Instellingen voor 'Back-up en synchronisatie' wijzigen

U kunt wijzigen hoe en wanneer uw foto's en video's worden opgeslagen in uw Google-account.

1. Open de Google Foto's-app op uw mobiele apparaat.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op het menupictogram .
  3. Selecteer InstellingenBack-up en synchronisatie.
  4. Als 'Back-up en synchronisatie' is ingeschakeld, kunt u de onderstaande instellingen wijzigen:

Kiezen waarvan een back-up wordt gemaakt

Een Google-account selecteren

Het Google-account wijzigen waarin u uw foto's en video's opslaat:

1. Open de Google Foto's-app op uw mobiele apparaat.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op het menupictogram .
  3. Selecteer InstellingenBack-up en synchronisatie.
  4. Tik op de accountnaam om het account te wijzigen.

Opslaggrootte

U kunt kiezen uit twee opslaggrootten:

Hoge kwaliteit

• Onbeperkte gratis opslag
  • Gewone camera's: aanbevolen voor telefoons of compact camera's met 16 megapixel (MP) of minder.
  • Gebruik: geschikt voor afdrukken en delen.
  • Grootte: foto's en video's van hoge kwaliteit opslaan, terwijl de grootte wordt beperkt.

Origineel

• Beperkte gratis opslag: gebruikt opslag in uw Google-account, ongeacht de grootte van uw foto of video. Mijn opslag controleren
  • Digitale spiegelreflexcamera's: aanbevolen als u foto's met een digitale spiegelreflexcamera maakt en de oorspronkelijke kwaliteit wilt behouden.
  • Gebruik: aanbevolen voor het afdrukken van grote banners of om uw oorspronkelijke bestanden op te slaan.
  • Grootte: uw foto's en video's precies zo opslaan als u ze heeft vastgelegd.

Deze instelling wijzigen

1. Open de Google Foto's-app op uw mobiele apparaat.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op het menupictogram .
  3. Selecteer InstellingenBack-up en synchronisatie.
  4. Tik op Uploadgrootte.

Mappen kiezen waarvan een back-up moet worden gemaakt (alleen Android)

Kies de mappen op uw telefoon of tablet waarvan een back-up moet worden gemaakt. Dit kunnen onder meer foto's zijn die u heeft gedownload, screenshots die u heeft gemaakt of foto's die zijn opgeslagen door andere apps.

1. Open de Google Foto's-app op uw mobiele apparaat.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op het menupictogram .
  3. Selecteer Instellingen > Back-up en synchronisatie.
  4. Tik op 'Mappen kiezen waarvan u een back-up wilt maken...' en selecteer de mappen waarvan u een back-up wilt maken.

Kiezen wanneer een back-up wordt gemaakt

'Back-up van foto's maken' of 'Er wordt een back-up van foto's gemaakt met mobiele gegevens'

Kies of u een back-up van uw foto's wilt maken via uw mobiele netwerk (in plaats van alleen wifi).

Deze instelling wijzigen

1. Open de Google Foto's-app op uw mobiele apparaat.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op het menupictogram .
  3. Selecteer InstellingenBack-up en synchronisatie.
  4. Tik op 'Back-up van foto's maken' of 'Er wordt een back-up van foto's gemaakt met mobiele gegevens'.
  5. Uw serviceprovider kan kosten in rekening brengen als u uploadt via uw mobiele netwerk.

'Back-up van video's maken' of 'Er wordt een back-up van video's gemaakt met mobiele gegevens'

Kies of u een back-up van uw video's wilt maken via uw mobiele netwerk (in plaats van alleen wifi).

Deze instelling wijzigen

1. Open de Google Foto's-app op uw mobiele apparaat.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op het menupictogram .
  3. Selecteer Instellingen > Back-up en synchronisatie.
  4. Tik op 'Back-up van video's maken' of 'Er wordt een back-up van video's gemaakt met mobiele gegevens'.
  5. Uw serviceprovider kan kosten in rekening brengen als u uploadt via uw mobiele netwerk.

Roaming (alleen Android)

Met Roaming kunnen foto's en video's worden geüpload wanneer u gebruikmaakt van roaming in een mobiel gegevensnetwerk.

1. Open de Google Foto's-app op uw mobiele apparaat.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op het menupictogram .
  3. Selecteer Instellingen > Back-up en synchronisatie.
  4. Schakel Roaming in of uit.
    Uw serviceprovider kan kosten in rekening brengen als u dit inschakelt.

'Alleen tijdens opladen' (alleen Android)

Aan

• Uw foto's en video's worden alleen geüpload wanneer uw apparaat is aangesloten op een externe voedingsbron.
  • Hiermee kunt u de accuduur van uw apparaat beheren.

Uit

• Uw foto's en video's worden geüpload wanneer uw apparaat niet wordt opgeladen.

Deze instelling wijzigen

1. Open de Google Foto's-app op uw mobiele apparaat.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op het menupictogram .
  3. Selecteer Instellingen > Back-up en synchronisatie.
  4. Schakel Alleen tijdens opladen in of uit.

'Back-up van alles maken' (alleen Android)

Tik op 'Back-up van alles maken' om uw foto's en video's te uploaden op basis van de voorkeuren die u heeft ingesteld.

1. Open de Google Foto's-app op uw mobiele apparaat.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op het menupictogram .
  3. Selecteer Instellingen > Back-up en synchronisatie.
  4. Tik op Back-up van alles maken.
    Als u heeft ingesteld dat 'Back-up van foto's maken' alleen wordt uitgevoerd wanneer u bent verbonden met wifi, wordt er pas een back-up van uw foto's gemaakt als uw apparaat is verbonden met wifi.

Andrea is Google Foto's-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.