Säkerhetskopiera foton och videor

Spara foton du tar med enhetens kamera och foton som har sparats på mobilen i Google Foto-biblioteket.

Vad är säkerhetskopiera och synkronisera?

• En säkerhetskopieringstjänst: Dina foton och videor sparas i ditt Google Foto-bibliotek.
  • Privat lagring: Säkerhetskopiorna av foton och videor från din enhet är privata om du inte delar dem.
  • Synkronisering: Ändringar du gör återspeglas på alla synkroniserade enheter. Ett foto som du redigerar och sparar på mobilen kommer t.ex. att se likadant ut på photos.google.com.

Aktivera eller inaktivera säkerhetskopiera och synkronisera

Kontrollera att du är inloggad innan du börjar.
  1. Öppna appen Google Foto på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på menyn Meny högst upp.
  4. Välj inställningar och sedan Säkerhetskopiera och synkronisera.
  5. Aktivera eller inaktivera Säkerhetskopiera och synkronisera.
    • Om du har slut på lagringsutrymme bläddrar du ned och trycker på Stäng av säkerhetskopiering

Saker att tänka på om den här inställningen:

• Om du ändrar inställningarna för säkerhetskopiering påverkar det alla appar som använder säkerhetskopiering och synkronisering, som Google Drive.
  • Om du har aktiverat säkerhetskopiering och synkronisering inaktiveras inte Google Foto-appen från dina enheter om du raderar den. Om du vill inaktivera Säkerhetskopiering och synkronisering följer du instruktionerna ovan.

Ändra inställningar för säkerhetskopiering

• Välja Google-konto att säkerhetskopiera foton och videor från: Tryck på kontonamnet under Säkerhetskopiera konto.
  • Ändra överföringsstorlek: Tryck på Överföringsstorlek. Läs mer om överföringsstorlekar
  • Säkerhetskopiera mappar på enheten: Tryck på Säkerhetskopiera enhetsmappar och välj vilka mappar som ska säkerhetskopieras.
  • Säkerhetskopiera via mobildata: Om du inte vill vänta med säkerhetskopieringen tills du har en Wi-Fi-anslutning trycker du på Foton eller Videor under Säkerhetskopiera med mobildata. Operatörens avgifter kan tillkomma om du överför via mobilnätverket.
  • Säkerhetskopiera vid roaming: Tryck på Roaming under Tider för säkerhetskopiering.

Kontrollera om dina foton har säkerhetskopierats

1. Öppna appen Google Foto på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på Foton Photos.
  4. Högst upp visas om dina foton har säkerhetskopierats eller om säkerhetskopieringen ännu inte gjorts.