Säkerhetskopiera foton och videor

Spara foton från din enhet, kamera eller minneskort i Google Foto-biblioteket.

Innan du börjar

Detta behöver du för att säkerhetskopiera foton och videor
  • Bra internetanslutning.
  • Filstorlekar som kan säkerhetskopieras. Dina filer kommer inte säkerhetskopieras om de är:
    • foton som är större än 75 MB eller 100 MP
    • videor som är större än 10 GB
    • objekt som är mindre än 256 x 256.
  • Filtyper som kan säkerhetskopieras.
    • Foto: .jpg-, .png-, .webp- och vissa .RAW-filer.
    • Livefoton kan säkerhetskopieras om du använder appen Google Foto på din iPhone eller iPad.
    • Video: .mpg, .mod, .mmv, .tod, .wmv, .asf, .avi, .divx, .mov, .m4v, .3gp, .3g2, .mp4, .m2t, .m2ts, .mts, och .mkv.

Obs! Om du försöker säkerhetskopiera en filtyp som inte listas här kanske den inte fungerar med Google Foto.

Du kan säkerhetskopiera följande typer av RAW-filer
Canon
EOS: 1Ds Mark II, 1D Mark III, 1Ds Mark III, 1D Mark IV, 1Dx, 5D, 5D Mark II, 5D Mark III, 6D, 7D, 7D Mark II, 20D, 30D, 40D, 50D, 60D, 70D, 100D (Kiss X7, Rebel SL1), 350D (Kiss Digital N, Digital Rebel XT), 400D (Kiss Digital X, Digital Rebel XTi), 450D (Kiss X2, Rebel XSi), 500D (Kiss X3, Rebel T1i), 550D (Kiss X4, Rebel T2i), 600D (Kiss X5, Rebel T3i), 650D (Kiss X6i, Rebel T4i), 700D (Kiss X7i, Rebel T5i), 750D (Kiss X8i, Rebel T6i), 1000D (Kiss F, Rebel XS), 1100D (Kiss X50, Rebel T3), RebelT6 760D, Rebel T6 8000D, 1200D, M
Powershot: G1X, G7X, G12, G16, S100
Fuji
X100
Nikon
1AW1, 1J1, 1J2, 1J3, 1J4, 1S1, 1S2, 1V1, 1V2, 1V3, D3, D3X, D4, D4S, D40, D40X, D50, D60, D70, D70s, D80, D90, D200, D300, D300s, D600, D610, D700, D750, D800, D800E, D810, D3000, D3100, D3200, D3300, D5000, D5100, D5200, D5300, D5500, D7000, D7100, D7200, Df
Coolpix: A, P7800
Olympus
E-M1, E-M5, E-M10, E-P1, E-P2, E-P3, E-P5, E-PL3, E-PL5, E-PL7, OM-D E-M5 Mark II
Panasonic
CM1, FZ300, G70, GF1, GF3, GF5, GF7, GH3, GH4, GM1, GM5, GX1, GX8, LX5, LX7, LX100
Sony
A7, A7R, A7S, A7 Mark II, A55, A58, A65, A77, A77 Mark II, A99, A700, A3000, A5000, A5100, A6000, QX1, NEX-5, NEX-5N, NEX-5R, NEX-6, NEX-7, NEX-C3, NEX-F3, RX1, RX1R, RX10, RX10 Mark II, RX100, RX100 Mark II, RX100 Mark III, RX100 Mark IV
DNG-filer
Alla .dng-filer

Vad är säkerhetskopiera och synkronisera?

• En säkerhetskopieringstjänst: Dina foton och videor sparas i ditt Google Foto-bibliotek.
  • Privat lagring: Säkerhetskopiorna av foton och videor från din enhet är privata om du inte delar dem.
  • Synkronisering: Ändringar du gör återspeglas på alla synkroniserade enheter. Ett foto som du redigerar och sparar på mobilen kommer t.ex. att se likadant ut på photos.google.com.

Aktivera eller inaktivera säkerhetskopiera och synkronisera

Kontrollera att du är inloggad innan du börjar.
  1. Öppna appen Google Foto på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på menyn Meny högst upp.
  4. Välj inställningar följt av Säkerhetskopiera och synkronisera.
  5. Aktivera eller inaktivera Säkerhetskopiera och synkronisera.
    • Om du har slut på lagringsutrymme bläddrar du ned och trycker på Stäng av säkerhetskopiering

Saker att tänka på om den här inställningen:

• Om du ändrar inställningarna för säkerhetskopiering påverkar det alla appar som använder säkerhetskopiering och synkronisering, som Google Drive.
  • Om du har aktiverat säkerhetskopiering och synkronisering inaktiveras inte Google Foto-appen från dina enheter om du raderar den. Om du vill inaktivera Säkerhetskopiering och synkronisering följer du instruktionerna ovan.

Ändra inställningar för säkerhetskopiering

• Välja Google-konto att säkerhetskopiera foton och videor från: Tryck på kontonamnet under Säkerhetskopiera konto.
  • Ändra överföringsstorlek: Tryck på Överföringsstorlek. Läs mer om överföringsstorlekar
  • Säkerhetskopiera mappar på enheten: Tryck på Säkerhetskopiera enhetsmappar och välj vilka mappar som ska säkerhetskopieras.
  • Säkerhetskopiera via mobildata: Om du inte vill vänta med säkerhetskopieringen tills du har en Wi-Fi-anslutning trycker du på Foton eller Videor under Säkerhetskopiera med mobildata. Operatörens avgifter kan tillkomma om du överför via mobilnätverket.
  • Säkerhetskopiera vid roaming: Tryck på Roaming under Tider för säkerhetskopiering.

Kontrollera om dina foton har säkerhetskopierats

1. Öppna appen Google Foto på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på Foton Photos.
  4. Högst upp visas om dina foton har säkerhetskopierats eller om säkerhetskopieringen ännu inte gjorts.