De back-upkwaliteit voor je foto's en video's kiezen

Je kunt de back-upkwaliteit van foto's en video's aanpassen aan je voorkeuren of om opslagruimte te besparen. Elk Google-account bevat 15 GB aan opslag en je kunt altijd meer opslag kopen of opslag vrijmaken.

Belangrijk:

Meer informatie over je back-upopties

Oorspronkelijke kwaliteit

Foto's en video's worden opgeslagen met dezelfde resolutie als waarmee je ze hebt gemaakt zonder dat de kwaliteit wordt gewijzigd.

• Foto's en video's waarvan een back-up wordt gemaakt in Oorspronkelijke kwaliteit, tellen mee voor de opslagruimte in je Google-account.
  • Aanbevolen voor foto's die groter zijn dan 16 MP en video's met een resolutie van meer dan 1080p.
  • Aanbevolen als je grote banners wilt afdrukken.
Opslagbesparing

Belangrijk: Foto's en video's waarvan je vóór 1 juni 2021 een back-up in Hoge kwaliteit hebt gemaakt (dit heet nu Opslagbesparing), tellen niet mee voor je Google-accountopslag. Meer informatie over hoe je de back-upkwaliteit van een foto checkt

Foto's en video's worden opgeslagen met een iets lagere kwaliteit.

• Foto's en video's waarvan je een back-up hebt gemaakt met Opslagbesparing, tellen mee voor je Google-accountopslag.
  • Foto's worden gecomprimeerd om ruimte te besparen. Als een foto groter is dan 16 MP, wordt die verkleind tot 16 MP.
    • Je kunt foto's van 16 MP met goede kwaliteit afdrukken tot ongeveer 60 cm x 40 cm.
  • Als je foto's uploadt in Opslagbesparing, kunnen we die comprimeren naar een andere bestandsindeling, zoals .jpg.
  • Het formaat van video's met een resolutie van meer dan 1080p wordt aangepast naar high definition 1080p. Een video met een resolutie van 1080p of minder ziet er bijna hetzelfde uit als het origineel. Sommige informatie, zoals ondertiteling, kan verloren gaan.
  • In sommige gevallen worden bepaalde foto's en video's niet gecomprimeerd en worden ze opgeslagen in de oorspronkelijke bestandsgrootte. Sommige .jpg-bestanden met Multi-Image Format (mpf) kunnen niet worden gecomprimeerd, zoals portretten die je maakt met een Android-apparaat.
Snelle back-up

Belangrijk: Foto's en video's waarvan je vóór 1 juni 2021 een back-up in Basiskwaliteit hebt gemaakt, tellen niet mee voor de opslag van je Google-account.

Als je deze optie niet ziet in de back-upinstellingen, is de optie niet beschikbaar in je land of regio.
  • Foto's en video's waarvan een back-up is gemaakt in Basiskwaliteit, tellen mee voor je Google-accountopslag.
  • Foto's kunnen worden gecomprimeerd om minder mobiele data te gebruiken. Als een foto groter is dan 3 MP, wordt de foto verkleind tot 3 MP.
  • Je kunt foto's van 3 MP met goede kwaliteit afdrukken tot ongeveer 15 cm x 20 cm.
  • Het formaat van video's met een resolutie hoger dan 480p wordt aangepast naar standard definition 480p. Een video met een resolutie van 480p of minder ziet er bijna hetzelfde uit als het origineel. Sommige informatie, zoals ondertiteling, kan verloren gaan.
  • In sommige gevallen worden bepaalde foto's en video's niet gecomprimeerd en worden ze opgeslagen in de oorspronkelijke bestandsgrootte. Sommige .jpg-bestanden met Multi-Image Format (mpf) kunnen niet worden gecomprimeerd, zoals portretten die je maakt met een Android-apparaat.

Foto's en video's kleiner maken

Als je foto's in Oorspronkelijke kwaliteit hebt en opslagruimte wilt besparen, wijzig je de kwaliteit van foto's en video's waarvan je al een back-up hebt gemaakt in Opslagbesparing (voorheen Hoge kwaliteit). Je ziet deze instelling niet als je onbeperkte opslag hebt voor Google Foto's.

Belangrijk:

• Je kunt maar 1 keer per dag opslagruimte vrijmaken. De kwaliteit van je toekomstige uploads verandert niet als je opslagruimte vrijmaakt.
  • In sommige gevallen worden bepaalde foto's en video's niet gecomprimeerd en worden ze opgeslagen in de oorspronkelijke bestandsgrootte. Sommige .jpg-bestanden met Multi-Image Format (mpf) kunnen niet worden gecomprimeerd, zoals portretten die je maakt met een Android-apparaat.
  1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Klik bovenaan op Instellingen en dan Opslag beheren.
  3. Klik onder Opslagruimte vrijmaken op Bestaande foto's en video's converteren naar Opslagbesparing.

De back-upkwaliteit wijzigen

1. Ga op je computer naar photos.google.com/settings.
  2. Selecteer een back-upkwaliteit.

Tip: Als je de back-upkwaliteit van een foto of video wilt checken, ga je naar de foto of video en klik je op Informatie Info De back-upgegevens staan onder Details.