De uploadgrootte van je foto's en video's kiezen

Je kunt de kwaliteit van je foto's en video's wijzigen op basis van je voorkeuren of om opslagruimte vrij te maken.

Meer informatie over je back-upopties

Hoge kwaliteit

• Onbeperkte gratis opslag.
  • Foto's worden gecomprimeerd om ruimte te besparen. Als een foto groter is dan 16 MP, wordt de foto verkleind tot 16 MP.
  • Je kunt foto's van 16 MP met goede kwaliteit afdrukken met formaten tot ongeveer 60 cm x 40 cm.
  • Video's met een resolutie van meer dan 1080p worden teruggeschaald naar high-definition 1080p. Een video met een resolutie van 1080p of minder ziet er bijna hetzelfde uit als het origineel. Sommige informatie, zoals ondertiteling, kan verloren gaan.

Opslagruimte voor Pixel-gebruikers

Als je een Pixel-telefoon gebruikt en de back-upfunctie van Google Foto's hebt ingeschakeld, worden er van foto's en video's die je op je Pixel maakt automatisch back-ups in Google Foto's opgeslagen. Meer informatie over de back-upfunctie van Pixel en Google Foto's
Oorspronkelijke kwaliteit
  • Beperkte gratis opslag waarvoor de opslagruimte in je Google-account wordt gebruikt. Je kunt je opslagruimte hier controleren. Als je deze limiet overschrijdt, kun je meer opslagruimte kopen.
  • Alle foto's en video's worden opgeslagen met dezelfde resolutie als waarmee je ze hebt gemaakt.
  • Aanbevolen voor foto's die groter zijn dan 16 MP en video's met een resolutie van meer dan 1080p.
  • Aanbevolen voor het afdrukken van grote banners.
  • Als je een Google One-gebruiker bent en Google Foto's hebt ingesteld, worden je foto's en video's geüpload in 'oorspronkelijke kwaliteit'.

Opslagruimte voor Pixel-gebruikers

Als je een Pixel-telefoon gebruikt en de back-upfunctie van Google Foto's hebt ingeschakeld, worden er van foto's en video's die je op je Pixel maakt automatisch back-ups in Google Foto's opgeslagen. Meer informatie over de back-upfunctie van Pixel en Google Foto's
Snelle back-up
Zie je deze optie niet, dan is die nog niet beschikbaar voor jou.
  • Snellere back-up via wifi en mobiele data.
  • Onbeperkte gratis opslag.
  • Foto's kunnen worden gecomprimeerd om minder mobiele data te gebruiken. Als een foto groter is dan 3 MP, wordt de foto verkleind tot 3 MP.
  • Je kunt foto's van 3 MP met goede kwaliteit afdrukken met formaten tot ongeveer 15 cm x 20 cm.
  • Video's met een resolutie hoger dan 480p worden teruggeschaald naar standard-definition 480p. Een video met een resolutie van 480p of minder ziet er bijna hetzelfde uit als het origineel. Sommige informatie, zoals ondertiteling, kan verloren gaan.

Voordat je aan de slag gaat

Download en installeer de Google Foto's-app.

De uploadgrootte wijzigen

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik bovenaan op Menu Menu.
  4. Selecteer Instellingen en vervolgens Back-up en synchronisatie.
  5. Tik onder Instellingen op Back-upmodus.
  6. Selecteer Hoge kwaliteit of Oorspronkelijke kwaliteit
  7. Tik op Selecteren.

​Als je de uploadgrootte niet kunt wijzigen, heb je mogelijk geen opslagruimte meer.

• Tik op Back-up hervatten onder 'Back-up met lagere resolutie'.

Opmerking: Als je je Google Foto's-account gebruikt op meerdere apparaten en je de uploadgrootte wijzigt voor één apparaat, is dit niet van invloed op de instelling voor back-ups op andere apparaten.

Sommige gebruikers zien mogelijk meer opties:

• Je kunt de uploadgrootte wijzigen in Snelle back-up.

• Als je de uploadgrootte wijzigt in een hogere kwaliteit, uploadt Google Foto's bestaande foto's of video's op je apparaat opnieuw.

• Je kunt het datagebruik voor back-ups beperken.

Datagebruik voor back-ups beperken:

1. Open de Google Foto's-app op je Android-telefoon of -tablet.

2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen Instellingen en dan Back-up en synchronisatie.

3. Tik onder 'Instellingen' op Gebruik van mobiele data.

4. Kies onder 'Daglimiet voor back-ups' hoeveel data Google Foto's mag gebruiken wanneer er automatisch back-ups van foto's en video's worden gemaakt.

Informatie over Pixel-opslagruimte

Als je een Pixel-telefoon gebruikt en de back-upfunctie van Google Foto's hebt ingeschakeld, worden er van foto's en video's die je op je Pixel maakt automatisch back-ups in Google Foto's opgeslagen. Meer informatie over de back-upfunctie van Google Foto's

Pixel (2016)

Je krijgt onbeperkte gratis opslag voor foto's en video's in 'oorspronkelijke kwaliteit'. Je kunt de optie 'hoge kwaliteit' niet gebruiken.

Pixel 2

Je krijgt onbeperkte gratis opslag voor alle foto's en video's in 'oorspronkelijke kwaliteit' die je tot en met 16 januari 2021 vanaf je Pixel 2 naar Google Foto's uploadt. Foto's die op of vóór die datum zijn geüpload, blijven gratis beschikbaar in 'oorspronkelijke kwaliteit'. Na 16 januari 2021 kun je nieuwe foto's alleen nog gratis uploaden in 'hoge kwaliteit'. Nieuwe foto's die je na die datum in 'oorspronkelijke kwaliteit' uploadt, tellen mee voor je opslagquotum.

Pixel 3

Je krijgt onbeperkte gratis opslag voor alle foto's en video's in 'oorspronkelijke kwaliteit' die je tot en met 31 januari 2022 vanaf je Pixel 3 naar Google Foto's uploadt. Foto's die op of vóór die datum zijn geüpload, blijven gratis beschikbaar in 'oorspronkelijke kwaliteit'. Na 31 januari 2022 kun je nieuwe foto's alleen nog gratis uploaden in 'hoge kwaliteit'. Nieuwe foto's die je na die datum in 'oorspronkelijke kwaliteit' uploadt, tellen mee voor je opslagquotum.

Pixel 3a

Je kunt kiezen voor onbeperkte gratis opslag in 'hoge kwaliteit', maar je kunt je back-ups ook naar 'oorspronkelijke kwaliteit' upgraden. Als je foto's in 'oorspronkelijke kwaliteit' uploadt, tellen ze mee voor je opslagquotum. Kijk hoe je de uploadgrootte wijzigt en welke opslagabonnementen er zijn.

Foto's en video's kleiner maken

Als je foto's in 'oorspronkelijke kwaliteit' hebt opgeslagen en ruimte wilt besparen, kun je overwegen de foto's en video's waarvan al back-ups zijn gemaakt om te zetten in 'hoge kwaliteit'. Heb je geen foto's in 'oorspronkelijke kwaliteit', dan wordt deze instelling niet weergegeven.

1. Ga op een computer naar photos.google.com/settings.
  2. Klik op Opslagruimte vrijmaken. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van je toekomstige uploads.

Opmerking: Je kunt maar één keer per dag opslagruimte vrijmaken.

Foto's of video's worden niet gewijzigd in 'hoge kwaliteit' als je ze hebt geüpload met:

• Google Drive
  • Je Pixel
  • Je Pixel 2 of 3 tijdens de periode van de aanbieding voor 'Oorspronkelijke kwaliteit'

De kwaliteit van foto's of video's die je hebt geüpload naar de volgende producten, wordt wel gewijzigd:

• Blogger
  • Google Maps
  • Google Foto's
  • Google+
  • Hangouts
  • Panoramio
  • Picasa Webalbums
  • YouTube-bannerafbeeldingen