Förstå, hitta och redigera fotoplatser

Du kan använda fotonas platser för att organisera, söka i och utforska dina foton baserat på var de togs.

Ett fotos platsinformation kan komma från olika håll:

• Enhetens kamera sparar din plats med fotot.
  • Du lägger till en plats.
  • Google Foto beräknar din plats utifrån information som Google Platshistorik eller landmärken som har identifierats i ditt foto.

Hantera plats för dina foton

Hantera platsinformation för ditt foto eller din video genom att lägga till en plats på ett foto som inte har en eller ta bort en beräknad plats som har lagts till i Foto.

Lägg till en plats

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Öppna fotot eller videon.
  3. Klicka på Information Information följt av Lägg till en plats.
  4. Lägg till eller välj en plats från dina senaste platser.

Redigera eller ta bort en beräknad plats

Viktigt! Det går bara att uppdatera eller ta bort beräknade platser. Om platsen för ett foto eller en video har lagts till automatiskt av kameran kan du inte redigera eller ta bort platsen.

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Öppna fotot eller videon.
  3. Klicka på Information Information.
  4. Bredvid platsen klickar du på Mer Mer följt av Redigera .
    • Lägg till eller välj en plats från dina senaste platser.
    • Om du vill ta bort den beräknade platsen klickar du på Ta bort plats.

Du kan också redigera platsen för flera foton:

1. Öppna photos.google.com på datorn
  2. Välj de foton du vill ha.
  3. Klicka på Mer Mer följt av Redigera plats.
    1. Lägg till eller välj platsen.
    2. Om du vill ta bort platsen klickar du på Ta bort plats.
Tips! När du väljer flera foton eller videor kan du se att Google Foto inte kan redigera platsinformation som har lagts till av kameran. Avmarkera dessa foton eller videor för att fortsätta.

Dela ett foto med platsinformation

När du delar ett foto med Google Foto kan platsen där fotot togs delas om du själv har lagt till eller ändrat den eller om den bygger på information från enheten.

Om du inte döljer platsen för dina foton uppstår följande situationer.

• Om du lägger till en plats eller redigerar en beräknad plats för ett foto och sedan delar fotot med någon i Google Foto delas även platsen.
  • Om kameran lägger till en plats och du delar fotot i Google Foto visar fotot platsen från kameran.
  • Om du delar ett foto med en platsuppskattning som har gjorts i Google Foto delas inte platsen.

Dölj dina foton för andra

1. Öppna photos.google.com/settings på datorn.
  2. Längst upp till vänster klickar du på Dela .
  3. Aktivera Dölj fotoplatsdata

Nya album, länkar, konversationer eller objekt som du delar med en någon har ingen platsinformation.

Den här inställningen påverkar inte delade album eller konversationer som du redan har bidragit till. Detta påverkar inte heller foton eller videor som du delar på ett annat sätt, till exempel när du laddar ned och skickar dem via e-post till någon. I så fall visas den ursprungliga platsen som sparades på enheten utan ändringar som du har gjort i Google Foto.

Även om du döljer dina foton för andra kan de gissa sig till dem utifrån landmärken som är med på fotot.