Hoe Google Foto's werkt met Google Drive

Je kunt foto's en video's uit Google Drive bekijken en bewerken in Google Foto's.

Voordat je aan de slag gaat

Download en installeer de Google Foto's-app.

Foto's en video's synchroniseren

1. Open de Google Foto's-app Foto op je iPhone of iPad.
  2. Tik bovenaan op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Schakel Google Drive in. Als je een werk- of schoolgerelateerd account hebt, kun je Drive niet inschakelen.

Foto's en video's uit Google Foto's bekijken in Google Drive

1. Open de Google Drive-app op je iPhone of iPad Drive.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Foto's en dan schakel Map met Google-foto's in.

Wat er gebeurt als je een foto wijzigt of verwijdert

• Als je foto's bewerkt in Google Foto's, worden de wijzigingen niet weergegeven in Google Drive.
  • Als je een foto verwijdert uit Google Foto's, wordt deze ook verwijderd uit Google Drive.
  • Als je een foto verwijdert uit Google Drive, wordt deze ook verwijderd uit Google Foto's.
    • Als je die foto echter toevoegt aan een album in Google Foto's, wordt de foto niet verwijderd uit die albums.
  • Als je items verwijdert uit de map 'Google Foto's' in Mijn Drive:
    • Als je afzonderlijke foto's of video's verwijdert, worden deze ook verwijderd uit Google Foto's.
    • Als je mappen verwijdert (inclusief de map 'Google Foto's'), worden de foto's en video's in Google Foto's niet verwijderd. Dit is om te voorkomen dat je alle foto's en video's per ongeluk verwijdert.
    • Als je foto's in de map 'Google Foto's' verplaatst naar een andere map en de foto's daar vervolgens verwijdert, worden ze ook verwijderd uit Google Foto's.

Je opslaggebruik controleren

Je foto's en video's worden opgeslagen in de opslagruimte van je Google-account. Je hebt 15 GB gratis opslagruimte.

• Als je foto's rechtstreeks uploadt naar Google Drive, worden ze meegeteld voor je opslagquotum.
  • Als je foto's uploadt via Google Foto's of de functie 'Back-up en synchronisatie', worden ze alleen meegeteld voor je opslagquotum als je ze uploadt in de oorspronkelijke kwaliteit.