Hoe Google Foto's werkt met Google Drive

Je kunt foto's en video's uit Google Drive bekijken en bewerken in Google Foto's.

Zorg ervoor dat je de Google Foto's-app downloadt en installeert.

Foto's en video's synchroniseren met Google Drive

Foto's en video's van Google Foto's automatisch toevoegen aan Google Drive:

1. Open de Google Drive-app Drive op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen Instellingen.
  3. Schakel onder 'Google Foto's' Automatisch toevoegen in.

Opmerkingen:

• Als je 'Automatisch toevoegen' inschakelt, vind je items die naar Google Foto's zijn geüpload in een map 'Google Foto's' in Mijn Drive.
  • Google Foto's staat los van de map 'Google Foto's' in Mijn Drive. Items in deze map worden niet gegroepeerd in een album in Google Foto's. Als je een item toevoegt aan deze map, wordt het niet toegevoegd aan je Google Foto's-bibliotheek.

Als je Back-up en synchronisatie op je computer gebruikt, vind je items op het tabblad 'Computers' in Drive.

Foto's en video's uploaden naar Google Foto's

Je kunt foto's en video's automatisch synchroniseren met je Google Foto's-bibliotheek als ze in Mijn Drive of op het tabblad 'Computers' in Google Drive staan.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.

2. Tik bovenaan op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Schakel Google Drive in.
  4. Tik op Synchroniseren.

Wat er gebeurt als je een foto wijzigt of verwijdert

Als je Google Foto's en Google Drive synchroniseert, kun je meer informatie bekijken over hoe wijzigingen van invloed zijn op je foto's of video's in beide producten.

Wanneer je een wijziging aanbrengt in Google Foto's

• Een foto verwijderen: De foto wordt ook verwijderd uit Google Drive.
  • Een foto bewerken: Wijzigingen worden niet weergegeven in Google Drive.

Wanneer je een wijziging aanbrengt in Google Drive

• Items verwijderen uit de map 'Google Foto's': Ze worden verwijderd uit je Google Foto's-bibliotheek.
    • Opmerking: Als de foto in een Google Foto's-album staat, blijft deze in het album staan.
  • Foto's uit de map 'Google Foto's' verplaatsen naar een andere map en ze vervolgens verwijderen: Ze worden ook verwijderd in Google Foto's.
  • Mappen verwijderen, waaronder de map 'Google Foto's': De foto's en video's in die mappen blijven staan in Google Foto's. Dit is om te voorkomen dat je alle foto's en video's per ongeluk verwijdert.

Je opslaggebruik controleren

Je foto's en video's worden opgeslagen in de opslagruimte van je Google-account.