Crear còpies de seguretat de fotos i vídeos

Desa les fotos del dispositiu, de la càmera o de la targeta d'emmagatzematge a la biblioteca de Google Fotos.

Abans de començar

Què necessites per crear una còpia de seguretat de les fotos i dels vídeos
  • Una bona connexió a Internet.
  • Mides de fitxers de què es pot crear una còpia de seguretat.  No podràs crear una còpia de seguretat dels fitxers següents:
    • Fotos que superen els 100 MB o els 150 Mpx.
    • Vídeos que superen els 10 GB.
    • Elements amb una mida inferior a 256 x 256.
  • Tipus de fitxers de què es pot crear una còpia de seguretat:
    • Fotos: fitxers .jpg, .png, .webp i alguns RAW.
    • Es pot fer una còpia de seguretat de les fotos de Live Photos si utilitzes l'aplicació Google Fotos a l'iPhone o l'iPad.
    • Vídeos: fitxers .mpg, .mod, .mmv, .tod, .wmv, .asf, .avi, .divx, .mov, .m4v, .3gp, .3g2, .mp4, .m2t, .m2ts, .mts i .mkv.

Nota: si proves de crear una còpia de seguretat d'un tipus de fitxer que no figura en aquesta llista, és possible que no funcioni amb Google Fotos.

Tipus de fitxers RAW de què es pot crear una còpia de seguretat
Canon
EOS: 1Ds Mark II, 1D Mark III, 1Ds Mark III, 1D Mark IV, 1Dx, 5D, 5D Mark II, 5D Mark III, 6D, 7D, 7D Mark II, 20D, 30D, 40D, 50D, 60D, 70D, 100D (Kiss X7, Rebel SL1), 350D (Kiss Digital N, Digital Rebel XT), 400D (Kiss Digital X, Digital Rebel XTi), 450D (Kiss X2, Rebel XSi), 500D (Kiss X3, Rebel T1i), 550D (Kiss X4, Rebel T2i), 600D (Kiss X5, Rebel T3i), 650D (Kiss X6i, Rebel T4i), 700D (Kiss X7i, Rebel T5i), 750D (Kiss X8i, Rebel T6i), 1000D (Kiss F, Rebel XS), 1100D (Kiss X50, Rebel T3), RebelT6 760D, Rebel T6 8000D, 1200D, M
Powershot: G1X, G7X, G12, G16, S100
Fuji
X100
Nikon
1AW1, 1J1, 1J2, 1J3, 1J4, 1S1, 1S2, 1V1, 1V2, 1V3, D3, D3X, D4, D4S, D40, D40X, D50, D60, D70, D70s, D80, D90, D200, D300, D300s, D600, D610, D700, D750, D800, D800E, D810, D3000, D3100, D3200, D3300, D5000, D5100, D5200, D5300, D5500, D7000, D7100, D7200, Df
Coolpix: A i P7800
Olympus
E-M1, E-M5, E-M10, E-P1, E-P2, E-P3, E-P5, E-PL3, E-PL5, E-PL7, OM-D E-M5 Mark II
Panasonic
CM1, FZ300, G70, GF1, GF3, GF5, GF7, GH3, GH4, GM1, GM5, GX1, GX8, LX5, LX7, LX100
Sony
A7, A7R, A7S, A7 Mark II, A55, A58, A65, A77, A77 Mark II, A99, A700, A3000, A5000, A5100, A6000, QX1, NEX-5, NEX-5N, NEX-5R, NEX-6, NEX-7, NEX-C3, NEX-F3, RX1, RX1R, RX10, RX10 Mark II, RX100, RX100 Mark II, RX100 Mark III i RX100 Mark IV
Fitxers DNG
Tots els fitxers .dng

Què és la funció Còpia de seguretat i sincronització?

• Un servei de còpia de seguretat: les teves fotos i vídeos es desen a la biblioteca de Google Fotos.
  • Emmagatzematge privat: les còpies de seguretat de les fotos i dels vídeos del teu dispositiu són privades, tret que decideixis compartir-les.
  • Sincronització: els canvis que facis a les fotos i als vídeos es reflectiran en tots els dispositius sincronitzats. Per exemple, si modifiques i deses una foto al telèfon, es mostrarà igual a photos.google.com.

Activar i desactivar la funció Crea còpia de seguretat i sincronitza

Abans de començar, comprova que hagis iniciat la sessió.
  1. Obre l'aplicació Google Fotos  al telèfon o a la tauleta Android.
  2. Inicia la sessió al teu compte de Google.
  3. A la part superior, toca Menú Menú.
  4. Selecciona Configuració i, a continuació, Còpia de seguretat i sincronització.
  5. Toca per activar o desactivar "Crea còpia de seguretat i sincronitza".
    • Si t'has quedat sense espai d'emmagatzematge, desplaça't cap avall i toca Desactiva la còpia de seguretat

Aspectes que cal tenir en compte sobre aquesta opció:

• Qualsevol canvi que facis a la configuració de còpia de seguretat afecta totes les aplicacions que utilitzen aquesta funció, com ara Google Drive.
  • Si tens aquesta funció activada, no es desactiva en suprimir l'aplicació Google Fotos del dispositiu. Per desactivar-la, segueix les instruccions anteriors.

Canviar la configuració de la còpia de seguretat

• Tria el compte de Google on vols fer una còpia de seguretat de les fotos i els vídeos: toca el nom del compte a "Compte per a còpies de seguretat".
  • Canvia la mida de les pujades: toca Mida de pujada. Obtén més informació sobre les mides de pujada.
  • Crea còpies de seguretat de les carpetes del dispositiu: toca Crea còpies de seguretat de les carpetes del dispositiu i selecciona les carpetes que vulguis incloure a la còpia de seguretat.
  • Crea còpies de seguretat mitjançant dades mòbils: si no vols esperar a tenir connexió Wi-Fi per fer una còpia de seguretat de les fotos, a la secció "Còpia de seguretat mitjançant dades mòbils" toca Fotos o Vídeos. Si penges les fotos o els vídeos mitjançant la xarxa mòbil, pot ser que el proveïdor de serveis et cobri pel consum d'aquestes dades.
  • Crea còpies de seguretat en itinerància: a la secció "Quan s'ha de crear una còpia de seguretat", toca Itinerància.

Comprovar si s'ha creat una còpia de seguretat de les fotos

1. Obre l'aplicació Google Fotos  al telèfon o a la tauleta Android.
  2. Inicia la sessió al teu compte de Google.
  3. Toca Fotos Photos.
  4. A la part superior veuràs si es crea una còpia de seguretat de les fotos o si la còpia encara està pendent.

Articles relacionats