Kom i gang med Google Foto

Finn ut hvordan du bruker Google Foto, ved å følge denne trinnvise veiledningen. Her får du blant annet vite

• hvordan du søker i bildene dine
  • hvordan du legger til filtre
  • hvordan du gjenoppretter slettede bilder

1: Last ned appen, og ta et bilde

1. Installer Google Foto-appen.
  2. Ta et bilde av deg selv eller omgivelsene dine etter at du har installert appen.

Trinn 2: Finn bilder raskt

Når du åpner Google Foto-appen, ser du alle bildene og videoene i kontoen din.

Øv deg på å finne bilder:

Finn bildet du nettopp tok
  1. Åpne Google Foto-appen Foto.
  2. Trykk på Bilder Photos nederst.
  3. Bildet du nettopp tok, skal nå vises øverst. Prøv å rulle nedover for å se hva annet som finnes der.
Finn et minneverdig bilde fra fortiden

Tenk på et minneverdig bilde som ligger på telefonen eller nettbrettet ditt. Prøv å huske noe i bildet, for eksempel en hund, stranden eller hvor du var.

1. Trykk på Søk nederst.
  2. I søkefeltet øverst skriver du inn navnet på noe i bildet, for eksempel «strand» eller «hund».
    • Tips: Du kan også trykke på et av søkeforslagene på siden.
  3. Trykk på Ferdig Ferdig nederst til høyre på tastaturet. Dette kan variere avhengig av enheten du bruker.

Finn ut hvordan du kan finne folk, ting og steder i bildene dine.

Trinn 3: Rediger bilder og videoer

La oss bruke bildet eller videoen du nettopp tok, og gjøre det litt morsommere.

Trinn 4: Del bildet med andre

Nå kan du dele bildet du nettopp endret, med andre.

1. Bildet du endret, skal fortsatt vises på skjermen din.
  2. Trykk på Del nederst.
  3. Velg en kontakt, eller opprett en ny gruppe for sending i Google Foto.

Finn ut hvordan du kan dele bilder og videoer på flere måter.

Trinn 5: Slett uklare eller uønskede bilder

Ta tre bilder til med telefonen eller nettbrettet. Velg det beste av dem, og slett resten.

Slett uønskede bilder
  1. Åpne Google Foto-appen Foto
  2. Trykk på Bilder Photos nederst. De tre bildene du tok, skal nå vises.
  3. Åpne hvert bilde og velg det du liker best. Når du er ferdig, kan du gå tilbake til hovedskjermen i Foto.
  4. Trykk og hold på et bilde du vil flytte til papirkurven. Velg et annet bilde du vil flytte til papirkurven.
  5. Trykk på Slett Slett øverst til høyre.

Hvis du har slått på sikkerhetskopiering, blir ting du flytter til papirkurven, flyttet til papirkurven alle andre steder der du bruker Google Foto. Dermed trenger du bare å gjøre endringene én gang. Finn ut hvordan du kan slette bilder og videoer på flere måter.

Gjenopprett bilder

La oss si at du ombestemmer deg og vil ha et av bildene dine tilbake.

1. Nederst trykker du på Bibliotek etterfulgt av Papirkurv. Alt du ser i papirkurven, kan gjenopprettes, men elementene blir slettet for godt når de har ligget i papirkurven i 60 dager.
  2. Trykk og hold på et bilde du nettopp har slettet.
  3. Trykk på Gjenopprett nederst. Da legges bildet tilbake i Bilder-delen av appen.

Finn ut hvordan du kan gjenopprette bilder og videoer på flere måter.

Innstillinger for aktivitetsdata

Gi Foto-opplevelsen et mer personlig preg

Med innstillingen for personlig tilpasning basert på aktivitet kan Google Foto vise deg enda mer personlig tilpassede minner basert på hvordan du bruker funksjonene i Foto. For å gi deg en mer personlig tilpasset opplevelse med minner bruker Foto informasjon som hvilke typer minner du ser eller hopper over.

Denne innstillingen er slått på som standard, men du kan slå den av når som helst. Hvis innstillingen er slått av, har du fortsatt tilgang til alle bildene og videoene dine, og du kan dra nytte av funksjonene i Foto, men du får ikke personlig tilpasning basert på aktiviteten din.

Slik slår du denne innstillingen på eller av:

1. Åpne Google Foto-appen Foto på en Android-enhet.
  2. Øverst trykker du på profilbildet eller forbokstaven for kontoen.
  3. Trykk på Innstillinger for Foto og så Personvern og så Aktivitetsdata i Google Foto.
  4. Slå Personlig tilpasning basert på aktivitet på eller av.

Tips: Hvis du slår av personlig tilpasning basert på aktivitet, slettes aktivitetsdataene som ble brukt til å tilpasse opplevelsen din. Denne handlingen sletter ikke innhold som bilder eller videoer, og den påvirker ikke tilgangen til eksisterende Google Foto-funksjoner som minner og komposisjoner.

Tillat at enhetens standardgalleri integreres med Google Foto

Du kan tillate at Google Foto gir tilgang til enhetens standardgalleri. Finn ut mer om tilgang til enhetens standardgalleri.

Om tilgang til enhetens standardgalleri

Dette skjer når du gir enhetens standardgalleri tilgang til Google Foto:

• Du gir Foto tillatelse til å dele kontoinformasjon, for eksempel e-postadresse og status for autolagring i Foto, med galleriappen.
  • Du kan se alle bilder som er sikkerhetskopiert til Google Foto, i enhetens standard galleriapp.

For å bruke denne funksjonen må du ha følgende:

• en enhet som støtter tilgang til standardgalleriet. Støttede produsenter:
    • Xiaomi
    • Oppo, OnePlus eller Realme
  • den nyeste versjonen av Google Foto-appen
  • Android 11 eller nyere

Når du åpner Foto eller enhetens standard galleriapp, kan det hende du ser et forgrunnsvindu med en forespørsel om å få tilgang til galleriet.

1. For å administrere tilgangen til brukerdata i Google Foto for enhetens standard galleriapp trykker du på Ikke tillat eller Tillat.
  2. For å administrere tilgangen senere kan du sjekke Foto-innstillingene eller appinnstillingene for standardgalleriet på enheten.
Slå av tilgang til standardgalleriet på enheten

Slik slår du av tilgang til standardgalleriet på enheten:

1. Åpne Google Foto-appen Foto på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Øverst til høyre trykker du på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din.
  4. Trykk på Innstillinger for Google Foto Innstillinger og så Apper og enheter og så Tilgang til Google Foto.
  5. Trykk på appnavnet til standardgalleriet på enheten.
  6. Velg Fjern tilgangen.
Slå på tilgang til standardgalleriet på enheten

Viktig: For å gi tilgang til brukerdata i Google Foto for enhetens standard galleriapp igjen må du bruke enhetens standard galleriapp. Det kan hende at enhetens standard galleriapp viser til Google Foto-tilgang som «synkronisering i nettskyen» eller «sikkerhetskopiering i nettskyen».

Hvis du sletter appdataene for Foto, avinstallerer Foto, tilbakestiller enheten din eller skaffer deg en ny enhet, må du gi tilgang til galleriet igjen. Slik slår du på tilgang til standardgalleriet på enheten:

1. Åpne standard galleriapp på en Android-enhet.
  2. Gå til Innstillinger.
  3. Følg veiledningen på skjermen for å gi Google Foto tillatelse til å dele data med enhetens standard galleriapp.

Finn ut mer om nye funksjoner i Google Foto

Viktig: Nye funksjoner lanseres i den nyeste versjonen av Google Foto-appen. Du finner informasjon om den nyeste appversjonen i brukerstøtten for Google Foto.

Nye funksjoner lanseres gradvis. Hvis du ikke finner en ny funksjon, kan du komme tilbake i løpet av de neste ukene. Hvis du fortsatt ikke finner en funksjon, kan det hende den foreløpig ikke er tilgjengelig i landet eller regionen du bor i.

Hvis du mener at en funksjon er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din, men fortsatt ikke finner den, kan du prøve følgende:

1. Oppgrader til den nyeste versjonen av Google Foto-appen.
  2. Sjekk Android-versjonskravene.
  3. Sjekk at du er koblet til wifi og har tilgjengelig lagringsplass på enheten.
  4. Hvis du ikke finner et nytt redigeringsverktøy, må du kanskje laste det ned først.
  5. Lukk appen, og åpne den på nytt.

Tips: Hvis du fortsatt ikke finner en ny funksjon, eller hvis du vil fortelle oss hva du synes om Foto-funksjonene, kan du sende oss en tilbakemelding. Vi kan dessverre ikke gi individuelle svar på tilbakemeldinger. Hvis du har et mer alvorlig problem eller vil rapportere uriktig bruk, kan du finne ut hvordan du blokkerer og rapporterer i Google Foto.