Säkerhetskopiera foton och videor

Om Säkerhetskopiera och synkronisera

Säkerhetskopiera och synkronisera är en lagringstjänst som automatiskt sparar dina foton och videor i ditt Google-konto. Dessa foton och videor är tillgängliga från alla enheter där du är inloggad på ditt konto.

Fördelar
  • Bli aldrig av med ett minne: Foton som du tar på en enhet där säkerhetskopiering är aktiverad sparas i ditt Google-konto.
  • Automatisk synkronisering: Alla ändringar du gör eller foton du tar är tillgängliga på alla enheter som du loggar in på. Om du redigerar och sparar ett foto på telefonen ser det likadant ut i Google Foto.
  • Snabb och kraftfull sökning: Du kan söka bland foton efter personer (när du har aktiverat ansiktsgruppering), platser och saker på dem. Ingen taggning krävs.
  • Automatisk generering: Ta fram det bästa i dina foton med filmer, collage, animeringar och panoramabilder som skapats automatiskt.

Innan du börjar

Detta behöver du för att säkerhetskopiera foton och videor
  • Bra internetanslutning.
  • Filstorlekar som kan säkerhetskopieras.  Dina filer säkerhetskopieras inte om de är:
    • foton som är större än 200 MB eller 150 MP
    • videor som är större än 10 GB
    • objekt som är mindre än 256 x 256.
  • Filtyper som kan säkerhetskopieras.
    • Foton: .jpg-, .heic-, .png-, .webp-, .gif- och vissa .RAW-filer.
    • Livefoton kan säkerhetskopieras om du använder appen Google Foto på din iPhone eller iPad.
    • Video: .mpg, .mod, .mmv, .tod, .wmv, .asf, .avi, .divx, .mov, .m4v, .3gp, .3g2, .mp4, .m2t, .m2ts, .mts, och .mkv.

Om du försöker säkerhetskopiera en filtyp som inte listas här kanske den inte fungerar med Google Foto.

Viktigt! Ditt lagringsutrymme i Google-kontot delas mellan flera produkter som Google Foto, Google Drive och Gmail. Om du har använt allt lagringsutrymme kan du inte säkerhetskopiera nya filer.

Du kan säkerhetskopiera följande typer av RAW-filer
Canon
EOS-1D X Mark III, EOS-1D X Mark II, EOS-1D X, EOS-1Ds Mark III, EOS-1Ds Mark II, EOS-1D Mark IV, EOS-1D Mark III, EOS-1D Mark II, EOS-1D C, EOS-1D Mark II N, EOS 5D Mark IV, EOS 5D Mark III, EOS 5D Mark II, EOS 5D, EOS 5Ds, EOS 5Ds R, EOS R5, EOS 6D Mark II, EOS 6D, EOS R6, EOS R, EOS Ra, EOS RP, EOS 7D Mark II, EOS 7D, EOS 90D, EOS 80D, EOS 70D, EOS 60D, EOS 60Da, EOS 50D, EOS 40D, EOS 30D, EOS 20D, EOS 20Da, EOS 9000D (EOS 77D), EOS 8000D (EOS REBEL T6S/EOS 760D), EOS Kiss X10i (EOS REBEL T8i/EOS 850D), EOS Kiss X9i (EOS REBEL T7i/EOS 800D), EOS Kiss X8i (EOS REBEL T6i/EOS 750D), EOS Kiss X7i (EOS REBEL T5i/EOS 700D), EOS Kiss X6i (EOS REBEL T4i/EOS 650D), EOS Kiss X10 (EOS REBEL SL3/EOS 250D/EOS 200D II), EOS Kiss X9 (EOS REBEL SL2/EOS 200D), EOS Kiss X7 (EOS REBEL SL1/EOS 100D), EOS Kiss X5 (EOS REBEL T3i/EOS 600D), EOS Kiss X4 (EOS REBEL T2i/EOS 550D), EOS Kiss X3 (EOS REBEL T1i/EOS 500D), EOS Kiss X2 (EOS DIGITAL REBEL XSi/EOS 450D), EOS Kiss X90 (EOS REBEL T7/EOS 2000D/EOS 1500D), EOS Kiss X80 (EOS REBEL T6/EOS 1300D), EOS Kiss X70 (EOS REBEL T5/EOS 1200D), EOS Kiss X50 (EOS REBEL T3/EOS 1100D), EOS Kiss F (EOS DIGTAL REBEL XS/EOS 1000D), EOS Kiss Digital X (EOS DIGITAL REBEL XTi/EOS 400D DIGITAL), EOS Kiss Digital N (EOS DIGITAL REBEL XT/EOS 350D DIGITAL), EOS Kiss M (EOS M50), EOS M6 Mark II, EOS M6, EOS M5, EOS M3, EOS M2, EOS M, EOS M10, EOS M200, EOS M100, PowerShot G9 X Mark II, PowerShot G9 X, PowerShot G7 X Mark III, PowerShot G7 X Mark II, PowerShot G7 X, PowerShot G5 X Mark II, PowerShot G5 X, PowerShot G3 X, PowerShot G1 X Mark III, PowerShot G1 X Mark II, PowerShot G1 X, PowerShot G16, PowerShot G15, PowerShot G12, PowerShot G11, PowerShot G10, PowerShot S120, PowerShot S110, PowerShot S100, PowerShot S95, PowerShot S90, PowerShot SX70 HS, PowerShot SX60 HS, PowerShot SX50 HS, PowerShot SX1 IS
Fuji
X100
Nikon
1AW1, 1J1, 1J2, 1J3, 1J4, 1S1, 1S2, 1V1, 1V2, 1V3, D3, D3X, D4, D4S, D40, D40X, D50, D60, D70, D70s, D80, D90, D200, D300, D300s, D600, D610, D700, D750, D800, D800E, D810, D3000, D3100, D3200, D3300, D5000, D5100, D5200, D5300, D5500, D7000, D7100, D7200, Df
Coolpix: A, P7800
Olympus
E-M1, E-M5, E-M10, E-P1, E-P2, E-P3, E-P5, E-PL3, E-PL5, E-PL7, OM-D E-M5 Mark II
Panasonic
CM1, FZ300, G70, GF1, GF3, GF5, GF7, GH3, GH4, GM1, GM5, GX1, GX8, LX5, LX7, LX100
Sony
A7, A7R, A7S, A7 Mark II, A55, A58, A65, A77, A77 Mark II, A99, A700, A3000, A5000, A5100, A6000, QX1, NEX-5, NEX-5N, NEX-5R, NEX-6, NEX-7, NEX-C3, NEX-F3, RX1, RX1R, RX10, RX10 Mark II, RX100, RX100 Mark II, RX100 Mark III, RX100 Mark IV
DNG-filer
Alla .dng-filer

Det finns två sätt att säkerhetskopiera telefon, kamera eller minneskort från datorn:

1. Installera Säkerhetskopiera och synkronisera.
  2. Ladda upp foton från webbläsaren.

Konfigurera Google Drive för datorn

1. Ladda ned och installera Google Drive för datorn på datorn.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Välj de mappar eller bilder som du vill säkerhetskopiera följt av Säkerhetskopiera till Google Foto.
  4. Välj Klar följt av Spara.

Obs!

• Om du tar bort ett foto eller en video från datorn som du tidigare har säkerhetskopierat till Google Foto finns det kvar i Google Foto.
  • Om du tar bort ett foto eller en video från Google Foto tas det/den inte bort från Google Drive eller datorn.
  • Uppladdningar kan ta längre tid och kräva mer lagringsutrymme om du säkerhetskopierar till både Google Foto och Google Drive. Om du inte behöver en andra kopia i Drive rekommenderar vi att du säkerhetskopierar foton och videor till Google Foto.
Om du redan har säkerhetskopiering och synkronisering för Drive

Säkerhetskopiera och synkronisera heter nu Google Drive för datorn.

Om du redan har installerat Säkerhetskopiera och synkronisera migreras du till Google Drive för datorn.

Om du vill uppgradera tidigare avinstallerar du Säkerhetskopiera och synkronisera och följer sedan stegen ovan för att konfigurera Google Drive för datorn.

Välja en annan uppladdningsstorlek

Du kan ändra uppladdningsstorleken på foton och videor som säkerhetskopieras till Google Foto från datorn.
Viktigt! Du kan inte ändra uppladdningsstorleken för filer som synkroniseras med Google Drive.
  1. Öppna Drive på datorn Drive.
  2. Klicka på Inställningar följt avInställningar.
  3. Klicka på Inställningar uppe till höger.
  4. Öppna Google Foto följt av Ladda upp storlek.
  5. Välj uppladdningsstorlek och välj Klar.

Säkerhetskopiera Apple-fotobiblioteket (endast Mac)

Om datorn kör macOS kan du säkerhetskopiera ditt systemfotobibliotek till Google Foto.
  1. Öppna Drive på datorn Drive.
  2. Klicka på Inställningar följt avInställningar.
  3. Klicka på Inställningar uppe till höger.
  4. Scrolla till Google Foto följt av Systemfotobibliotek.
  5. Aktivera Ladda upp foton och videor till Google Foto.
  6. Klicka på Klar.

Tips

• Om du har fler än ett Apple-fotobibliotek säkerhetskopieras bara systemfotobiblioteket. Du kan använda Apple Bilder för att ändra systemfotobiblioteket.
  • Om Apples fotobibliotek synkroniseras med iCloud säkerhetskopieras alla foton och videor i biblioteket och i molnet till Google Foto på macOS 10.15 och senare.

Ladda upp foton till Google Foto från webbläsaren

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Uppe till höger klickar du på Ladda upp följt av Dator.
  3. Leta upp och välj dina foton.
  4. Klicka på Öppna.

Du kan även dra foton från datorn till albumet och ladda upp dem till Google Foto. Om du drar ett foto till ett visst album laddas fotot upp till detta album.

Visa varifrån dina foton och videor laddades upp

I Google Foto kan du se hur du laddade upp dina foton och videor.

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Klicka på ett foto eller en video.
  3. Klicka på Info längst upp till höger Information.
  4. Bredvid Filuppladdning Filuppladdning ser du vilken källa som laddade upp fotot eller videon. Till exempel Uppladdat från Android-enhet eller Uppladdat från Google Drive.
    • Filuppladdning Filuppladdning visas inte om vi inte känner till uppladdningskällan.