Sikkerhetskopiér bilder og videoer

Lagre bilder fra enheter, kameraer eller lagringskort i Google Foto-biblioteket ditt.

Før du begynner

Du trenger mer lagringsplass for å sikkerhetskopiere bilder og videoer
  • God internettilkobling.
  • Filstørrelser som kan sikkerhetskopieres.  Filene dine blir ikke sikkerhetskopiert hvis de er
    • bilder som er større enn 100 MB eller 150 MP
    • videoer som er større enn 10 GB
    • elementer som er mindre enn 256 x 256
  • Filtyper som kan sikkerhetskopieres:
    • Bilder: JPG-, PNG-, WEBP- og noen RAW-filer.
    • Live Photos kan sikkerhetskopieres hvis du bruker Google Foto-appen på iPhone eller iPad.
    • Videoer: MPG-, MOD-, MMV-, TOD-, WMV-, ASF-, AVI-, DIVX-, MOV-, M4V-, 3GP-, 3G2-, MP4-, M2T-, M2TS-, MTS- og MKV-filer.

Merk: Hvis du prøver å sikkerhetskopiere en filtype som ikke er oppført her, kan det hende at den ikke fungerer med Google Foto.

RAW-filtyper du kan sikkerhetskopiere
Canon
EOS: 1Ds Mark II, 1D Mark III, 1Ds Mark III, 1D Mark IV, 1Dx, 5D, 5D Mark II, 5D Mark III, 6D, 7D, 7D Mark II, 20D, 30D, 40D, 50D, 60D, 70D, 100D (Kiss X7, Rebel SL1), 350D (Kiss Digital N, Digital Rebel XT), 400D (Kiss Digital X, Digital Rebel XTi), 450D (Kiss X2, Rebel XSi), 500D (Kiss X3, Rebel T1i), 550D (Kiss X4, Rebel T2i), 600D (Kiss X5, Rebel T3i), 650D (Kiss X6i, Rebel T4i), 700D (Kiss X7i, Rebel T5i), 750D (Kiss X8i, Rebel T6i), 1000D (Kiss F, Rebel XS), 1100D (Kiss X50, Rebel T3), RebelT6 760D, Rebel T6 8000D, 1200D, M
Powershot: G1X, G7X, G12, G16, S100
Fuji
X100
Nikon
1AW1, 1J1, 1J2, 1J3, 1J4, 1S1, 1S2, 1V1, 1V2, 1V3, D3, D3X, D4, D4S, D40, D40X, D50, D60, D70, D70s, D80, D90, D200, D300, D300s, D600, D610, D700, D750, D800, D800E, D810, D3000, D3100, D3200, D3300, D5000, D5100, D5200, D5300, D5500, D7000, D7100, D7200, Df
Coolpix: A, P7800
Olympus
E-M1, E-M5, E-M10, E-P1, E-P2, E-P3, E-P5, E-PL3, E-PL5, E-PL7, OM-D E-M5 Mark II
Panasonic
CM1, FZ300, G70, GF1, GF3, GF5, GF7, GH3, GH4, GM1, GM5, GX1, GX8, LX5, LX7, LX100
Sony
A7, A7R, A7S, A7 Mark II, A55, A58, A65, A77, A77 Mark II, A99, A700, A3000, A5000, A5100, A6000, QX1, NEX-5, NEX-5N, NEX-5R, NEX-6, NEX-7, NEX-C3, NEX-F3, RX1, RX1R, RX10, RX10 Mark II, RX100, RX100 Mark II, RX100 Mark III, RX100 Mark IV
DNG-filer
Alle DNG-filer

Hva er sikkerhetskopiering og synkronisering (Backup and Sync)?

• En tjeneste for sikkerhetskopiering: Bildene og videoene dine blir lagret i Google Foto-biblioteket ditt.
  • Lagres privat: Bildene og videoene som sikkerhetskopieres fra enheten din, er private, med mindre du deler dem.
  • Synkronisering: Eventuelle endringer gjenspeiles på alle enhetene du synkroniserer. Eksempel: Hvis du redigerer et bilde på telefonen din og lagrer det, blir det seende likt ut på photos.google.com.

Slå sikkerhetskopiering og synkronisering på eller av

Før du begynner, må du se til at du er logget på.
  1. Åpne Google Foto-appen  på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Trykk på menyen Meny øverst.
  4. Velg Innstillinger og så Sikkerhetskopiering og synkronisering.
  5. Trykk for å slå «Sikkerhetskopiering og synkronisering» på eller av.
    • Hvis du har gått tom for lagring, ruller du ned og trykker på Slå av sikkerhetskopiering

Dette bør du vite om denne innstillingen:

• Når du endrer innstillingene for sikkerhetskopiering, påvirker det alle appene som bruker sikkerhetskopiering og synkronisering, f.eks. Google Disk.
  • Hvis du har slått på Sikkerhetskopiering og synkronisering, blir ikke denne innstillingen slått av ved å slette Google Foto-appen. For å slå av Sikkerhetskopiering og synkronisering, følg instruksjonene ovenfor.

Endre innstillingene for sikkerhetskopiering

• Velg Google-kontoen du vil sikkerhetskopiere bilder og videoer for: Trykk på kontonavnet under «Konto for sikkerhetskopiering».
  • Endre opplastingsstørrelsen: Trykk på Opplastingsstørrelse. Finn ut mer om opplastingsstørrelser
  • Sikkerhetskopiér enhetsmapper: Trykk på Sikkerhetskopiér enhetsmapper og velg mappene du vil sikkerhetskopiere.
  • Sikkerhetskopiering via mobildata: Hvis du ikke vil vente til du har Wi-Fi-tilkobling for å sikkerhetskopiere bildene dine, trykker du på Bilder eller Videoer under «Sikkerhetskopiering via mobildata». Tjenesteleverandøren din kan belaste deg om du laster opp via mobilnettverket.
  • Sikkerhetskopiering mens du roamer: Trykk på Roaming under «Regler for sikkerhetskopiering».

Sjekk om bildene dine er sikkerhetskopiert

1. Åpne Google Foto-appen  på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Trykk på Bilder Photos.
  4. Øverst ser du om bildene er sikkerhetskopiert eller om de fortsatt venter på sikkerhetskopiering.

Beslektede artikler