Velg opplastingsstørrelse for bilder og videoer

Du kan endre kvaliteten på bildene og videoene dine etter behov, eller for å frigjøre lagringsplass.

Viktig:

• Hver Google-konto leveres med 15 GB lagringsplass.
  • Du kan sikkerhetskopiere opptil 15 GB hver dag.

Du kan få mer lagringsplass med et Google One-abonnement (der det er tilgjengelig). Finn ut mer om kjøp av lagringsplass.

Finn ut mer om alternativene dine for sikkerhetskopiering

Plassbesparelse (tidligere kalt Høy kvalitet)

Bilder og videoer lagres med noe redusert kvalitet.

Lagringsnivået Høy kvalitet har endret navn til Plassbesparelse. Vi har oppdatert navnet, men bildene og videoene dine lagres fremdeles i samme kvalitet.

• Bilder og videoer som sikkerhetskopieres i Plassbesparelse-kvalitet, teller mot lagringskvoten i Google-kontoen din.
  • Bilder blir komprimert for å spare plass. Bilder som er større enn 16 MP, blir redusert til 16 MP.
  • Du kan skrive ut kvalitetsbilder på 16 MP i formater på opptil 24 x 16 tommer.
  • Videoer med høyere oppløsning enn 1080p blir redusert til 1080p (HD). En video på 1080p eller lavere blir svært lik originalen. Enkelte opplysninger, for eksempel teksting, kan gå tapt.
  • I noen tilfeller kan enkelte bilder og videoer ikke komprimeres. De blir da lagret i den opprinnelige filstørrelsen.
Viktig: Bilder eller videoer som er sikkerhetskopiert i høy kvalitet før 1. juni 2021, teller ikke mot lagringskvoten i Google-kontoen din.
Opprinnelig kvalitet

Bilder og videoer lagres med originaloppløsningen, uten endring i kvaliteten.

• Bilder og videoer som sikkerhetskopieres i opprinnelig kvalitet, teller mot lagringskvoten i Google-kontoen din.
  • Anbefales for bilder på mer enn 16 MP og videoer med høyere oppløsning enn 1080p.
  • Anbefales ved utskrift av store bannere.
Hurtigkopiering
Hvis du ikke ser dette alternativet i innstillingene for sikkerhetskopiering, er det ikke tilgjengelig der du er.

Raskere sikkerhetskopiering via Wi-Fi og mobildata.

• Bilder og videoer som sikkerhetskopieres i hurtigkopieringskvalitet, teller mot lagringskvoten i Google-kontoen din.
  • Det kan hende bildene komprimeres for å bruke mindre mobildata. Bilder som er større enn 3 MP, blir redusert til 3 MP.
  • Du kan skrive ut kvalitetsbilder på 3 MP i formater på opptil 6 x 8 tommer.
  • Videoer med mer enn 480p blir endret til standarddefinisjon 480p. En video på 480p eller lavere blir svært lik originalen. Enkelte opplysninger, for eksempel teksting, kan gå tapt.
Viktig: Bilder eller videoer som er sikkerhetskopiert i hurtigkopieringskvalitet før 1. juni 2021, teller ikke mot lagringskvoten i Google-kontoen din

Endre opplastingsstørrelsen

1. Åpne photos.google.com/settings på en datamaskin.
  2. Velg en opplastingsstørrelse.

Slik begrenser du databruken ved sikkerhetskopiering:

1. Åpne photos.google.com/settings på en datamaskin.
  2. Øverst til høyre klikker du på profilbildet eller initialen for kontoen din.
  3. Velg Innstillinger for Foto Innstillinger etterfulgt av Sikkerhetskopiering og synkronisering.
  4. Slå av bruk av mobildata ved sikkerhetskopiering av bilder og videoer.
  5. Under «Daglig grense for sikkerhetskopiering» velger du hvor mye data Google Foto kan bruke til automatisk sikkerhetskopiering av bilder og videoer.

Reduser størrelsen på bilder og videoer

Hvis du har bilder i opprinnelig kvalitet og vil spare litt lagringsplass, kan du endre bilder og videoer du allerede har sikkerhetskopiert, til Plassbesparelse-kvalitet (tidligere kalt høy kvalitet). Denne innstillingen vises ikke hvis du ikke har noen bilder i opprinnelig kvalitet.

1. Gå til photos.google.com/settings på en datamaskin.
  2. Klikk på Frigjør lagringsplass. Dette endrer ikke kvaliteten på fremtidige opplastinger.

Merk: Du kan bare frigjøre lagringsplass én gang per dag.

Bilder eller videoer blir ikke endret til Plassbesparelse-kvalitet hvis du har sikkerhetskopiert dem ved hjelp av

• Pixel-telefonen din
  • Pixel 2- eller 3-telefonen din i løpet av tilbudsperioden for opprinnelig kvalitet

Kvaliteten endres imidlertid for bilder eller videoer du har sikkerhetskopiert i

• Blogger
  • Google Maps
  • Google Foto
  • Hangouts
  • Panoramio
  • Picasa Nettalbum
  • YouTube-kanalgrafikk
Viktig: Hvis Google Foto-kontoen din forblir inaktiv i over to år, eller du overskrider lagringsgrensen, kan innholdet ditt bli påvirket. Finn ut mer om dette.