Instellingen voor 'Back-up en synchronisatie' wijzigen

U kunt controleren hoe en wanneer uw foto's en video's worden opgeslagen in uw Google-account.

1. Open de Google Foto's-app op uw mobiele apparaat.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op het menupictogram {0/}.
  3. Selecteer Instellingen > Back-up en synchronisatie.
  4. Als 'Back-up en synchronisatie' is ingeschakeld, worden de volgende opties weergegeven:

Instellingen in Android en iOS

Een Google-account selecteren

Tik op uw accountnaam om het Google-account te wijzigen waarin uw foto's en video's worden opgeslagen.

Uploadgrootte

U kunt kiezen uit twee opslaggrootten:

Hoge kwaliteit

• Onbeperkte gratis opslag
  • Gewone camera's: aanbevolen voor telefoons of compact camera's met 16 megapixel (MP) of minder.
  • Gebruik: geschikt voor afdrukken en delen.
  • Grootte: foto's en video's van hoge kwaliteit opslaan, terwijl de grootte wordt beperkt.

Origineel

• Beperkte gratis opslag: gebruikt de 15 GB aan gratis opslag van uw Google-account. Mijn opslag controleren
  • Digitale spiegelreflexcamera's: aanbevolen als u foto's met een digitale spiegelreflexcamera maakt en de oorspronkelijke kwaliteit wilt behouden.
  • Gebruik: aanbevolen voor het afdrukken van grote banners of om uw oorspronkelijke bestanden op te slaan.
  • Grootte: uw foto's en video's precies zo opslaan als u ze heeft vastgelegd.
'Back-up van foto's maken' of 'Er wordt een back-up van foto's gemaakt met mobiele gegevens'

Kies of u een back-up van uw foto's wilt maken via uw mobiele netwerk (in plaats van alleen wifi).

Uw serviceprovider kan kosten in rekening brengen als u uploadt via uw mobiele netwerk.

'Back-up van video's maken' of 'Er wordt een back-up van video's gemaakt met mobiele gegevens'

Kies of u een back-up van uw video's wilt maken via uw mobiele netwerk (in plaats van alleen wifi).

Uw serviceprovider kan kosten in rekening brengen als u uploadt via uw mobiele netwerk.

Instellingen die alleen in Android beschikbaar zijn

Mappen kiezen waarvan een back-up moet worden gemaakt

U kunt een back-up maken van mappen op uw telefoon of tablet, zoals foto's die u heeft gedownload, screenshots die u heeft gemaakt of foto's die zijn opgeslagen door andere apps.

Roaming

Met 'Roaming' kunnen foto's en video's worden geüpload wanneer u gebruikmaakt van roaming in een mobiel gegevensnetwerk.

Uw serviceprovider kan kosten in rekening brengen als u dit inschakelt.

Alleen tijdens opladen

Als u dit inschakelt, kunt u de accuduur van uw apparaat beheren terwijl 'Back-up en synchronisatie' wordt gebruikt. 'Alleen tijdens opladen' betekent dat foto's en video's alleen worden geüpload wanneer uw apparaat is aangesloten op een externe voedingsbron.

Back-up van alles maken

Tik op 'Back-up van alles maken' om uw foto's en video's te uploaden op basis van de voorkeuren die u heeft ingesteld. Als u bijvoorbeeld heeft ingesteld dat 'Back-up van foto's maken' alleen wordt uitgevoerd wanneer u bent verbonden met wifi, wordt er pas een back-up van uw foto's gemaakt wanneer uw apparaat is verbonden met wifi.

Andrea is Google Foto's-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.