Kuvien ja videoiden varmuuskopiointi

Tietoja Varmuuskopiointi ja synkronointi ‑ominaisuudesta

Varmuuskopiointi ja synkronointi on tallennuspalvelu, joka tallentaa kuvasi ja videosi automaattisesti Google-tilillesi. Voit käyttää näitä kuvia ja videoita kaikilla laitteilla, joilla olet kirjautunut tilillesi.

Edut
  • Älä kadota muistoja: Kaikki kuvat, jotka otat laitteella, jossa varmuuskopiointi on käytössä, tallennetaan Google-tilillesi.
  • Automaattinen synkronointi: Kaikki tekemäsi muokkaukset ja ottamasi kuvat ovat käytettävissäsi kaikilla laitteilla, joille kirjaudut. Jos muokkaat valokuvaa puhelimella ja tallennat sen, muokattu kuva näkyy myös Google Kuvissa.
  • Nopea ja tehokas haku: Voit hakea kuvia niissä esiintyvien paikkojen, asioiden ja ihmisten perusteella (kun olet ottanut käyttöön kasvojen ryhmittelyn). Taggausta ei tarvita.
  • Automaattiset luomukset: Automaattisesti luodut elokuvat, kollaasit, animaatiot ja panoraamat herättävät kuvasi henkiin.

Ennen kuin aloitat

Mitä kuvien ja videoiden varmuuskopiointiin tarvitaan
  • Hyvä verkkoyhteys.
  • Varmuuskopioinnin tukemat tiedostokoot.  Tiedostoja ei varmuuskopioida, jos ne ovat
    • valokuvia, joiden koko on yli 200 Mt tai 150 megapikseliä
    • videoita, joiden koko on yli 10 Gt
    • kohteita, joiden koko on alle 256 x 256 pikseliä.
  • Varmuuskopioinnin tukemat tiedostotyypit.
    • Valokuvat: .jpg, .heic, .png, .webp, .gif ja eräät RAW-tiedostot.
    • Live-kuvat voidaan varmuuskopioida, jos käytät Google Kuvat ‑sovellusta iPhonella tai iPadilla.
    • Videot: .mpg, .mod, .mmv, .tod, .wmv, .asf, .avi, .divx, .mov, .m4v, .3gp, .3g2, .mp4, .m2t, .m2ts, .mts ja .mkv.

Huom. Muiden kuin tässä lueteltujen tiedostotyyppien varmuuskopiointi ei välttämättä onnistu Google Kuvien avulla.

Tärkeää: Google-tilisi tallennustila jaetaan useiden tuotteiden kesken. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi Google Kuvat, Google Drive ja Gmail. Jos tallennustilasi on täynnä, uusien tiedostojen varmuuskopiointi ei onnistu.

Varmuuskopioinnin tukemat RAW-tiedostotyypit
Canon
EOS-1D X Mark III, EOS-1D X Mark II, EOS-1D X, EOS-1Ds Mark III, EOS-1Ds Mark II, EOS-1D Mark IV, EOS-1D Mark III, EOS-1D Mark II, EOS-1D C, EOS-1D Mark II N, EOS 5D Mark IV, EOS 5D Mark III, EOS 5D Mark II, EOS 5D, EOS 5Ds, EOS 5Ds R, EOS R5, EOS 6D Mark II, EOS 6D, EOS R6, EOS R, EOS Ra, EOS RP, EOS 7D Mark II, EOS 7D, EOS 90D, EOS 80D, EOS 70D, EOS 60D, EOS 60Da, EOS 50D, EOS 40D, EOS 30D, EOS 20D, EOS 20Da, EOS 9000D (EOS 77D), EOS 8000D (EOS REBEL T6S/EOS 760D), EOS Kiss X10i (EOS REBEL T8i/EOS 850D), EOS Kiss X9i (EOS REBEL T7i/EOS 800D), EOS Kiss X8i (EOS REBEL T6i/EOS 750D), EOS Kiss X7i (EOS REBEL T5i/EOS 700D), EOS Kiss X6i (EOS REBEL T4i/EOS 650D), EOS Kiss X10 (EOS REBEL SL3/EOS 250D/EOS 200D II), EOS Kiss X9 (EOS REBEL SL2/EOS 200D), EOS Kiss X7 (EOS REBEL SL1/EOS 100D), EOS Kiss X5 (EOS REBEL T3i/EOS 600D), EOS Kiss X4 (EOS REBEL T2i/EOS 550D), EOS Kiss X3 (EOS REBEL T1i/EOS 500D), EOS Kiss X2 (EOS DIGITAL REBEL XSi/EOS 450D), EOS Kiss X90 (EOS REBEL T7/EOS 2000D/EOS 1500D), EOS Kiss X80 (EOS REBEL T6/EOS 1300D), EOS Kiss X70 (EOS REBEL T5/EOS 1200D), EOS Kiss X50 (EOS REBEL T3/EOS 1100D), EOS Kiss F (EOS DIGTAL REBEL XS/EOS 1000D), EOS Kiss Digital X (EOS DIGITAL REBEL XTi/EOS 400D DIGITAL), EOS Kiss Digital N (EOS DIGITAL REBEL XT/EOS 350D DIGITAL), EOS Kiss M (EOS M50), EOS M6 Mark II, EOS M6, EOS M5, EOS M3, EOS M2, EOS M, EOS M10, EOS M200, EOS M100, PowerShot G9 X Mark II, PowerShot G9 X, PowerShot G7 X Mark III, PowerShot G7 X Mark II, PowerShot G7 X, PowerShot G5 X Mark II, PowerShot G5 X, PowerShot G3 X, PowerShot G1 X Mark III, PowerShot G1 X Mark II, PowerShot G1 X, PowerShot G16, PowerShot G15, PowerShot G12, PowerShot G11, PowerShot G10, PowerShot S120, PowerShot S110, PowerShot S100, PowerShot S95, PowerShot S90, PowerShot SX70 HS, PowerShot SX60 HS, PowerShot SX50 HS, PowerShot SX1 IS
Fuji
X100
Nikon
1AW1, 1J1, 1J2, 1J3, 1J4, 1S1, 1S2, 1V1, 1V2, 1V3, D3, D3X, D4, D4S, D40, D40X, D50, D60, D70, D70s, D80, D90, D200, D300, D300s, D600, D610, D700, D750, D800, D800E, D810, D3000, D3100, D3200, D3300, D5000, D5100, D5200, D5300, D5500, D7000, D7100, D7200, Df
Coolpix: A, P7800
Olympus
E-M1, E-M5, E-M10, E-P1, E-P2, E-P3, E-P5, E-PL3, E-PL5, E-PL7, OM-D E-M5 Mark II
Panasonic
CM1, FZ300, G70, GF1, GF3, GF5, GF7, GH3, GH4, GM1, GM5, GX1, GX8, LX5, LX7, LX100
Sony
A7, A7R, A7S, A7 Mark II, A55, A58, A65, A77, A77 Mark II, A99, A700, A3000, A5000, A5100, A6000, QX1, NEX-5, NEX-5N, NEX-5R, NEX-6, NEX-7, NEX-C3, NEX-F3, RX1, RX1R, RX10, RX10 Mark II, RX100, RX100 Mark II, RX100 Mark III, RX100 Mark IV
DNG-tiedostot
Kaikki .dng-tiedostot

Varmuuskopioinnin ja synkronoinnin ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

Ennen kuin aloitat, varmista, että olet kirjautuneena sisään.
  1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa tilin profiilikuvaa tai nimikirjainta.
  4. Valitse Kuvien asetukset ja sitten Varmuuskopiointi ja synkronointi.
  5. Napauta Varmuuskopiointi ja synkronointi päälle tai pois päältä.

Varmuuskopiointiasetusten muuttaminen

• Sen Google-tilin valitseminen, jonka valokuvat ja videot varmuuskopioidaan: Napauta tilin nimeä Varmuuskopiointitili-kohdasta.
  • Latauskoon muuttaminen: Napauta Latauskoko. Lisätietoja latauskoosta.
  • Laitteen kansioiden varmuuskopiointi: Napauta Varmuuskopioi laitteen kansiot ja valitse kansiot, jotka haluat varmuuskopioida.
  • Varmuuskopiointi mobiilidatalla: Jos et halua odottaa Wi-Fi-yhteyden muodostamista videoiden varmuuskopiointia varten, napauta Mobiilidatan käyttö ‑kohdasta Videot. Operaattori saattaa veloittaa sinua, jos käytät mobiilidataa kuvien tai videoiden lataamiseen.
  • Varmuuskopiointi roaming-tilassa: Avaa Kuvissa Asetukset ja napauta Varmuuskopiointi ja synkronointi ja sitten Mobiilidatan käyttö ja laita päälle Varmuuskopioi roaming-tilassa.
Varmuuskopioiminen rajoittamattomalla datalla
Jotkin mobiilioperaattorit tukevat rajatonta mobiilidataa, johon ei sisälly kiintiöitä eikä datarajoja. Tämä vaihtoehto on tällä hetkellä saatavilla esimerkiksi Verizonin ja AT&T:n kautta Yhdysvalloissa. Jos sinulla on tällaisen operaattorin liittymä, saatat nähdä vaihtoehdon, jonka avulla voit ottaa käyttöön "Wi-Fi ja rajaton mobiilidata" ‑varmuuskopiointiasetuksen.
Tärkeää: Rajoittamaton data saattaa edellyttää 5G-yhteyttä.

Käyttöönotto:

1. Napauta Kuvissa tilisi profiilikuvaa tai nimikirjainta ja sitten Kuvien asetukset.
  2. Napauta Varmuuskopiointi ja synkronointi ja sitten Mobiilidatan käyttö ja sitten Jos Wi-Fi ei ole käytettävissä.
  3. Napauta Käytä vain rajatonta mobiilidataa, jolloin datapaketin data ei kulu.

Kuvien varmuuskopioinnin tarkistaminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa tilin profiilikuvaa tai nimikirjainta.
  4. Voit tarkistaa, onko varmuuskopiointi valmis vai onko tiedostoja vielä jonossa. Lisätietoja varmuuskopioinnin ongelmien korjaamisesta.

Varmuuskopioinnin hinta

1.6.2021 alkaen Tallennustilan säästö -laatuisina (aiemmalta nimeltä korkealaatuinen) tai peruslaatuisina varmuuskopioimasi uudet kuvat tai videot kuluttavat Google-tilisi tallennustilaa. Alkuperäislaatuisina varmuuskopioimasi kuvat tai videot eivät kuluta Google-tilisi tallennustilaa. Lue lisää kuvien ja videoiden varmuuskopiointivaihtoehdoista.

Jokaiseen Google-tiliin sisältyy 15 Gt tallennustilaa.

Google-tilin tallennustilan tarkistaminen.

Tärkeää: Ennen 1.6.2021 korkealaatuisina tai peruslaatuisina varmuuskopioimasi kuvat ja videot eivät kuluta Google-tilisi tallennustilaa.

Lisää aiheesta