Säkerhetskopiera foton och videor

Om Säkerhetskopiera och synkronisera

Säkerhetskopiera och synkronisera är en lagringstjänst som automatiskt sparar dina foton och videor i ditt Google-konto. Dessa foton och videor är tillgängliga från alla enheter där du är inloggad på ditt konto.

Fördelar
  • Bli aldrig av med ett minne: Foton som du tar på en enhet där säkerhetskopiering är aktiverad sparas i ditt Google-konto.
  • Automatisk synkronisering: Alla ändringar du gör eller foton du tar är tillgängliga på alla enheter som du loggar in på. Om du redigerar och sparar ett foto på telefonen ser det likadant ut i Google Foto.
  • Snabb och kraftfull sökning: Du kan söka bland foton efter personer (när du har aktiverat ansiktsgruppering), platser och saker på dem. Ingen taggning krävs.
  • Automatisk generering: Ta fram det bästa i dina foton med filmer, collage, animeringar och panoramabilder som skapats automatiskt.

Innan du börjar

Detta behöver du för att säkerhetskopiera foton och videor
  • Bra internetanslutning.
  • Filstorlekar som kan säkerhetskopieras.  Dina filer säkerhetskopieras inte om de är:
    • foton som är större än 200 MB eller 150 MP
    • videor som är större än 10 GB
    • objekt som är mindre än 256 x 256.
  • Filtyper som kan säkerhetskopieras.
    • Foton: .jpg-, .heic-, .png-, .webp-, .gif- och vissa .RAW-filer.
    • Livefoton kan säkerhetskopieras om du använder appen Google Foto på din iPhone eller iPad.
    • Video: .mpg, .mod, .mmv, .tod, .wmv, .asf, .avi, .divx, .mov, .m4v, .3gp, .3g2, .mp4, .m2t, .m2ts, .mts, och .mkv.

Om du försöker säkerhetskopiera en filtyp som inte listas här kanske den inte fungerar med Google Foto.

Viktigt! Ditt lagringsutrymme i Google-kontot delas mellan flera produkter som Google Foto, Google Drive och Gmail. Om du har använt allt lagringsutrymme kan du inte säkerhetskopiera nya filer.

Du kan säkerhetskopiera följande typer av RAW-filer
Canon
EOS-1D X Mark III, EOS-1D X Mark II, EOS-1D X, EOS-1Ds Mark III, EOS-1Ds Mark II, EOS-1D Mark IV, EOS-1D Mark III, EOS-1D Mark II, EOS-1D C, EOS-1D Mark II N, EOS 5D Mark IV, EOS 5D Mark III, EOS 5D Mark II, EOS 5D, EOS 5Ds, EOS 5Ds R, EOS R5, EOS 6D Mark II, EOS 6D, EOS R6, EOS R, EOS Ra, EOS RP, EOS 7D Mark II, EOS 7D, EOS 90D, EOS 80D, EOS 70D, EOS 60D, EOS 60Da, EOS 50D, EOS 40D, EOS 30D, EOS 20D, EOS 20Da, EOS 9000D (EOS 77D), EOS 8000D (EOS REBEL T6S/EOS 760D), EOS Kiss X10i (EOS REBEL T8i/EOS 850D), EOS Kiss X9i (EOS REBEL T7i/EOS 800D), EOS Kiss X8i (EOS REBEL T6i/EOS 750D), EOS Kiss X7i (EOS REBEL T5i/EOS 700D), EOS Kiss X6i (EOS REBEL T4i/EOS 650D), EOS Kiss X10 (EOS REBEL SL3/EOS 250D/EOS 200D II), EOS Kiss X9 (EOS REBEL SL2/EOS 200D), EOS Kiss X7 (EOS REBEL SL1/EOS 100D), EOS Kiss X5 (EOS REBEL T3i/EOS 600D), EOS Kiss X4 (EOS REBEL T2i/EOS 550D), EOS Kiss X3 (EOS REBEL T1i/EOS 500D), EOS Kiss X2 (EOS DIGITAL REBEL XSi/EOS 450D), EOS Kiss X90 (EOS REBEL T7/EOS 2000D/EOS 1500D), EOS Kiss X80 (EOS REBEL T6/EOS 1300D), EOS Kiss X70 (EOS REBEL T5/EOS 1200D), EOS Kiss X50 (EOS REBEL T3/EOS 1100D), EOS Kiss F (EOS DIGTAL REBEL XS/EOS 1000D), EOS Kiss Digital X (EOS DIGITAL REBEL XTi/EOS 400D DIGITAL), EOS Kiss Digital N (EOS DIGITAL REBEL XT/EOS 350D DIGITAL), EOS Kiss M (EOS M50), EOS M6 Mark II, EOS M6, EOS M5, EOS M3, EOS M2, EOS M, EOS M10, EOS M200, EOS M100, PowerShot G9 X Mark II, PowerShot G9 X, PowerShot G7 X Mark III, PowerShot G7 X Mark II, PowerShot G7 X, PowerShot G5 X Mark II, PowerShot G5 X, PowerShot G3 X, PowerShot G1 X Mark III, PowerShot G1 X Mark II, PowerShot G1 X, PowerShot G16, PowerShot G15, PowerShot G12, PowerShot G11, PowerShot G10, PowerShot S120, PowerShot S110, PowerShot S100, PowerShot S95, PowerShot S90, PowerShot SX70 HS, PowerShot SX60 HS, PowerShot SX50 HS, PowerShot SX1 IS
Fuji
X100
Nikon
1AW1, 1J1, 1J2, 1J3, 1J4, 1S1, 1S2, 1V1, 1V2, 1V3, D3, D3X, D4, D4S, D40, D40X, D50, D60, D70, D70s, D80, D90, D200, D300, D300s, D600, D610, D700, D750, D800, D800E, D810, D3000, D3100, D3200, D3300, D5000, D5100, D5200, D5300, D5500, D7000, D7100, D7200, Df
Coolpix: A, P7800
Olympus
E-M1, E-M5, E-M10, E-P1, E-P2, E-P3, E-P5, E-PL3, E-PL5, E-PL7, OM-D E-M5 Mark II
Panasonic
CM1, FZ300, G70, GF1, GF3, GF5, GF7, GH3, GH4, GM1, GM5, GX1, GX8, LX5, LX7, LX100
Sony
A7, A7R, A7S, A7 Mark II, A55, A58, A65, A77, A77 Mark II, A99, A700, A3000, A5000, A5100, A6000, QX1, NEX-5, NEX-5N, NEX-5R, NEX-6, NEX-7, NEX-C3, NEX-F3, RX1, RX1R, RX10, RX10 Mark II, RX100, RX100 Mark II, RX100 Mark III, RX100 Mark IV
DNG-filer
Alla .dng-filer

Aktivera eller inaktivera Säkerhetskopiera och synkronisera

Kontrollera att du är inloggad innan du börjar.
  1. Öppna appen Google Foto Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger.
  4. Välj Inställningar för Foto följt av Säkerhetskopiera och synkronisera.
  5. Aktivera eller inaktivera Säkerhetskopiera och synkronisera.

Ändra inställningar för säkerhetskopiering

• Välja Google-konto att säkerhetskopiera foton och videor från: Tryck på kontonamnet under Säkerhetskopiera konto.
  • Ändra överföringsstorlek: Tryck på Överföringsstorlek. Läs mer om uppladdningsstorlekar.
  • Säkerhetskopiera mappar på enheten: Tryck på Säkerhetskopiera enhetsmappar och välj vilka mappar som ska säkerhetskopieras.
  • Säkerhetskopiera via mobildata: Om du inte vill vänta med säkerhetskopieringen tills du har en Wi-Fi-anslutning trycker du på Videor under Mobildataanvändning. Operatörens avgifter kan tillkomma om du överför via mobilnätverket.
  • Säkerhetskopiera vid roaming: I Foto öppnar du Inställningar och trycker på Säkerhetskopiera och synkronisera följt av Mobildataanvändning och aktiverar Säkerhetskopiera vid roaming.
Säkerhetskopiera med obegränsad data
Vissa mobiloperatörer ger tillgång till ”obegränsad mobildata”. Det avser data som inte räknas in i operatörens kvoter eller gränser. Det här alternativet är för närvarande tillgängligt för vissa användare med operatörer som Verizon och AT&T i USA. Om du använder någon av dessa operatörer ser du kanske ett alternativ som aktiverar säkerhetskopiering för wifi och obegränsad mobildata.
Viktigt! Åtkomst till obegränsad data kan vara begränsad till 5G.

Aktivera:

1. I Foto trycker du på kontots profilbild eller initial följt av Fotoinställningar.
  2. Tryck på Säkerhetskopiera och synkronisera följt av Mobildataanvändning följt av När det inte finns Wi-Fi.
  3. Tryck på Använd enbart obegränsad mobildata när data inte räknas in i ditt dataabonnemang.
Felsöka problem med automatisk säkerhetskopiering
Viktigt! Säkerhetskopiera och synkronisera kanske inte fungerar korrekt om du har aktiverat batterioptimering för Foto-appen. Om du har detta problem kan du inaktivera batterioptimering.
Så här inaktiverar du batterioptimering på vissa Android-enheter:
  1. Öppna Inställningar-appen på enheten.
  2. Tryck på Sök högst upp.
  3. Sök efter batterioptimering, batteriförbrukning eller optimera batteriet.
  4. Tryck på Batterioptimering.
  5. Tryck på Alla appar följt av Foton följt av Optimera inte följt av Klar.

Inaktivera batterioptimering på andra Android-enheter

1. Tryck länge på Foto-appen Foto på startskärmen.
  2. Tryck på Info Information.
  3. Välj Obegränsad under Hantera batteriförbrukning.

Kontrollera om dina foton har säkerhetskopierats

1. Öppna appen Google Foto Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger.
  4. Du kan visa om säkerhetskopieringen är slutförd eller om du har objekt som väntar på säkerhetskopiering. Läs mer om hur du åtgärdar problem med säkerhetskopiering.

Kostnad för säkerhetskopieringen

Från och med den 1 juni 2021 räknas foton eller videor som du säkerhetskopierar i Spara lagringsutrymme-kvalitet (kallades tidigare Hög kvalitet) eller Expresskvalitet in i din användning av lagringsutrymme för Google-kontot. Foton och videor som säkerhetskopieras i Originalkvalitet räknas fortfarande in i lagringsutrymmet för ditt Google-konto. Läs mer om alternativ för säkerhetskopiering av foton och videor.

Varje Google-konto har 15 GB lagringsutrymme.

Kontrollera hur mycket lagringsutrymme du har på ditt Google-konto.

Viktigt! Foton och videor som du har säkerhetskopierat i Hög kvalitet eller Expresskvalitet före den 1 juni 2021 räknas inte in i lagringsutrymmet på ditt Google-konto.