Säkerhetskopiera foton och videor

Spara foton från din enhet, kamera eller minneskort i Google Foto-biblioteket.

Om Säkerhetskopiera och synkronisera

Säkerhetskopiera och synkronisera är en lagringstjänst som automatiskt sparar dina foton och videor i ditt Google-konto. Dessa foton och videor är tillgängliga från alla enheter där du är inloggad på ditt konto.

Fördelar

• Bli aldrig av med ett minne: Foton som du tar på en enhet där säkerhetskopiering är aktiverad sparas i ditt Google-konto.
  • Automatisk synkronisering: Alla ändringar du gör eller foton du tar är tillgängliga på alla enheter som du loggar in på. Om du redigerar och sparar ett foto på telefonen ser det likadant ut i Google Foto.
  • Snabb och effektiv sökning: Du kan söka bland dina foton efter personer (när du aktiverar ansiktsgruppering), platser och saker på dem. Ingen taggning krävs.
  • Automatisk generering: Ta fram det bästa i dina foton med filmer, collage, animeringar och panoramabilder som skapats automatiskt.

Innan du börjar

Detta behöver du för att säkerhetskopiera foton och videor
  • Bra internetanslutning.
  • Filstorlekar som kan säkerhetskopieras. Dina filer kommer inte säkerhetskopieras om de är:
    • foton som är större än 200 MB eller 150 MP
    • videor som är större än 10 GB
    • objekt som är mindre än 256 x 256.
  • Filtyper som kan säkerhetskopieras.
    • Foto: .jpg-, .png-, .webp- och vissa .RAW-filer.
    • Livefoton kan säkerhetskopieras om du använder appen Google Foto på din iPhone eller iPad.
    • Video: .mpg, .mod, .mmv, .tod, .wmv, .asf, .avi, .divx, .mov, .m4v, .3gp, .3g2, .mp4, .m2t, .m2ts, .mts, och .mkv.

Obs! Om du försöker säkerhetskopiera en filtyp som inte listas här kanske den inte fungerar med Google Foto.

Du kan säkerhetskopiera följande typer av RAW-filer
Canon
EOS: 1Ds Mark II, 1D Mark III, 1Ds Mark III, 1D Mark IV, 1Dx, 5D, 5D Mark II, 5D Mark III, 6D, 7D, 7D Mark II, 20D, 30D, 40D, 50D, 60D, 70D, 100D (Kiss X7, Rebel SL1), 350D (Kiss Digital N, Digital Rebel XT), 400D (Kiss Digital X, Digital Rebel XTi), 450D (Kiss X2, Rebel XSi), 500D (Kiss X3, Rebel T1i), 550D (Kiss X4, Rebel T2i), 600D (Kiss X5, Rebel T3i), 650D (Kiss X6i, Rebel T4i), 700D (Kiss X7i, Rebel T5i), 750D (Kiss X8i, Rebel T6i), 1000D (Kiss F, Rebel XS), 1100D (Kiss X50, Rebel T3), RebelT6 760D, Rebel T6 8000D, 1200D, M
Powershot: G1X, G7X, G12, G16, S100
Fuji
X100
Nikon
1AW1, 1J1, 1J2, 1J3, 1J4, 1S1, 1S2, 1V1, 1V2, 1V3, D3, D3X, D4, D4S, D40, D40X, D50, D60, D70, D70s, D80, D90, D200, D300, D300s, D600, D610, D700, D750, D800, D800E, D810, D3000, D3100, D3200, D3300, D5000, D5100, D5200, D5300, D5500, D7000, D7100, D7200, Df
Coolpix: A, P7800
Olympus
E-M1, E-M5, E-M10, E-P1, E-P2, E-P3, E-P5, E-PL3, E-PL5, E-PL7, OM-D E-M5 Mark II
Panasonic
CM1, FZ300, G70, GF1, GF3, GF5, GF7, GH3, GH4, GM1, GM5, GX1, GX8, LX5, LX7, LX100
Sony
A7, A7R, A7S, A7 Mark II, A55, A58, A65, A77, A77 Mark II, A99, A700, A3000, A5000, A5100, A6000, QX1, NEX-5, NEX-5N, NEX-5R, NEX-6, NEX-7, NEX-C3, NEX-F3, RX1, RX1R, RX10, RX10 Mark II, RX100, RX100 Mark II, RX100 Mark III, RX100 Mark IV
DNG-filer
Alla .dng-filer

Slå på eller av Säkerhetskopiera och synkronisera

Kontrollera att du är inloggad innan du börjar.
  1. Öppna appen Google Foto Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på menyn Meny högst upp.
  4. Välj Inställningar följt av Säkerhetskopiera och synkronisera.
  5. Aktivera eller inaktivera Säkerhetskopiera och synkronisera.
    • Om du har slut på lagringsutrymme bläddrar du ned och trycker på Stäng av säkerhetskopiering

Saker att tänka på om den här inställningen:

• Om du ändrar inställningarna för säkerhetskopiering påverkar det alla appar som använder säkerhetskopiering och synkronisering, som Google Drive.
  • Om du har aktivera Säkerhetskopiera och synkronisera inaktiveras inte appen Google Foto från enheten om du raderar den. Om du vill inaktivera Säkerhetskopiera och synkronisera följer du anvisningarna ovan.

Ändra inställningar för säkerhetskopiering

• Välja Google-konto att säkerhetskopiera foton och videor från: Tryck på kontonamnet under Säkerhetskopiera konto.
  • Ändra överföringsstorlek: Tryck på Överföringsstorlek. Läs mer om uppladdningsstorlekar.
  • Säkerhetskopiera mappar på enheten: Tryck på Säkerhetskopiera enhetsmappar och välj vilka mappar som ska säkerhetskopieras.
  • Säkerhetskopiera via mobildata: Om du inte vill vänta med säkerhetskopieringen tills du har en Wi-Fi-anslutning trycker du på Foton eller Videor under Säkerhetskopiera med mobildata. Operatörens avgifter kan tillkomma om du överför via mobilnätverket.
  • Säkerhetskopiera vid roaming: Tryck på Roaming under Tider för säkerhetskopiering.

Kontrollera om dina foton har säkerhetskopierats

1. Öppna appen Google Foto Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Längst upp till höger trycker du på profilbilden i Google-kontot eller på platshållaren om din profilbild inte har lagts till.
  4. Du kan visa om säkerhetskopieringen är slutförd eller om du har objekt som väntar på säkerhetskopiering. Läs mer om hur du åtgärdar problem med säkerhetskopiering.