Velg opplastingsstørrelse for bilder og videoer

Du kan endre kvaliteten på bildene og videoene dine etter behov, eller for å frigjøre lagringsplass.

Finn ut mer om alternativene dine for sikkerhetskopiering

Høy kvalitet

• Ubegrenset gratis lagringsplass.
  • Bilder blir komprimert for å spare plass. Hvis et bilde er større enn 16 MP, blir det redusert til 16 MP.
  • Du kan skrive ut kvalitetsbilder på 16 MP i formater på opptil 24 x 16 tommer.
  • Videoer med høyere oppløsning enn 1080p blir redusert til 1080p (HD). En video på 1080p eller lavere blir svært lik originalen. Enkelte opplysninger, som teksting for hørselshemmede, kan gå tapt.

Lagring for Pixel-brukere

Hvis du har en Pixel-telefon og har konfigurert sikkerhetskopiering for Google Foto, blir bilder og videoer du tar eller tar opp på Pixel-enheten din, automatisk sikkerhetskopiert fra telefonen til Google Foto. Finn ut mer om sikkerhetskopiering for Pixel og Foto.
Opprinnelig kvalitet
  • Begrenset gratis lagringsplass som bruker av lagringskvoten på Google-kontoen din. Sjekk lagringsplassen din her. Hvis du overskrider denne grensen, kan du kjøpe mer lagringsplass.
  • Alle bilder og videoer blir lagret med originaloppløsningen.
  • Anbefales for bilder på mer enn 16 MP og videoer med høyere oppløsning enn 1080p.
  • Anbefales ved utskrift av store bannere
  • Hvis du er Google One-bruker og har konfigurert Google Foto, blir bildene og videoene dine lastet opp i opprinnelig kvalitet.

Lagring for Pixel-brukere

Hvis du har en Pixel-telefon og har konfigurert sikkerhetskopiering for Google Foto, blir bilder og videoer du tar eller tar opp på Pixel-enheten din, automatisk sikkerhetskopiert fra telefonen til Google Foto. Finn ut mer om sikkerhetskopiering for Pixel og Foto.
Hurtigkopiering
Hvis du ikke ser dette alternativet, er det ikke tilgjengelig for deg ennå.
  • Raskere sikkerhetskopiering via Wi-Fi og mobildata.
  • Ubegrenset gratis lagringsplass.
  • Det kan hende bildene komprimeres for å bruke mindre mobildata. Bilder som er større enn 3 MP, blir redusert til 3 MP.
  • Du kan skrive ut kvalitetsbilder på 3 MP i formater på opptil 6 x 8 tommer.
  • Videoer med mer enn 480p blir endret til standarddefinisjon 480p. En video på 480p eller lavere blir svært lik originalen. Enkelte opplysninger, som teksting for hørselshemmede, kan gå tapt.

Endre opplastingsstørrelsen

1. Åpne photos.google.com/settings på en datamaskin.
  2. Velg høy kvalitet eller opprinnelig kvalitet for fremtidige opplastinger.

Reduser størrelsen på bilder og videoer

Hvis du har bilder i opprinnelig kvalitet og vil spare litt plass, kan du endre bilder og videoer du allerede har sikkerhetskopiert, til «Høy kvalitet». Denne innstillingen vises ikke hvis du ikke har noen bilder i opprinnelig kvalitet.

1. Gå til photos.google.com/settings på en datamaskin.
  2. Klikk på Frigjør lagringsplass. Dette endrer ikke kvaliteten på fremtidige opplastinger.

Merk: Du kan bare frigjøre lagringsplass én gang om dagen.

Bilder eller videoer blir ikke endret til høy kvalitet hvis du har lastet dem opp ved hjelp av

• Google Disk
  • Pixel-telefonen din
  • Pixel 2- eller 3-telefonen din i løpet av tilbudsperioden for opprinnelig kvalitet

Kvaliteten endres imidlertid for bilder eller videoer du har lastet opp i

• Blogger
  • Google Maps
  • Google Foto
  • Google+
  • Hangouts
  • Panoramio
  • Picasa Nettalbum
  • YouTube-kanalgrafikk