Velg opplastingsstørrelse for bilder og videoer

Du kan endre kvaliteten på bildene og videoene dine etter behov, eller for å frigjøre lagringsplass.

Finn ut mer om alternativene dine for sikkerhetskopiering

Høy kvalitet

• Ubegrenset gratis lagringsplass.
  • Bilder blir komprimert for å spare plass. Hvis et bilde er større enn 16 MP, blir det redusert til 16 MP.
  • Du kan skrive ut kvalitetsbilder på 16 MP i formater på opptil 24 x 16 tommer.
  • Videoer med høyere oppløsning enn 1080p blir redusert til 1080p (HD). En video på 1080p eller lavere blir svært lik originalen. Enkelte opplysninger, som teksting for hørselshemmede, kan gå tapt.

Lagring for Pixel-brukere

Hvis du har en Pixel-telefon og har konfigurert sikkerhetskopiering for Google Foto, blir bilder og videoer du tar eller tar opp på Pixel-enheten din, automatisk sikkerhetskopiert fra telefonen til Google Foto. Finn ut mer om sikkerhetskopiering for Pixel og Foto.
Opprinnelig kvalitet
  • Begrenset gratis lagringsplass som bruker av lagringskvoten på Google-kontoen din. Sjekk lagringsplassen din her. Hvis du overskrider denne grensen, kan du kjøpe mer lagringsplass.
  • Alle bilder og videoer blir lagret med originaloppløsningen.
  • Anbefales for bilder på mer enn 16 MP og videoer med høyere oppløsning enn 1080p.
  • Anbefales ved utskrift av store bannere
  • Hvis du er Google One-bruker og har konfigurert Google Foto, blir bildene og videoene dine lastet opp i opprinnelig kvalitet.

Lagring for Pixel-brukere

Hvis du har en Pixel-telefon og har konfigurert sikkerhetskopiering for Google Foto, blir bilder og videoer du tar eller tar opp på Pixel-enheten din, automatisk sikkerhetskopiert fra telefonen til Google Foto. Finn ut mer om sikkerhetskopiering for Pixel og Foto.
Hurtigkopiering
Hvis du ikke ser dette alternativet, er det ikke tilgjengelig for deg ennå.
  • Raskere sikkerhetskopiering via Wi-Fi og mobildata.
  • Ubegrenset gratis lagringsplass.
  • Det kan hende bildene komprimeres for å bruke mindre mobildata. Bilder som er større enn 3 MP, blir redusert til 3 MP.
  • Du kan skrive ut kvalitetsbilder på 3 MP i formater på opptil 6 x 8 tommer.
  • Videoer med mer enn 480p blir endret til standarddefinisjon 480p. En video på 480p eller lavere blir svært lik originalen. Enkelte opplysninger, som teksting for hørselshemmede, kan gå tapt.

Før du begynner

Last ned og installer Google Foto-appen.

Endre opplastingsstørrelsen

1. Åpne Google Foto-appen Foto på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Trykk på menyen Meny øverst.
  4. Velg Innstillinger og så Sikkerhetskopiering og synkronisering.
  5. Trykk på Modus for sikkerhetskopiering under «Innstillinger».
  6. Velg Høy kvalitet eller Opprinnelig kvalitet
  7. Trykk på Velg.

​Hvis du ikke kan endre opplastingsstørrelsen, kan det hende at du har gått tom for lagringsplass.

• Trykk på Fortsett sikkerhetskopiering under «Sikkerhetskopiér med lavere oppløsning».

Merk: Hvis du bruker Google Foto-kontoen din på flere enheter, og du endrer opplastingsstørrelsen for én enhet, påvirker det ikke innstillingene for sikkerhetskopiering på de andre enhetene.

Det kan hende enkelte brukere ser flere alternativer:

• Du kan endre opplastingsstørrelsen din til hurtigkopiering.

• Hvis du endrer opplastingsstørrelsen til et alternativ med høyere kvalitet, laster Google Foto opp eventuelle eksisterende bilder eller videoer på enheten din på nytt.

• Du kan begrense bruk av data for sikkerhetskopiering.

Slik begrenser du bruk av data for sikkerhetskopiering:

1. Åpne Google Foto-appen på Android-telefonen din eller Android-nettbrettet ditt.

2. Trykk på menyen Meny etterfulgt av Innstillinger Innstillinger etterfulgt av Sikkerhetskopiering og synkronisering.

3. Under «Innstillinger» trykker du på Bruk av mobildata.

4. Under «Daglig grense for sikkerhetskopiering» velger du hvor mye data Google Foto kan bruke til automatisk sikkerhetskopiering av bilder og videoer.

Lagringsinformasjon for Pixel

Hvis du har en Pixel-telefon og har konfigurert sikkerhetskopiering for Google Foto, blir bilder og videoer du tar eller tar opp på Pixel-enheten din, automatisk sikkerhetskopiert fra telefonen til Google Foto. Finn ut mer om sikkerhetskopiering for Google Foto.

Pixel (2016)

Du får ubegrenset gratis lagring i opprinnelig kvalitet. Du kan ikke bruke Høy kvalitet.

Pixel 2

Du får ubegrenset gratis lagring i opprinnelig kavlitet for alle bilder og videoer du laster opp til Google Foto fra Pixel 2, til og med 16. januar 2021. Bilder som blir lastet opp på eller før den datoen, forblir gratis i opprinnelig kvalitet. Etter 16. januar 2021 blir nye bilder lastet opp i høy kvalitet gratis. Hvis du laster opp nye bilder med opprinnelig kvalitet, teller de mot lagringskvoten din.

Pixel 3

Du får ubegrenset gratis lagring i opprinnelig kvalitet for alle bilder og videoer du laster opp til Google Foto fra Pixel 3, til og med 31. januar 2022. Bilder som blir lastet opp på eller før den datoen, forblir gratis i opprinnelig kvalitet. Etter 31. januar 2022 blir nye bilder lastet opp i høy kvalitet gratis. Hvis du laster opp nye bilder med opprinnelig kvalitet, teller de mot lagringskvoten din.

Pixel 3a

Du kan velge å få ubegrenset gratis lagring i høy kvalitet, eller du kan oppgradere sikkerhetskopieringen til opprinnelig kvalitet. Hvis du laster opp bilder i opprinnelig kvalitet, teller det mot lagringskvoten din. Finn ut hvordan du endrer opplastingsstørrelse, og les mer om lagringsabonnementer.

Pixel 4

Du kan velge å få ubegrenset gratis lagring i høy kvalitet, eller du kan oppgradere sikkerhetskopieringen til opprinnelig kvalitet. Hvis du laster opp bilder i opprinnelig kvalitet, teller det mot lagringskvoten din. Finn ut hvordan du endrer opplastingsstørrelse, og les mer om lagringsabonnementer.

Reduser størrelsen på bilder og videoer

Hvis du har bilder i opprinnelig kvalitet og vil spare litt plass, kan du endre bilder og videoer du allerede har sikkerhetskopiert, til «Høy kvalitet». Denne innstillingen vises ikke hvis du ikke har noen bilder i opprinnelig kvalitet.

1. Gå til photos.google.com/settings på en datamaskin.
  2. Klikk på Frigjør lagringsplass. Dette endrer ikke kvaliteten på fremtidige opplastinger.

Merk: Du kan bare frigjøre lagringsplass én gang om dagen.

Bilder eller videoer blir ikke endret til høy kvalitet hvis du har lastet dem opp ved hjelp av

• Google Disk
  • Pixel-telefonen din
  • Pixel 2- eller 3-telefonen din i løpet av tilbudsperioden for opprinnelig kvalitet

Kvaliteten endres imidlertid for bilder eller videoer du har lastet opp i

• Blogger
  • Google Maps
  • Google Foto
  • Google+
  • Hangouts
  • Panoramio
  • Picasa Nettalbum
  • YouTube-kanalgrafikk