Kom igång med Google Foto

När du säkerhetskopierar dina foton och videor automatiskt till Google-kontot hittar du dem på alla enheter. Läs mer om hur du säkerhetskopierar foton och videor.

Steg 1: Öppna Foto

Öppna Google Foto. Om du inte är inloggad på ditt Google-konto klickar du på Öppna Google Foto och loggar in.

Steg 2: Hitta dina foton

När du öppnar Google Foto hittar du alla foton och videor som har säkerhetskopierats till ditt Google-konto. Läs mer om att säkerhetskopiera foton och videor.

• Rulla för att visa alla foton.
  • Till vänster hittar du ett sätt att navigera och göra mer med dina foton.

Leta upp ett minnesvärt foto

Tänk på ett minnesvärt foto som har säkerhetskopierats till ditt Google-konto. Försök att komma ihåg något på fotot, som en hund, stranden eller var du var.

1. Ange namnet på något i fotot, som ”strand”, ”hund” eller ”Paris” i sökfältet högst upp.
  2. Tryck på Retur så visas foton som matchar din sökning.

Läs om att hitta saker på dina foton.

Inställningar för aktivitetsdata

Anpassa Google Foto ytterligare

Med inställningen för aktivitetsbaserad anpassning kan ännu mer anpassade minnen visas i Google Foto baserat på hur du interagerar med funktioner i Foto. Information som vilka typer av minnen du visar eller hoppar över används för att anpassa dina minnen ytterligare.

Den här inställningen är aktiverad som standard och du kan inaktivera den när som helst. Om inställningen är inaktiverad har du fortfarande åtkomst till alla dina foton och videor och kan dra nytta av funktionerna i Foto, men du får inte mer anpassning baserat på din aktivitet.

Aktivera eller inaktivera inställningen så här:

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Klicka på Inställningar högst upp.
  3. Aktivera eller inaktivera Aktivitetsbaserad anpassning.

Tips! Om du inaktiverar aktivitetsbaserad anpassning raderas den aktivitetsdata som användes för att anpassa upplevelsen ytterligare. Den här åtgärden raderar inte innehåll som foton eller videor och påverkar inte din åtkomst till befintliga Google Foto-funktioner som minnen och skapade objekt.

Läs mer om nya funktioner i Google Foto

Nya funktioner lanseras gradvis. Om du inte kan hitta en ny funktion kan du komma tillbaka och söka efter den igen under de kommande veckorna. Om du fortfarande inte kan hitta en funktion är den kanske inte tillgänglig i ditt land eller din region för närvarande.

Tips! Om du fortfarande inte kan hitta en ny funktion eller vill berätta vad du tycker om funktionerna i Foto kan du skicka feedback. Vi kan tyvärr inte skicka individuella svar på feedback. Om ett allvarligare problem har uppstått eller om du behöver rapportera otillåten användning kan du läsa mer om att blockera och rapportera i Google Foto.