Sikkerhetskopiér bilder og videoer

Om sikkerhetskopiering og synkronisering

Sikkerhetskopiering og synkronisering er en lagringstjeneste som automatisk lagrer bildene og videoene dine på Google-kontoen din. Disse bildene og videoene blir tilgjengelige fra alle enheter der du er logget på kontoen.

Fordeler
  • Ta vare på hvert eneste minne: Alle bilder du tar fra en enhet der sikkerhetskopiering er slått på, lagres på Google-kontoen din.
  • Automatisk synkronisering: Alle endringer du gjør eller bilder du tar, blir tilgjengelige på alle enheter der du logger på kontoen. Hvis du redigerer og lagrer et bilde på telefonen, ser bildet likt ut i Google Foto.
  • Raske og effektive søk: Du kan søke i bildene dine ved å angi navn på personer (når du har slått på ansiktsgruppering), steder og ting i bildene. Ingen merking er nødvendig.
  • Automatiske komposisjoner: Gjør bildene mer levende med filmer, kollasjer, animasjoner og panoramaer som opprettes automatisk.

Før du begynner

Hva du trenger for å sikkerhetskopiere bilder og videoer
  • God internettilkobling.
  • Filstørrelser som kan sikkerhetskopieres.  Filene dine blir ikke sikkerhetskopiert hvis de er
    • bilder som er større enn 200 MB eller 150 MP
    • videoer som er større enn 10 GB
    • elementer som er mindre enn 256 x 256
  • Filtyper som kan sikkerhetskopieres:
    • Bilder: JPG-, HEIC-, PNG-, WEBP-, GIF- og noen RAW-filer.
    • Live Photos kan sikkerhetskopieres hvis du bruker Google Foto-appen på iPhone eller iPad.
    • Videoer: MPG-, MOD-, MMV-, TOD-, WMV-, ASF-, AVI-, DIVX-, MOV-, M4V-, 3GP-, 3G2-, MP4-, M2T-, M2TS-, MTS- og MKV-filer.

Hvis du prøver å sikkerhetskopiere en filtype som ikke er oppført her, kan det hende at den ikke fungerer med Google Foto.

Viktig: Lagringsplassen for Google-kontoen din deles av flere produkter, blant annet Google Foto, Google Disk og Gmail. Hvis du har brukt all lagringsplassen din, kan du ikke sikkerhetskopiere nye filer.

RAW-filtyper du kan sikkerhetskopiere
Canon
EOS-1D X Mark III, EOS-1D X Mark II, EOS-1D X, EOS-1Ds Mark III, EOS-1Ds Mark II, EOS-1D Mark IV, EOS-1D Mark III, EOS-1D Mark II, EOS-1D C, EOS-1D Mark II N, EOS 5D Mark IV, EOS 5D Mark III, EOS 5D Mark II, EOS 5D, EOS 5Ds, EOS 5Ds R, EOS R5, EOS 6D Mark II, EOS 6D, EOS R6, EOS R, EOS Ra, EOS RP, EOS 7D Mark II, EOS 7D, EOS 90D, EOS 80D, EOS 70D, EOS 60D, EOS 60Da, EOS 50D, EOS 40D, EOS 30D, EOS 20D, EOS 20Da, EOS 9000D (EOS 77D), EOS 8000D (EOS REBEL T6S/EOS 760D), EOS Kiss X10i (EOS REBEL T8i/EOS 850D), EOS Kiss X9i (EOS REBEL T7i/EOS 800D), EOS Kiss X8i (EOS REBEL T6i/EOS 750D), EOS Kiss X7i (EOS REBEL T5i/EOS 700D), EOS Kiss X6i (EOS REBEL T4i/EOS 650D), EOS Kiss X10 (EOS REBEL SL3/EOS 250D/EOS 200D II), EOS Kiss X9 (EOS REBEL SL2/EOS 200D), EOS Kiss X7 (EOS REBEL SL1/EOS 100D), EOS Kiss X5 (EOS REBEL T3i/EOS 600D), EOS Kiss X4 (EOS REBEL T2i/EOS 550D), EOS Kiss X3 (EOS REBEL T1i/EOS 500D), EOS Kiss X2 (EOS DIGITAL REBEL XSi/EOS 450D), EOS Kiss X90 (EOS REBEL T7/EOS 2000D/EOS 1500D), EOS Kiss X80 (EOS REBEL T6/EOS 1300D), EOS Kiss X70 (EOS REBEL T5/EOS 1200D), EOS Kiss X50 (EOS REBEL T3/EOS 1100D), EOS Kiss F (EOS DIGTAL REBEL XS/EOS 1000D), EOS Kiss Digital X (EOS DIGITAL REBEL XTi/EOS 400D DIGITAL), EOS Kiss Digital N (EOS DIGITAL REBEL XT/EOS 350D DIGITAL), EOS Kiss M (EOS M50), EOS M6 Mark II, EOS M6, EOS M5, EOS M3, EOS M2, EOS M, EOS M10, EOS M200, EOS M100, PowerShot G9 X Mark II, PowerShot G9 X, PowerShot G7 X Mark III, PowerShot G7 X Mark II, PowerShot G7 X, PowerShot G5 X Mark II, PowerShot G5 X, PowerShot G3 X, PowerShot G1 X Mark III, PowerShot G1 X Mark II, PowerShot G1 X, PowerShot G16, PowerShot G15, PowerShot G12, PowerShot G11, PowerShot G10, PowerShot S120, PowerShot S110, PowerShot S100, PowerShot S95, PowerShot S90, PowerShot SX70 HS, PowerShot SX60 HS, PowerShot SX50 HS, PowerShot SX1 IS
Fuji
X100
Nikon
1AW1, 1J1, 1J2, 1J3, 1J4, 1S1, 1S2, 1V1, 1V2, 1V3, D3, D3X, D4, D4S, D40, D40X, D50, D60, D70, D70s, D80, D90, D200, D300, D300s, D600, D610, D700, D750, D800, D800E, D810, D3000, D3100, D3200, D3300, D5000, D5100, D5200, D5300, D5500, D7000, D7100, D7200, Df
Coolpix: A, P7800
Olympus
E-M1, E-M5, E-M10, E-P1, E-P2, E-P3, E-P5, E-PL3, E-PL5, E-PL7, OM-D E-M5 Mark II
Panasonic
CM1, FZ300, G70, GF1, GF3, GF5, GF7, GH3, GH4, GM1, GM5, GX1, GX8, LX5, LX7, LX100
Sony
A7, A7R, A7S, A7 Mark II, A55, A58, A65, A77, A77 Mark II, A99, A700, A3000, A5000, A5100, A6000, QX1, NEX-5, NEX-5N, NEX-5R, NEX-6, NEX-7, NEX-C3, NEX-F3, RX1, RX1R, RX10, RX10 Mark II, RX100, RX100 Mark II, RX100 Mark III, RX100 Mark IV
DNG-filer
Alle .dng-filer

Slå sikkerhetskopiering og synkronisering på eller av

Før du begynner, må du se til at du er logget på.
  1. Åpne Google Foto-appen Foto på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Øverst til høyre trykker du på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din.
  4. Velg Innstillinger for Foto etterfulgt av Sikkerhetskopiér og synkroniser.
  5. Trykk for å slå «Sikkerhetskopiér og synkroniser» på eller av.

Endre innstillingene for sikkerhetskopiering

• Velg Google-kontoen du vil sikkerhetskopiere bilder og videoer for: Trykk på kontonavnet under «Sikkerhetskopikonto».
  • Endre opplastingsstørrelsen: Trykk på Opplastingsstørrelse. Finn ut mer om opplastingsstørrelser.
  • Sikkerhetskopiér enhetsmapper: Trykk på Sikkerhetskopiér mapper på enheten og velg mappene du vil sikkerhetskopiere.
  • Sikkerhetskopiér via mobildata: Hvis du ikke vil vente med å kopiere videoer til du har Wi-Fi, kan du velge Videoer under «Bruk av mobildata». Tjenesteleverandøren din kan belaste deg hvis du laster opp via mobilnettverket.
  • Sikkerhetskopiér ved roaming: I Foto åpner du Innstillinger og trykker på Sikkerhetskopiér og synkroniser og så Bruk av mobildata og slår på Sikkerhetskopiér ved roaming.
Sikkerhetskopiér med ubegrenset mobildata
Enkelte mobiloperatører gir tilgang til «ubegrenset mobildata». Dette er data som ikke regnes med i operatørens kvoter eller grenser. Dette alternativet er for øyeblikket tilgjengelig for enkelte brukere hos operatører som Verizon og AT&T i USA. Hvis du bruker en av disse operatørene, kan det hende du ser et alternativ for å slå på sikkerhetskopiering med «Wi-Fi og ubegrenset mobildata».
Viktig: Tilgang til ubegrenset mobildata kan være begrenset til 5G.

Slik slår du det på:

1. I Foto trykker du på profilbildet eller initialen for kontoen din og så Innstillinger for Foto.
  2. Trykk på Sikkerhetskopiér og synkroniser og så Bruk av mobildata og så Når Wi-Fi ikke er tilgjengelig.
  3. Trykk på Du bør bare bruke ubegrenset mobildata når data ikke teller med i datakvoten din.
Feilsøk problemer med automatisk sikkerhetskopiering
Viktig: Sikkerhetskopiering og synkronisering fungerer kanskje ikke riktig hvis du har slått på batterioptimalisering for Foto-appen. Hvis du har dette problemet, kan du slå av batterioptimalisering.
Slik slår du av batterioptimalisering på enkelte Android-enheter:
  1. Åpne Innstillinger-appen på enheten din.
  2. Trykk på Søk  øverst.
  3. Søk etter batterioptimalisering, batteribruk eller optimalisering av batteri.
  4. Trykk på Batterioptimalisering.
  5. Trykk på Alle apper etterfulgt av Bilder etterfulgt av Ikke optimaliser etterfulgt av Ferdig.

Slå av batterioptimalisering på andre Android-enheter

1. Trykk og hold på Foto-appen Foto på startskjermen.
  2. Trykk på Informasjon Informasjon.
  3. Velg Ubegrenset under «Administrer batteribruk».

Sjekk om bildene dine er sikkerhetskopiert

1. Åpne Google Foto-appen Foto på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Øverst til høyre trykker du på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din.
  4. Du kan se om sikkerhetskopieringen er fullført, eller om du har elementer som venter på sikkerhetskopiering. Finn ut hvordan du løser problemer knyttet til sikkerhetskopiering.

Kostnader for sikkerhetskopiering

Fra og med 1. juni 2021 kommer nye bilder og videoer du sikkerhetskopierer i plassbesparende kvalitet (tidligere kalt høy kvalitet) eller hurtigkopieringskvalitet, til å telle mot lagringskvoten i Google-kontoen din. Bilder og videoer som sikkerhetskopieres i opprinnelig kvalitet, kommer fortsatt til å telle mot lagringskvoten i Google-kontoen din. Finn ut mer om alternativer for sikkerhetskopiering av bilder og videoer.

Hver Google-konto leveres med 15 GB lagringsplass.

Sjekk lagringsplassen på Google-kontoen din.

Viktig: Bilder eller videoer du sikkerhetskopierer i høy kvalitet eller hurtigkopieringskvalitet før 1. juni 2021, bruker ikke av lagringsplassen på Google-kontoen din.