Lägga till foton och videor från Google Drive i Google Foto

Om du vill organisera dina foton och videor mellan tjänster kan du lägga till foton från Google Drive i Google Foto.

Innan du börjar

• Fotot måste vara större än 256 pixlar.
  • Filtypen måste vara .jpg, .gif, .webp, .tiff eller .raw.
  • Om du använder ett Google-konto via jobbet eller skolan måste du ladda ned från Google Drive och ladda upp till Google Foto.

Tips: Läs om hur du laddar ned alla dina foton och videor.

Lägga till foton och videor från Google Drive i Google Foto

Du kan lägga till foton och videor från Google Drive på en dator.

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Klicka på Ladda upp följt av Google Drive uppe till höger.
  3. Leta upp och välj dina foton.
  4. Klicka på Ladda upp.

Vad händer när du ändrar eller tar bort ett foto?

Alla ändringar du gör i Drive gäller endast för Drive. Alla ändringar du gör i Foto gäller enbart för Foto.

Kontrollera lagringsutrymmet

Dina foton och videor sparas i Google-kontots lagringsutrymme.

• Objekt som kopieras från Google Drive till Google Foto laddas upp baserat på din uppladdningsstorlek, exempelvis Hög kvalitet eller Originalkvalitet.
  • Om du kopierar ett objekt i originalkvalitet från Google Drive till Google Foto, räknas den nya kopian i Google Foto också in i lagringsutrymmet.
  • Om du laddar upp i hög kvalitet med Google Foto eller Säkerhetskopiering och synkronisering tar det inte upp lagringsutrymme.
  • Läs mer om hur du ändrar överföringsstorleken.