Kuvien ja videoiden varmuuskopiointi

Laitteen kameralla otettujen ja puhelimelle tallennettujen kuvien tallentaminen Google Kuvien kirjastoon.

Mikä varmuuskopiointi ja synkronointi on?

• Varmuuskopiointipalvelu: valokuvasi ja videosi tallennetaan Google Kuvien kirjastoon.
  • Yksityinen tallennustila: laitteeltasi varmuuskopioidut kuvat ja videot ovat yksityisiä, ellet itse jaa niitä.
  • Synkronoiva: Tekemäsi muutokset näkyvät kaikissa synkronoiduissa laitteissa. Jos esimerkiksi muokkaat valokuvaa puhelimella ja tallennat sen, muokattu kuva näkyy myös photos.google.com-osoitteessa.

Varmuuskopioinnin ja synkronoinnin ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Varmista ennen aloittamista, että olet kirjautunut sisään.
  1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse yläreunasta Valikko Valikko.
  4. Valitse Asetukset ja sitten Varmuuskopiointi ja synkronointi.
  5. Napauta Varmuuskopiointi ja synkronointi päälle tai pois päältä.
    • Jos tallennustila loppuu, siirry alas ja napauta Poista varmuuskopiointi käytöstä

Tärkeää tietoa asetuksesta:

• Varmuuskopioinnin asetusten muuttaminen vaikuttaa kaikkiin varmuuskopiointia ja synkronointia käyttäviin sovelluksiin, kuten Google Driveen.
  • Jos varmuuskopiointi ja synkronointi ovat käytössä, niitä ei poisteta käytöstä, vaikka Google Kuvat ‑sovellus poistetaan laitteeltasi. Poista varmuuskopiointi ja synkronointi käytöstä yllä olevien ohjeiden mukaisesti.

Varmuuskopioinnin asetusten muuttaminen

• Sen Google-tilin valitseminen, jonka valokuvat ja videot varmuuskopioidaan: Napauta tilin nimeä Varmuuskopiointitili-kohdasta.
  • Lähetysten koon muuttaminen: Napauta Lähetyksen koko. Lisätietoja lähetysten koosta.
  • Varmuuskopioitavat laitteen kansiot: Napauta Varmuuskopioi laitteen kansiot ja valitse ne kansiot, jotka haluat varmuuskopioida.
  • Varmuuskopiointi mobiilidatalla: Jos et halua odottaa Wi-Fi-yhteyden muodostamista valokuvien varmuuskopiointia varten, napauta Varmuuskopiointi mobiilidatayhteydellä ‑kohdasta Valokuvat tai Videot. Operaattori saattaa veloittaa sinua, jos käytät mobiilidataa kuvien tai videoiden lähettämiseen.
  • Varmuuskopiointi verkkovierailun aikana: Napauta Varmuuskopioinnin ajoitus ‑kohdan alla Verkkovierailu.

Kuvien varmuuskopioinnin tarkistaminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Napauta Kuvat Photos.
  4. Yläreunasta näet, onko valokuvasi varmuuskopioitu vai odotetaanko varmuuskopiointia vielä.

Varmuuskopioinnin hinta

Jos varmuuskopioit tiedostot korkealaatuisina, voit käyttää rajoittamattoman määrän ilmaista tallennustilaa. Jos haluat varmuuskopioida tiedostot alkuperäisen laatuisina, ne käyttävät Google Kuvien tallennustilaa. Lue lisää lähetyksen koon muuttamisesta.

Käytössäsi on 15 Gt maksutonta tallennustilaa kuville ja videoille, jotka tallennetaan täsmälleen sellaisina kuin otit ne.

Voit tarkistaa Google Kuvien tallennustilan määrän tästä.

Vaihtoehtoja, jos tallennustila loppuu

Jos varmuuskopioit alkuperäislaatuisina, kuviesi varmuuskopiointi loppuu automaattisesti. Jos et näe vaihtoehtoja alla, varmista, että käytössäsi on uusin Google Kuvat ‑sovellus. Lue lisää Kuvat-sovelluksen päivittämisestä

Lue lisää siitä, mitä tapahtuu, kun tallennustila loppuu

Lisätallennustilan ostaminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse yläreunasta Valikko Valikko.
  4. Valitse Asetukset ja sitten Varmuuskopiointi ja synkronointi.
  5. Valitse Osta tallennustilaa.
  6. Valitse tallennustilapaketti.
  7. Lisää tai valitse maksutapa.
  8. Valitse Tilaa.

Lue lisää tallennustilan ostamisesta

Lähetyksen koon vaihtaminen

Lue lisää lähetyksen koon muuttamisesta

Varmuuskopioinnin poistaminen käytöstä

Lue lisää varmuuskopioinnin poistamisesta käytöstä