Een back-up maken van foto's en video's

Over Back-up en synchronisatie

'Back-up en synchronisatie' is een opslagservice waarmee je foto's en video's automatisch worden opgeslagen in je Google-account. Deze foto's en video's zijn toegankelijk vanaf elk apparaat waarop je bent ingelogd op je account.

Voordelen
  • Raak nooit een herinnering kwijt: Foto's die je maakt op een apparaat waarop back-ups zijn ingeschakeld, worden opgeslagen in je Google-account.
  • Automatische synchronisatie: Bewerkingen die je doorvoert of foto's die je maakt, zijn toegankelijk op elk apparaat waarop je inlogt. Als je een foto bewerkt en opslaat op je telefoon, ziet de foto er hetzelfde uit in Google Foto's.
  • Snelle, krachtige zoekfunctie: Je kunt je foto's doorzoeken op basis van de mensen (als je gezichtsgroepering hebt ingeschakeld), plaatsen en dingen op de foto's. Er is geen tagging vereist.
  • Automatische creaties: Breng foto's tot leven met automatisch gemaakte films, collages, animaties en panorama's.

Voordat je begint

Wat je nodig hebt om een back-up van foto's en video's te maken
  • Goede internetverbinding.
  • Bestandsgrootten waarvan een back-up kan worden gemaakt.  Er wordt geen back-up van je bestanden gemaakt als het volgende van toepassing is:
    • Foto's zijn groter dan 200 MB of 150 MP.
    • Video's zijn groter dan 10 GB.
    • Items zijn kleiner dan 256 x 256.
  • Bestandstypen waarvan een back-up kan worden gemaakt.
    • Foto's: .jpg, .heic, .png, .webp, .gif en sommige RAW-bestanden.
    • Er kan een back-up van live foto's worden gemaakt als je de Google Foto's-app gebruikt op je iPhone of iPad.
    • Video's: .mpg, .mod, .mmv, .tod, .wmv, .asf, .avi, .divx, .mov, .m4v, .3gp, .3g2, .mp4, .m2t, .m2ts, .mts en .mkv.

Als je een back-up probeert te maken van een bestandstype dat hier niet wordt vermeld, werkt dat bestandstype misschien niet met Google Foto's.

Belangrijk: De opslagruimte van je Google-account wordt gedeeld door meerdere producten, zoals Google Foto's, Google Drive en Gmail. Als je al je opslagruimte hebt gebruikt, kun je geen back-ups meer maken.

Typen RAW-bestanden waarvan je een back-up kunt maken
Canon
EOS-1D X Mark III, EOS-1D X Mark II, EOS-1D X, EOS-1Ds Mark III, EOS-1Ds Mark II, EOS-1D Mark IV, EOS-1D Mark III, EOS-1D Mark II, EOS-1D C, EOS-1D Mark II N, EOS 5D Mark IV, EOS 5D Mark III, EOS 5D Mark II, EOS 5D, EOS 5Ds, EOS 5Ds R, EOS R5, EOS 6D Mark II, EOS 6D, EOS R6, EOS R, EOS Ra, EOS RP, EOS 7D Mark II, EOS 7D, EOS 90D, EOS 80D, EOS 70D, EOS 60D, EOS 60Da, EOS 50D, EOS 40D, EOS 30D, EOS 20D, EOS 20Da, EOS 9000D (EOS 77D), EOS 8000D (EOS REBEL T6S/EOS 760D), EOS Kiss X10i (EOS REBEL T8i/EOS 850D), EOS Kiss X9i (EOS REBEL T7i/EOS 800D), EOS Kiss X8i (EOS REBEL T6i/EOS 750D), EOS Kiss X7i (EOS REBEL T5i/EOS 700D), EOS Kiss X6i (EOS REBEL T4i/EOS 650D), EOS Kiss X10 (EOS REBEL SL3/EOS 250D/EOS 200D II), EOS Kiss X9 (EOS REBEL SL2/EOS 200D), EOS Kiss X7 (EOS REBEL SL1/EOS 100D), EOS Kiss X5 (EOS REBEL T3i/EOS 600D), EOS Kiss X4 (EOS REBEL T2i/EOS 550D), EOS Kiss X3 (EOS REBEL T1i/EOS 500D), EOS Kiss X2 (EOS DIGITAL REBEL XSi/EOS 450D), EOS Kiss X90 (EOS REBEL T7/EOS 2000D/EOS 1500D), EOS Kiss X80 (EOS REBEL T6/EOS 1300D), EOS Kiss X70 (EOS REBEL T5/EOS 1200D), EOS Kiss X50 (EOS REBEL T3/EOS 1100D), EOS Kiss F (EOS DIGITAL REBEL XS/EOS 1000D), EOS Kiss Digital X (EOS DIGITAL REBEL XTi/EOS 400D DIGITAL), EOS Kiss Digital N (EOS DIGITAL REBEL XT/EOS 350D DIGITAL), EOS Kiss M (EOS M50), EOS M6 Mark II, EOS M6, EOS M5, EOS M3, EOS M2, EOS M, EOS M10, EOS M200, EOS M100, PowerShot G9 X Mark II, PowerShot G9 X, PowerShot G7 X Mark III, PowerShot G7 X Mark II, PowerShot G7 X, PowerShot G5 X Mark II, PowerShot G5 X, PowerShot G3 X, PowerShot G1 X Mark III, PowerShot G1 X Mark II, PowerShot G1 X, PowerShot G16, PowerShot G15, PowerShot G12, PowerShot G11, PowerShot G10, PowerShot S120, PowerShot S110, PowerShot S100, PowerShot S95, PowerShot S90, PowerShot SX70 HS, PowerShot SX60 HS, PowerShot SX50 HS, PowerShot SX1 IS
Fuji
X100
Nikon
1AW1, 1J1, 1J2, 1J3, 1J4, 1S1, 1S2, 1V1, 1V2, 1V3, D3, D3X, D4, D4S, D40, D40X, D50, D60, D70, D70s, D80, D90, D200, D300, D300s, D600, D610, D700, D750, D800, D800E, D810, D3000, D3100, D3200, D3300, D5000, D5100, D5200, D5300, D5500, D7000, D7100, D7200, Df
Coolpix: A, P7800
Olympus
E-M1, E-M5, E-M10, E-P1, E-P2, E-P3, E-P5, E-PL3, E-PL5, E-PL7, OM-D E-M5 Mark II
Panasonic
CM1, FZ300, G70, GF1, GF3, GF5, GF7, GH3, GH4, GM1, GM5, GX1, GX8, LX5, LX7, LX100
Sony
A7, A7R, A7S, A7 Mark II, A55, A58, A65, A77, A77 Mark II, A99, A700, A3000, A5000, A5100, A6000, QX1, NEX-5, NEX-5N, NEX-5R, NEX-6, NEX-7, NEX-C3, NEX-F3, RX1, RX1R, RX10, RX10 Mark II, RX100, RX100 Mark II, RX100 Mark III, RX100 Mark IV
Dng-bestanden
Alle dng-bestanden

Je kunt op twee manieren een back-up van je telefoon, camera of geheugenkaart maken vanaf je computer:

1. 'Back-up en synchronisatie' installeren.
  2. Foto's uploaden vanuit je browser.

Google Drive voor desktop instellen

1. Download en installeer Google Drive voor desktop op je computer.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Selecteer de mappen of foto's waarvan je een back-up wilt maken en dan Back-up maken in Google Foto's.
  4. Selecteer Klaar en dan Opslaan.

Belangrijk:

• Als je een foto of video van je computer verwijdert waarvan je eerder een back-up had gemaakt in Google Foto's, blijft deze in Google Foto's staan.
  • Als je een foto of video uit Google Foto's verwijdert, wordt deze niet verwijderd uit Google Drive of van je computer.
  • Als je back-ups maakt in zowel Google Foto's als Google Drive, kunnen uploads trager worden en heb je misschien meer opslagruimte nodig. Tenzij je een 2e exemplaar nodig hebt in Drive, raden we je aan alleen Google Foto's te gebruiken om een back-up te maken van je foto's en video's.
Als je 'Back-up en synchronisatie' al hebt voor Drive

'Back-up en synchronisatie' heet nu Google Drive voor desktop.

Als je 'Back-up en synchronisatie' al hebt geïnstalleerd, word je overgezet naar Google Drive voor desktop.

Als je de upgrade eerder wilt uitvoeren, verwijder je 'Back-up en synchronisatie' en volg je de bovenstaande stappen om Google Drive voor desktop in te stellen.

Een andere uploadgrootte selecteren

Je kunt de uploadgrootte wijzigen voor foto's en video's waarvan je vanaf je computer een back-up hebt gemaakt op Google Foto's.
Belangrijk: Het is niet mogelijk om de uploadgrootte te wijzigen voor bestanden die zijn gesynchroniseerd met Google Drive.
  1. Open Drive voor desktop Drive op je computer.
  2. Klik op Instellingen  en dan Voorkeuren.
  3. Klik rechtsboven op Instellingen .
  4. Ga naar Google Foto's en dan Uploadgrootte.
  5. Selecteer de uploadgrootte en selecteer Klaar.

Een back-up maken van je Apple-fotobibliotheek (alleen voor Mac)

Als je een computer met macOS hebt, kun je een back-up maken van je systeemfotobibliotheek in Google Foto's.
  1. Selecteer Drive voor desktop Drive op je computer.
  2. Klik op Instellingen  en dan Voorkeuren.
  3. Klik rechtsboven op Instellingen .
  4. Scroll naar Google Foto's en dan Systeemfotobibliotheek.
  5. Zet Foto's en video's uploaden naar Google Foto's aan.
  6. Selecteer Klaar.

Tips:

• Als je meerdere Apple Foto's-bibliotheken hebt, wordt er alleen een back-up gemaakt van de systeemfotobibliotheek. Je kunt Apple Foto's gebruiken om de systeemfotobibliotheek te wijzigen.
  • Als je Apple Foto's-bibliotheek is gesynchroniseerd met iCloud, wordt op macOS 10.15 en hoger van alle foto's en video's in je bibliotheek en cloud een back-up gemaakt in Google Foto's.

Items uploaden naar Google Foto's vanuit je browser

1. Open photos.google.com op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Uploaden en dan Computer.
  3. Zoek en selecteer je foto's.
  4. Klik op Openen.

Je kunt ook foto's van je computer naar het album slepen om ze te uploaden naar Google Foto's. Als je een foto naar een specifiek album sleept, wordt de foto geüpload naar dat album.

Bekijken welke bron je foto's en video's heeft geüpload

In Google Foto's kun je bekijken hoe je je foto's en video's hebt geüpload.

1. Open photos.google.com op je computer.
  2. Klik op een foto of video.
  3. Klik rechtsboven op Info Info.
  4. Naast Bestandsupload Bestandsupload kun je zien welke bron je foto of video heeft geüpload. Bijvoorbeeld 'Geüpload vanaf Android-apparaat' of 'Geüpload vanuit Google Drive'.
    • Bestandsupload Bestandsupload wordt niet weergegeven als we de uploadbron niet kennen.