Forstå, finn og endre posisjoner i bilder

Du kan bruke bildeposisjoner til å organisere, søke i og utforske bildene basert på stedene der de ble tatt.

Bildet ditt kan ha en posisjon hvis ett av følgende er tilfellet:

• Kameraet på enheten din lagrer posisjonen sammen med bildet.
  • Du legger til en posisjon.
  • Google Foto anslår posisjonen din ut fra informasjon som landemerker i bildet og posisjoner i de andre bildene dine.

Administrer posisjoner i bilder

For å administrere informasjon om bilde- eller videoposisjoner kan du enten legge til en posisjon i et bilde som ikke har det, eller endre eller fjerne en anslått posisjon som Foto har lagt til.

Legg til posisjoner

Viktig: For å legge til en posisjon for et bilde eller en video må du først sikkerhetskopiere elementet.

1. Åpne Google Foto Foto på Android-enheten din.
  2. Åpne bildet eller videoen.
  3. Trykk på Mer Mer og så Legg til en posisjon .
    • Legg til eller velg en posisjon basert på de nylige posisjonene dine.

Endre eller fjern anslåtte posisjoner for bilder

Viktig: Du kan bare oppdatere eller fjerne anslåtte posisjoner. Hvis posisjonen til et bilde eller en video er lagt til automatisk av kameraet ditt, kan du ikke endre eller fjerne posisjonen.

1. Åpne Google Foto Foto på Android-enheten din.
  2. Åpne bildet eller videoen.
  3. Trykk på Mer Mer og så Rediger .
    • Legg til eller velg en posisjon basert på de nylige posisjonene dine.
    • For å fjerne den anslåtte posisjonen, trykk på Fjern posisjonen.

Du kan også endre posisjon for flere bilder:

1. Åpne Google Foto Foto på Android-enheten din.
  2. Velg bildene du vil endre posisjon for.
  3. Trykk på Mer Mer og så Endre posisjonen.
    • Legg til eller velg en posisjon.
    • For å fjerne den anslåtte posisjonen, trykk på Fjern posisjonen.
Tips: Når du velger flere bilder eller videoer, kan det hende du får beskjed om at Google Foto ikke kan endre posisjonsinformasjon som er lagt til av kameraet. For å fortsette må du fjerne merkingen for de aktuelle bildene eller videoene.

Anslå manglende posisjoner

Viktig: Hvis du slår av funksjonen for anslag av posisjoner, blir ikke de tidligere anslåtte posisjonene fjernet, men du kan endre eller slette dem.

1. Åpne Google Foto Foto på Android-enheten.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din og så.
  3. Trykk på Personvern og så Stedsalternativer.
  4. Slå Anslå manglende posisjoner på eller av.

Finn tidligere anslåtte posisjoner

Når du slår av funksjonen for anslag av posisjoner, anslår ikke Foto posisjoner for nye bilder. Du kan administrere anslåtte posisjoner og bruke tidligere anslåtte posisjoner for de nye bildene dine.

1. Åpne Google Foto Foto på Android-enheten.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din og så.
  3. Trykk på Personvern og så Stedsalternativer og så Se og administrer anslåtte posisjoner.

Del bilder med posisjoner

Hvis du deler bilder via Google Foto, kan bildeposisjonen bli delt hvis du har lagt den til, hvis du har endret den, eller hvis den er generert av kameraet.

For hvert album eller hver link eller samtale du oppretter eller blir med i, kan du styre om posisjonen din skal deles. Hvis du konfigurerer partnerdeling, blir posisjonsinformasjon tatt med i alle bilder du deler.

Disse situasjonene oppstår hvis du velger å dele bildeposisjoner:

• Hvis du legger til en posisjon eller endrer en anslått posisjon for et bilde og deretter deler bildet med noen via Google Foto, deler du også posisjonen.
  • Hvis kameraet legger til en posisjon og du deler det bildet i Google Foto, vises posisjonen kameraet har generert, i bildet.
  • Hvis du deler et bilde der posisjonen er anslått av Google Foto, blir ikke posisjonen delt.

Dette har ingen innvirkning på bilder eller videoer du deler utenfor Google Foto, for eksempel når du laster dem ned og sender dem til andre via e-post. I slike tilfeller vises den opprinnelige posisjonen på enheten din uten eventuelle endringer du har gjort i Google Foto.

Selv om du skjuler bildeposisjoner for andre personer, kan de gjette seg frem til dem basert på landemerker i bildene.

Del posisjonsinformasjon i delte album

Når du legger til bilder i delte album, kan du velge om posisjonsdetaljene for bildene skal deles i hvert album.

1. Åpne Google Foto-appen Foto på en Android-enhet.
  2. Trykk på Deling .
  3. Velg det delte albumet.
  4. Øverst trykker du på Mer Mer og så Alternativer.
  5. Slå Del bildeposisjoner på eller av.

Du kan også velge om posisjonsdetaljene for bilder skal deles når du oppretter nye delte album.

1. Åpne Google Foto-appen Foto på en Android-enhet.
  2. Trykk på Deling og så Opprett et delt album.
  3. Legg til tittel og bilder i det nye delte albumet.
  4. Øverst trykker du på Del og så Albumalternativer.
  5. Slå Del bildeposisjoner på eller av.

Tips: Dette alternativet vises også når du deler et privat album for første gang.

Del posisjonsinformasjon i samtaler

Når du legger til bilder i en ny samtale du oppretter, blir ikke posisjonsinformasjon tatt med. Posisjonsdeling er slått av som standard.

Hvis du startet en samtale før 18. august 2021, vises posisjonene for bilder du legger til eller tidligere har lagt til i den samtalen, med mindre du tidligere har slått av posisjonsdeling for samtalen.

Slik deler du posisjonsinformasjon for bilder du legger til eller har lagt til i en bestemt samtale:

1. Åpne Google Foto Foto på Android-telefonen eller -nettbrettet.
  2. Trykk på Deling øverst.
    • Viktig: Enkelte brukere har Deling nederst.
  3. Trykk på samtalen.
  4. Trykk på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din i samtalen.
  5. Slå på Del bildeposisjon.
Del posisjonsinformasjon via partnerdeling
Viktig: Hvis du konfigurerer partnerdeling, blir posisjonsinformasjon tatt med i alle bilder du deler. Hvis du konfigurerte partnerdeling før 18. august 2021, deles posisjonsinformasjon for bildene dine, med mindre du tidligere har slått av denne funksjonen.

Slik sjekker du om du deler posisjonsinformasjon via partnerdeling:

1. Åpne Google Foto Foto på Android-enheten.
  2. Trykk på Deling øverst.
    • Viktig: For noen brukere vises Deling nederst.
  3. Klikk på navnet til partneren din.
  4. Øverst trykker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  5. Under delen om hva partneren din har tilgang til, kan du sjekke om du deler posisjonsinformasjon.
Tips: Hvis du ikke deler posisjonsinformasjon, men ønsker å gjøre det, må du fjerne partneren og invitere hen på nytt.

Finn bildene dine på et kart

Du kan finne posisjonen til bildene og videoene dine på et interaktivt kart.

Finn kartvisningen
  • Nederst trykker du på Søk .
  • Trykk på kartet i informasjonsdelen for et bilde.
  • Trykk på stedsnavnene i datohodene i hovedrutenettet for bilder.
Bruk kartvisningen

Rutenettet inneholder bildene i biblioteket ditt som er tatt i det synlige kartområdet, inkludert delte bilder du har lagret.

• Slik endrer du fokusområdet: Klyp og zoom på kartet.
  • Slik finner du bilder du har tatt i det synlige kartområdet: Rull i rutenettet eller trykk på varmekartet.
Tips: Svarte prikker på kartet er bilder du har tatt den samme dagen.
Se tidslinjen din

Du kan bruke tidslinjen i kartet ditt til å se bildehistorien din. Når du ruller gjennom bilder i rutenettet, oppdateres reisen slik at den gjenspeiler tidslinjen din for dagen som er i fokus.

Denne funksjonen er bare tilgjengelig dersom du har data i posisjonsloggen. Finn ut hvordan du slår posisjonsloggen på eller av.

Slik slår du tidslinjen på eller av:
  1. Trykk på Mer Mer i kartvisningen.
  2. Slå på eller av Vis den personlige tidslinjen din.
Tips:
  • Du kan velge Standard, Satellitt eller Terreng for kartvisningen din.
  • For å se hele tidslinjen for en bestemt dag, trykk på Zoom ut .
  • Når du skjuler tidslinjen i kartvisningen, fjerner ikke Foto informasjonen fra posisjonsloggen din. Finn ut hvordan du sletter posisjonsloggen.

Sjekk om kameraet ditt legger til posisjonsinformasjon

1. Åpne innstillingene for Kamera-appen på Android-enheten din.
  2. Slå posisjonsinnstillingen på eller av.
Viktig: Denne innstillingen varierer fra produsent til produsent. Finn ut hvordan du endrer posisjonsinnstillingene på enheten din.