Een back-up maken van foto's en video's

Je kunt foto's van je apparaat, camera of geheugenkaart opslaan in je Google Foto's-bibliotheek.

Over 'Back-up en synchronisatie'

'Back-up en synchronisatie' is een opslagservice waarmee je foto's en video's automatisch worden opgeslagen in je Google-account. Deze foto's en video's zijn toegankelijk vanaf elk apparaat waarop je bent ingelogd op je account.

Voordelen

• Raak nooit een herinnering kwijt: Foto's die je maakt op een apparaat waarop back-ups zijn ingeschakeld, worden opgeslagen in je Google-account.
  • Automatische synchronisatie: Bewerkingen die je doorvoert of foto's die je maakt, zijn toegankelijk op elk apparaat waarop je inlogt. Als je een foto bewerkt en opslaat op je telefoon, ziet de foto er hetzelfde uit in Google Foto's.
  • Snelle, krachtige zoekfunctie: Je kunt je foto's doorzoeken op basis van de mensen (als gezichtsgroepering is ingeschakeld), plaatsen en dingen op de foto's. Er is geen tagging vereist.
  • Automatische creaties: Breng foto's tot leven met automatisch gemaakte films, collages, animaties en panorama's.

Voordat je begint

Wat je nodig hebt om een back-up van foto's en video's te maken
  • Goede internetverbinding.
  • Bestandsgrootten waarvan een back-up kan worden gemaakt.  Er wordt geen back-up van je bestanden gemaakt als het volgende van toepassing is:
    • Foto's zijn groter dan 200 MB of 150 MP.
    • Video's zijn groter dan 10 GB.
    • Items zijn kleiner dan 256 x 256.
  • Bestandstypen waarvan een back-up kan worden gemaakt.
    • Foto's: .jpg, .png, .webp en sommige RAW-bestanden.
    • Er kan een back-up van live foto's worden gemaakt als je de Google Foto's-app gebruikt op je iPhone of iPad.
    • Video's: .mpg, .mod, .mmv, .tod, .wmv, .asf, .avi, .divx, .mov, .m4v, .3gp, .3g2, .mp4, .m2t, .m2ts, .mts en .mkv.

Opmerking: Als je een back-up van een bestandstype probeert te maken dat hier niet wordt vermeld, werkt het mogelijk niet met Google Foto's.

Typen RAW-bestanden waarvan je een back-up kunt maken
Canon
EOS-1D X Mark III, EOS-1D X Mark II, EOS-1D X, EOS-1Ds Mark III, EOS-1Ds Mark II, EOS-1D Mark IV, EOS-1D Mark III, EOS-1D Mark II, EOS-1D C, EOS-1D Mark II N, EOS 5D Mark IV, EOS 5D Mark III, EOS 5D Mark II, EOS 5D, EOS 5Ds, EOS 5Ds R, EOS R5, EOS 6D Mark II, EOS 6D, EOS R6, EOS R, EOS Ra, EOS RP, EOS 7D Mark II, EOS 7D, EOS 90D, EOS 80D, EOS 70D, EOS 60D, EOS 60Da, EOS 50D, EOS 40D, EOS 30D, EOS 20D, EOS 20Da, EOS 9000D (EOS 77D), EOS 8000D (EOS REBEL T6S/EOS 760D), EOS Kiss X10i (EOS REBEL T8i/EOS 850D), EOS Kiss X9i (EOS REBEL T7i/EOS 800D), EOS Kiss X8i (EOS REBEL T6i/EOS 750D), EOS Kiss X7i (EOS REBEL T5i/EOS 700D), EOS Kiss X6i (EOS REBEL T4i/EOS 650D), EOS Kiss X10 (EOS REBEL SL3/EOS 250D/EOS 200D II), EOS Kiss X9 (EOS REBEL SL2/EOS 200D), EOS Kiss X7 (EOS REBEL SL1/EOS 100D), EOS Kiss X5 (EOS REBEL T3i/EOS 600D), EOS Kiss X4 (EOS REBEL T2i/EOS 550D), EOS Kiss X3 (EOS REBEL T1i/EOS 500D), EOS Kiss X2 (EOS DIGITAL REBEL XSi/EOS 450D), EOS Kiss X90 (EOS REBEL T7/EOS 2000D/EOS 1500D), EOS Kiss X80 (EOS REBEL T6/EOS 1300D), EOS Kiss X70 (EOS REBEL T5/EOS 1200D), EOS Kiss X50 (EOS REBEL T3/EOS 1100D), EOS Kiss F (EOS DIGTAL REBEL XS/EOS 1000D), EOS Kiss Digital X (EOS DIGITAL REBEL XTi/EOS 400D DIGITAL), EOS Kiss Digital N (EOS DIGITAL REBEL XT/EOS 350D DIGITAL), EOS Kiss M (EOS M50), EOS M6 Mark II, EOS M6, EOS M5, EOS M3, EOS M2, EOS M, EOS M10, EOS M200, EOS M100, PowerShot G9 X Mark II, PowerShot G9 X, PowerShot G7 X Mark III, PowerShot G7 X Mark II, PowerShot G7 X, PowerShot G5 X Mark II, PowerShot G5 X, PowerShot G3 X, PowerShot G1 X Mark III, PowerShot G1 X Mark II, PowerShot G1 X, PowerShot G16, PowerShot G15, PowerShot G12, PowerShot G11, PowerShot G10, PowerShot S120, PowerShot S110, PowerShot S100, PowerShot S95, PowerShot S90, PowerShot SX70 HS, PowerShot SX60 HS, PowerShot SX50 HS, PowerShot SX1 IS
Fuji
X100
Nikon
1AW1, 1J1, 1J2, 1J3, 1J4, 1S1, 1S2, 1V1, 1V2, 1V3, D3, D3X, D4, D4S, D40, D40X, D50, D60, D70, D70s, D80, D90, D200, D300, D300s, D600, D610, D700, D750, D800, D800E, D810, D3000, D3100, D3200, D3300, D5000, D5100, D5200, D5300, D5500, D7000, D7100, D7200, Df
Coolpix: A, P7800
Olympus
E-M1, E-M5, E-M10, E-P1, E-P2, E-P3, E-P5, E-PL3, E-PL5, E-PL7, OM-D E-M5 Mark II
Panasonic
CM1, FZ300, G70, GF1, GF3, GF5, GF7, GH3, GH4, GM1, GM5, GX1, GX8, LX5, LX7, LX100
Sony
A7, A7R, A7S, A7 Mark II, A55, A58, A65, A77, A77 Mark II, A99, A700, A3000, A5000, A5100, A6000, QX1, NEX-5, NEX-5N, NEX-5R, NEX-6, NEX-7, NEX-C3, NEX-F3, RX1, RX1R, RX10, RX10 Mark II, RX100, RX100 Mark II, RX100 Mark III, RX100 Mark IV
DNG-bestanden
Alle DNG-bestanden

Je kunt op twee manieren een back-up van je telefoon, camera of geheugenkaart maken vanaf je computer:

1. 'Back-up en synchronisatie' installeren.
  2. Foto's uploaden vanuit je browser.

De desktop-app 'Back-up en synchronisatie' instellen

1. Download en installeer 'Back-up en synchronisatie' op je computer.
  2. Log in op het Google-account dat je gebruikt voor Google Foto's.
  3. Selecteer of je een back-up van alleen foto's of video's of van alle bestanden wilt maken.
  4. Selecteer eventuele mappen waarvan je een back-up wilt maken.
  5. Selecteer de uploadgrootte onder 'Uploadgrootte van foto's en video's'.
  6. Klik op Starten.

Opmerkingen:

• Als je een foto of video van je computer verwijdert, blijft deze in Google Foto's staan.
  • Als je een foto of video uit Google Foto's verwijdert, wordt deze niet verwijderd uit Google Drive of van je computer.
Als je 'Back-up en synchronisatie' al hebt voor Drive

Als je problemen ondervindt bij het installeren, heb je Back-up en synchronisatie mogelijk al geïnstalleerd voor Google Drive.

'Back-up en synchronisatie' inschakelen voor Google Foto's:

1. Open Back-up en synchronisatie Backup and Sync op je computer.
  2. Klik op Meer Meer en dan Voorkeuren
  3. Schakel Onlangs toegevoegde foto's en video's uploaden naar Google Foto's in.

Als je de desktop-uploader voor Foto's had: Nadat je 'Back-up en synchronisatie' hebt geïnstalleerd, kun je de desktop-uploader voor Foto's vervangen door deze te verwijderen.

Items uploaden naar Google Foto's vanuit je browser

1. Open photos.google.com op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Uploaden en dan Computer.
  3. Zoek en selecteer je foto's.
  4. Klik op Openen.

Je kunt ook foto's van je computer naar het album slepen om ze te uploaden naar Google Foto's. Als je een foto naar een specifiek album sleept, wordt de foto geüpload naar dat album.

Bekijken welke bron je foto's en video's heeft geüpload

In Google Foto's kun je bekijken hoe je je foto's en video's hebt geüpload.

1. Open photos.google.com op je computer.
  2. Klik op een foto of video.
  3. Klik rechtsboven op Info Info.
  4. Naast Bestandsupload Bestandsupload kun je zien welke bron je foto of video heeft geüpload. Bijvoorbeeld 'Geüpload vanaf Android-apparaat' of 'Geüpload vanuit Google Drive'.
    • Bestandsupload Bestandsupload wordt niet weergegeven als we de uploadbron niet kennen.