Mina foton säkerhetskopieras inte

Om dina foton och videor inte synkroniseras med ditt Google-konto kontrollerar du statusen för säkerhetskopiering:

Kontrollera din status för säkerhetskopiering

1. Öppna appen Google Foto Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger. Titta efter något av följande meddelanden:
    • Säkerhetskopieringen är klar: Säkerhetskopiering slutförd Uppladdningen är klar och du har inga fler objekt som väntar på säkerhetskopiering
    • Säkerhetskopiering har inaktiverats: Säkerhetskopiera och synkronisera är av Säkerhetskopiera och synkronisera har inaktiverats. Om du vill aktivera säkerhetskopiering trycker du på Aktivera säkerhetskopiering.
    • Säkerhetskopierar: Dina foton och videor säkerhetskopieras för närvarande. Du ser även antalet återstående objekt.
    • Förbereder säkerhetskopiering eller Gör dig redo att säkerhetskopiera: Dina foton och videor är redo att säkerhetskopieras.
    • Väntar på anslutning Väntar på Wi-Fi eller Väntar på Wi-Fi: Wi-Fi Off Ändra inställningarna eller anslut till ett Wi-Fi- eller mobilnätverk.

Testa följande om säkerhetskopieringen låser sig eller om du har andra problem:

Kontrollera dina inställningar för säkerhetskopiering

1. Öppna Google Foto-appen Foto.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen följt avInställningar för Foto följt av Säkerhetskopiera och synkronisera uppe till höger.
  3. Om säkerhetskopiering och synkronisering har aktiverats bör du se följande alternativ:
  • Konto för säkerhetskopiering: Se till att kontot som anges är samma som du visar i Google Foto-appen. Kontrollera vilket konto du visar i Google Foto-appen genom att öppna huvudmenyn för Google Foto och leta upp din e-postadress högst upp.
  • Säkerhetskopiera mappar på enheten: Tryck och välj för att säkerhetskopiera foton och videor från andra appar som Hangouts och WhatsApp.
  • Uppladdningsstorlek: Tryck för att ändra uppladdningsstorleken på dina foton och videor. Lär dig skillnaden mellan original och hög kvalitet.
  • Säkerhetskopiera med mobildata: Välj om du vill säkerhetskopiera dina foton eller videor med mobilabonnemanget (i stället för bara Wi-Fi). Avgifter från din operatör kan tillkomma.
Tider för säkerhetskopiering: Aktivera ”säkerhetskopiera vid roaming” om du vill säkerhetskopiera foton och videor även när du är i andra länder.

Kontrollera filstorlek eller filtyp

Ett foto eller en video kanske inte laddas upp eftersom det/den inte motsvarar våra krav:

• Foton får inte överstiga 75 MB eller 100 megapixlar
  • Videor får inte överstiga 10 GB

Kontrollera vilka foton som säkerhetskopieras

Om säkerhetskopieringen pågår ser du högst upp hur många foton som är kvar och miniatyrbilderna av foton som säkerhetskopieras just nu.

Kontrollera vilka foton som inte har säkerhetskopierats

1. Välj ett foto.
  2. Om ett foto inte har säkerhetskopierats visas Säkerhetskopiera Säkerhetskopiera högst upp.

Kontrollera alla foton som har säkerhetskopierats

Öppna photos.google.com på datorn. Alla foton och videor som du ser här säkerhetskopieras.
Försöker du säkerhetskopiera din enhetskatalog?

Du kan säkerhetskopiera foton och videor som du har laddat ned eller sparat från andra appar.

1. Öppna Google Foto-appen.
  2. Tryck på Bibliotek följt av Foton på enheten längst ned.
  3. Tryck på en mapp som du vill säkerhetskopiera.
  4. Högst upp aktiverar du Säkerhetskopiera och synkronisera.

Rensa din appdata

1. Öppna Inställningar-appen Appen Inställningar på enheten (inte appen Google Inställningar).
  2. Tryck på Appar och aviseringar följt av Google Foto-appar Foto.
  3. Tryck på Inaktivera och vänta lite.
  4. Tryck på Aktivera.
  5. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  6. Logga in på Google-kontot.
  7. Tryck på profilbilden eller initialen följt avInställningar för Foto Inställningar följt av Säkerhetskopiera och synkronisera uppe till höger.
  8. Aktivera Säkerhetskopiera och synkronisera.

Skicka feedback till Google Foto om du fortfarande har problem