Velg kvalitet på sikkerhetskopier av bilder og videoer

Du kan endre kvaliteten på sikkerhetskopier av bilder og videoer etter behov eller for å spare lagringsplass. Hver Google-konto leveres med 15 GB lagringsplass, og du kan når som helst kjøpe mer lagringsplass eller frigjøre lagringsplass.

Viktig:

Finn ut mer om alternativene for sikkerhetskopiering

Opprinnelig kvalitet

Bilder og videoer lagres i opprinnelig oppløsning og uten endring i kvaliteten.

• Bilder og videoer som sikkerhetskopieres i opprinnelig kvalitet, bruker av lagringsplassen på Google-kontoen din.
  • Anbefales for bilder på mer enn 16 MP og videoer med høyere oppløsning enn 1080p.
  • Anbefales ved utskrift av store bannere.
Plassbesparelse

Viktig: Eventuelle bilder eller videoer du sikkerhetskopierte i høy kvalitet (nå kalt «plassbesparelse») før 1. juni 2021, bruker ikke av lagringsplassen på Google-kontoen din. Finn ut hvordan du sjekker kvaliteten på sikkerhetskopier av bilder.

Bilder og videoer lagres med noe redusert kvalitet.

• Bilder og videoer som sikkerhetskopieres i «plassbesparelse», bruker av lagringsplassen på Google-kontoen din.
  • Bilder blir komprimert for å spare plass. Bilder som er større enn 16 MP, blir redusert til 16 MP.
    • Du kan skrive ut kvalitetsbilder på 16 MP i formater på opptil 24 x 16 tommer.
  • Bilder du laster opp i «plassbesparelse», kan bli komprimert til et annet bildeformat, for eksempel .jpg.
  • Videoer med høyere oppløsning enn 1080p blir redusert til 1080p (HD). En video på 1080p eller lavere blir svært lik originalen. Enkelte typer informasjon, for eksempel teksting, kan gå tapt.
  • Noen ganger er det ikke mulig å komprimere enkelte bilder og videoer. Da blir de lagret i opprinnelig filstørrelse. Enkelte .jpg-filer i mpf-format (flere bilder) kan ikke komprimeres, for eksempel portrettbilder du tar med en Android-enhet.
Hurtigkopiering

Viktig: Eventuelle bilder eller videoer som ble sikkerhetskopiert i hurtigkopieringskvalitet før 1. juni 2021, bruker ikke av lagringsplassen på Google-kontoen din

Hvis du ikke finner dette alternativet i innstillingene for sikkerhetskopiering, er det ikke tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.
  • Bilder og videoer som sikkerhetskopieres i hurtigkopieringskvalitet, bruker av lagringsplassen på Google-kontoen din.
  • Bilder kan bli komprimert for å bruke mindre mobildata. Bilder som er større enn 3 MP, blir redusert til 3 MP.
  • Du kan skrive ut kvalitetsbilder på 3 MP i formater på opptil 6 x 8 tommer.
  • Videoer med høyere oppløsning enn 480p blir endret til standarddefinisjon 480p. En video på 480p eller lavere blir svært lik originalen. Enkelte typer informasjon, for eksempel teksting, kan gå tapt.
  • Noen ganger er det ikke mulig å komprimere enkelte bilder og videoer. Da blir de lagret i opprinnelig filstørrelse. Enkelte .jpg-filer i mpf-format (flere bilder) kan ikke komprimeres, for eksempel portrettbilder du tar med en Android-enhet.

Reduser størrelsen på bilder og videoer

Hvis du har bilder i opprinnelig kvalitet og vil spare litt lagringsplass, kan du endre kvaliteten på bilder og videoer du allerede har sikkerhetskopiert, til «plassbesparelse» (tidligere kalt «høy kvalitet»). Denne innstillingen vises ikke hvis du har ubegrenset lagringsplass for Google Foto.

Viktig:

• Du kan bare frigjøre lagringsplass én gang per dag. Frigjøring av lagringsplass endrer ikke kvaliteten på fremtidige opplastinger.
  • Noen ganger er det ikke mulig å komprimere enkelte bilder og videoer. Da blir de lagret i opprinnelig filstørrelse. Enkelte jpg-filer i mpf-format (flere bilder) kan ikke komprimeres. for eksempel portrettbilder du tar med en Android-enhet.
  1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Øverst klikker du på Innstillinger og så Administrer lagring.
  3. Under «Frigjør lagringsplass» klikker du på Konverter eksisterende bilder og videoer til Plassbesparelse-kvalitet.

Endre kvaliteten på sikkerhetskopier

1. Åpne photos.google.com/settings på en datamaskin.
  2. Velg ønsket kvalitet på sikkerhetskopier.

Tips: Gå til et bilde eller en video og klikk på Info Informasjon for å sjekke kvaliteten og størrelsen på sikkerhetskopien. Du finner informasjon om sikkerhetskopiering under «Detaljer».