Mina foton säkerhetskopieras inte

Kontrollera statusen för säkerhetskopiering om dina foton och videoklipp inte synkroniseras med ditt Google-konto:

Kontrollera din status för säkerhetskopiering

1. Öppna appen Google Foto på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Högst upp:
    • Om en siffra visas: Detta betyder att det fortfarande finns många foton som inte har säkerhetskopierats.
    • Säkerhetskopieringen är klar: Om du ser Uppladdning slutförd Uppladdning slutförd.
    • Väntar på Wi-Fi: Ändra inställningarna eller anslut till ett Wi-Fi-nät eller mobilnät. Tryck på kortet för att ändra dina inställningar.
    • Säkerhetskopiering är av: Om du ser Säkerhetskopiering av Säkerhetskopiering av. Tryck för att aktivera säkerhetskopiering.
    • Ett foto eller videoklipp hoppades över: Ett foto eller en video laddas inte upp eftersom det/den inte motsvarar inte våra krav:
      • Foton får inte överstiga 75 MB eller 100 megapixlar
      • Videor får inte överstiga 10 GB

Testa följande om säkerhetskopieringen låser sig eller om du har andra problem:

Kontrollera dina inställningar för säkerhetskopiering

1. Öppna appen Google Foto.
  2. Högst upp trycker du på Meny Meny följt av Inställningar följt av Inställningar för Säkerhetskopiera och synkronisera.
  3. Om säkerhetskopiering och synkronisering har aktiverats bör du se följande alternativ:
  • Konto för säkerhetskopiering: Se till att kontot som anges är samma som du visar i Google Foto-appen. Kontrollera vilket konto du visar i Google Foto-appen genom att öppna huvudmenyn för Google Foto och leta upp din e-postadress högst upp.
  • Säkerhetskopiera mappar på enheten: Tryck och välj för att säkerhetskopiera foton och videor från andra appar som Hangouts och WhatsApp.
  • Uppladdningsstorlek: Tryck för att ändra uppladdningsstorleken på dina foton och videor. Lär dig skillnaden mellan original och hög kvalitet.
  • Säkerhetskopiera med mobildata: Välj om du vill säkerhetskopiera dina foton eller videor med mobilabonnemanget (i stället för bara Wi-Fi). Avgifter från din operatör kan tillkomma.
Tider för säkerhetskopiering: Aktivera om du vill säkerhetskopiera foton och videor även när du är i andra länder.

Kontrollera filstorlek eller filtyp

Ett foto eller en video kanske inte laddas upp eftersom det/den inte motsvarar våra krav:

• Foton får inte överstiga 75 MB eller 100 megapixlar
  • Videor får inte överstiga 10 GB

Kontrollera vilka foton som säkerhetskopieras

Om säkerhetskopieringen pågår ser du högst upp hur många foton som är kvar och miniatyrbilderna av foton som säkerhetskopieras just nu.

Kontrollera vilka foton som inte har säkerhetskopierats

1. Välj ett foto.
  2. Om ett foto inte har säkerhetskopierats visas Säkerhetskopiering Säkerhetskopiera högst upp.

Kontrollera alla foton som har säkerhetskopierats

Besök photos.google.com på datorn. Varje foto och video du ser här säkerhetskopieras.

Försöker du säkerhetskopiera din enhetskatalog?

Du kan säkerhetskopiera foton och videor som du har laddat ned eller sparat från andra appar.

1. Öppna appen Google Foto.
  2. Tryck på Meny högst upp Meny följt av Enhetsmappar.
  3. Tryck på en mapp som du vill säkerhetskopiera.
  4. Högst upp aktiverar du Säkerhetskopiera och synkronisera.

Rensa din appdata

1. Öppna appen Inställningar på enheten (inte appen Google Inställningar).
  2. Tryck på Appar följt av Google Foton   .
  3. Tryck på Inaktivera och vänta lite.
  4. Tryck på Aktivera.
  5. Öppna appen Google Foto på Android-enheten.
  6. Logga in på Google-kontot.
  7. Meny Meny följt av Inställningar följt av Inställningar för Säkerhetskopiera och synkronisera.
  8. Aktivera Säkerhetskopiera och synkronisera.

Skicka feedback till Google Foto om du fortfarande har problem