Aan de slag met Google Foto's

Volg deze stapsgewijze handleiding voor het gebruik van Google Foto's. Enkele onderwerpen die worden behandeld in deze handleiding:

• Je foto's zoeken
  • Filters toevoegen
  • Verwijderde foto's terugzetten

Stap 1: Google Foto's openen

1. Open photos.google.com.
  2. Log in op je Google-account.

Stap 2: Foto's sneller vinden

Wanneer je Google Foto's opent, krijg je alle foto's en video's op je apparaat te zien. Als je 'Back-up en synchronisatie' hebt ingeschakeld, worden ook andere items weergegeven die zijn gesynchroniseerd met je Google Foto's-bibliotheek.

Foto's zoeken

1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Klik aan de linkerkant op Foto's Photos.
  3. Scroll naar beneden om al je foto's te bekijken.

Een memorabele foto uit het verleden zoeken

Denk aan een memorabele foto die op je computer staat. Probeer je iets te herinneren dat op de foto staat, zoals een hond, het strand of de locatie waar je was.

1. Typ in het vak bovenaan het scherm de naam van iets dat op de foto staat, zoals 'strand', 'hond' of 'Parijs'.
  2. Druk op Enter om foto's te zien die overeenkomen met je zoekopdracht.

Meer informatie over hoe je mensen, plaatsen en objecten in je foto's kunt vinden.

Meer doen met je foto's

Een filter toevoegen aan je foto

1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Klik aan de linkerkant op Foto's Photos.
  3. Selecteer een foto.
  4. Klik bovenaan op Bewerken Bewerken en dan Filter Photo filters.
  5. Klik door de filters aan de rechterkant. Selecteer een aantal filters om te bekijken hoe ze eruitzien.
  6. Tip: Sleep de blauwe stip langs de scrollbar om de intensiteit aan te passen.
  7. Klik bovenaan op Gereed.

Als je 'Back-up en synchronisatie' hebt ingeschakeld, worden je bewerkingen overal gesynchroniseerd waar je Google Foto's gebruikt, zodat je de wijzigingen maar één keer hoeft aan te brengen. Meer informatie over wat je nog meer kunt doen met je foto's.

Je foto met iemand delen

1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Klik aan de linkerkant op Foto's Photos.
  3. Open een foto.
  4. Klik rechtsboven op Delen Delen en dan Link ophalen en dan Kopiëren.
  5. Gebruik een berichten- of mail-app om iemand de link te sturen die je net hebt gekopieerd.

Informatie over meer manieren waarop je foto's en video's kunt delen.

Wazige of ongewenste foto's verwijderen

1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Klik aan de linkerkant op Foto's Photos
  3. Plaats de muisaanwijzer op de foto die je wilt verwijderen en klik op Selecteren Gereed. Je kunt ook meerdere foto's selecteren.
  4. Klik in de rechterbovenhoek op Verwijderen en dan Naar prullenbak.

Als je 'Back-up en synchronisatie' hebt ingeschakeld, worden items die je naar de prullenbak verplaatst, naar de prullenbak verplaatst op alle apparaten waarop je Google Foto's gebruikt. Je hoeft de wijzigingen dus maar één keer aan te brengen. Meer informatie over foto's en video's verwijderen.

Een foto terugzetten

Het kan zijn dat je van gedachten verandert en de foto wilt terughalen.

1. Open photos.google.com op je computer.
  2. Klik linksboven op Menu Menu en dan Prullenbak. Alle items die je in de prullenbak ziet staan, kunnen worden teruggezet, maar items in de prullenbak worden na 60 dagen definitief verwijderd.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de foto die je zojuist hebt verwijderd en klik op Selecteren Gereed.
  4. Klik rechtsboven op Herstellen Herstellen. Hierdoor wordt de foto teruggezet.

Meer informatie over foto's en video's terugzetten.