Välja uppladdningsstorlek på dina foton och videor

Du kan ändra kvaliteten på dina foton och videor så att det passar dina önskemål eller för att frigöra lagringsutrymme.

Läs mer om alternativ för säkerhetskopiering

Hög kvalitet

• Obegränsat kostnadsfritt lagringsutrymme.
  • Foton komprimeras för att spara utrymme. Om ett foto är större än 16 MP, ändras storleken på det till 16 MP.
  • Du kan skriva ut 16 MP-foton i god kvalitet i storlekar upp till 60 x 40 centimeter.
  • Videor med högre upplösning än 1080p skaländras till HD 1080p. En video med 1080p eller lägre kommer nästan att se ut som originalet. Vissa uppgifter, som textning, kan gå förlorade.

Lagringsutrymme för Pixel-användare

Om du har en Pixel-mobil och har konfigurerat säkerhetskopiering för Google Foto, säkerhetskopieras foton och videor som du tar och spelar in på din Pixel automatiskt från mobilen till Google Foto. Learn more about Pixel and Photos backup.
Originalkvalitet
  • Begränsat kostnadsfritt lagringsutrymme som använder lagring på ditt Google-konto. Kontrollera lagringsutrymmet här. Om du går över gränsen kan du läsa om att köpa lagringsutrymme.
  • Alla foton och videor sparas i samma upplösning som du tog dem.
  • Rekommenderas för foton med mer än 16 MP och videor med mer än 1080p.
  • Rekommenderas för utskrift av stora banners.
  • Om du använder Google One och konfigurerar Google Foto laddas dina foton och videor upp med originalkvalitet.

Lagringsutrymme för Pixel-användare

Om du har en Pixel-mobil och har konfigurerat säkerhetskopiering för Google Foto, säkerhetskopieras foton och videor som du tar och spelar in på din Pixel automatiskt från mobilen till Google Foto. Learn more about Pixel and Photos backup.
Säkerhetskopiering Express
Om du inte ser det här alternativet är det inte tillgängligt för dig ännu.
  • Snabbare säkerhetskopiering via WiFi och mobildata.
  • Obegränsat kostnadsfritt lagringsutrymme.
  • Foton kan komprimeras för att använda mindre mobildata. Om ett foto är större än 3 MP, ändras storleken på det till 3 MP.
  • Du kan skriva ut 3 MP-foton i god kvalitet i storlekar upp till 6 x 8 tum.
  • Videor med högre upplösning än 480p skaländras till standarddefinitionen 480p. En video med 480p eller lägre kommer nästan att se ut som originalet. Vissa uppgifter, som textning, kan gå förlorade.

Innan du börjar

Ladda ned och installera appen Google Foto.

Ändra uppladdningsstorleken

1. Öppna Google Foto-appen Foto på din mobil eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på menyn Meny högst upp.
  4. Välj Inställningar följt av Säkerhetskopiera och synkronisera.
  5. Under Inställningar trycker du på Säkerhetskopieringsläge.
  6. Välj Hög kvalitet eller Originalkvalitet
  7. Tryck på Välj.

Om du inte kan ändra uppladdningsstorleken har du kanske slut på lagringsutrymme.

• Under Säkerhetskopiera vid lägre upplösning trycker du på Återuppta säkerhetskopiering.

Obs! Om du använder ditt Google Foto-konto på flera enheter och ändrar uppladdningsstorleken för en enhet, påverkar den inte säkerhetskopieringsinställningen på någon annan enhet.

Vissa användare kan se fler alternativ:

• Du kan ändra din uppladdningsstorlek till Säkerhetskopiering Express.

• Om du ändrar uppladdningsstorleken till ett alternativ med högre kvalitet, laddar Google Foto upp befintliga foton eller videor på din enhet på nytt.

• Du kan begränsa användningen av data för säkerhetskopiering.

Så här begränsar du användningen av data för säkerhetskopiering:

1. Öppna appen Google Foto på en mobil eller surfplatta med Android.

2. Tryck på Meny Meny följt av Inställningar Inställningar följt av Säkerhetskopiera och synkronisera.

3. Under Inställningar trycker du på Mobildataanvändning.

4. Under Daglig gräns för säkerhetskopiering väljer du hur mycket data Google Foton får använda när du automatiskt säkerhetskopierar foton och videor.

Information om lagringsutrymme för Pixel

Om du har en Pixel-mobil och har konfigurerat säkerhetskopiering för Google Foto, säkerhetskopieras foton och videor som du tar och spelar in på din Pixel automatiskt från mobilen till Google Foto. Läs mer om säkerhetskopiering i Google Foto

Pixel (2016)

Du får kostnadsfritt obegränsat lagringsutrymme med originalkvalitet. Du kommer inte att kunna använda hög kvalitet.

Pixel 2

Du får kostnadsfritt obegränsat lagringsutrymme i originalkvalitet för alla foton och videor som laddats upp från Pixel 2 till och med den 16 januari 2021. Foton som har laddats upp på eller före detta datum förblir gratis med originalkvalitet. Efter den 16 januari 2021 laddas nya foton upp i hög kvalitet kostnadsfritt. Om du laddar upp nya foton med originalkvalitet tar det upp delar av ditt lagringsutrymme.

Pixel 3

Du får gratis obegränsad lagring i originalkvalitet för foton och videor som laddats upp till Google Foto från Pixel 3. Foton som har laddats upp på eller före detta datum förblir gratis med originalkvalitet. Efter den 31 januari 2022 laddas nya foton upp i hög kvalitet kostnadsfritt. Om du laddar upp nya foton med originalkvalitet tar det upp delar av ditt lagringsutrymme.

Pixel 3a

Du kan välja att få obegränsat kostnadsfritt lagringsutrymme med hög kvalitet eller uppgradera säkerhetskopieringen till originalkvalitet. Om du laddar upp foton med originalkvalitet tar det upp delar av ditt lagringsutrymme. Läs om hur du ändrar uppladdningsstorleken och ta reda på mer om prenumerationer på lagringsutrymme.

Pixel 4

Du kan välja att få obegränsat kostnadsfritt lagringsutrymme med hög kvalitet eller uppgradera säkerhetskopieringen till originalkvalitet. Om du laddar upp foton med originalkvalitet tar det upp delar av ditt lagringsutrymme. Läs om hur du ändrar uppladdningsstorleken och ta reda på mer om prenumerationer på lagringsutrymme.

Minska storleken på dina foton och videor

Om du har foton i originalkvalitet och vill spara utrymme ändrar du redan säkerhetskopierade foton och videor till Hög kvalitet. Den här inställningen visas inte om du inte har foton i originalkvalitet.

1. På en dator öppnar du photos.google.com/settings.
  2. Klicka på Frigör lagringsutrymme. Detta kommer inte att ändra kvaliteten på dina framtida uppladdningar.

Obs! Du kan bara återställa lagring en gång om dagen.

Foton eller videor kommer inte att ändras till hög kvalitet om du har laddat upp dem med:

• Google Drive
  • Din Pixel
  • Din Pixel 2 eller 3 under erbjudandeperioden med originalkvalitet

En ändring görs dock för alla foton eller videor du har laddat upp på:

• Blogger
  • Google Maps
  • Google Foto
  • Google+
  • Hangouts
  • Panoramio
  • Picasa Webbalbum
  • YouTube Web Channel Art