Forstå posisjoner og endre dem

Bildet ditt kan ha en posisjon hvis ett av følgende er tilfellet:

• Enheten lagrer posisjonen din.
  • Du har lagt til en posisjon.
  • Google Foto kan anslå posisjoner ved hjelp av ulike typer informasjon, for eksempel Google-posisjonsloggen som lagres i Google-kontoen din, eller landemerker som gjenkjennes i bildet ditt, for eksempel Eiffeltårnet.

Legg til posisjoner

1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Åpne bildet eller videoen.
  3. Klikk på Info Informasjon og så Hvor ble dette tatt?
  4. Legg til eller velg en posisjon.

Rediger eller fjern posisjoner

1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Åpne bildet eller videoen.
  3. Klikk på Info Informasjon
  4. Ved siden av posisjonen klikker du på Mer Mer og så Endre Rediger.
  5. Legg til eller velg en posisjon.
  6. Hvis du vil fjerne posisjonen, kan du klikke på Ingen posisjon.

Du kan også endre posisjonen for flere bilder: Velg bildene. Klikk på Mer Mer og så Endre posisjonen.

Del bilder med posisjoner

Hvis du deler bilder via link, kan bildeposisjonen bli delt hvis du har lagt den til, hvis du har endret den, eller hvis den er anslått av enheten din.

Følgende situasjoner oppstår hvis du ikke har slått av funksjonen som gjør at andre kan se hvor bildene dine er tatt

• Hvis du legger til en posisjon for et bilde og deretter deler bildet med noen via Google Foto, deler du også posisjonen.
  • Hvis enheten din anslår en posisjon og du deretter deler det bildet i Google Foto, vises posisjonen som er anslått av enheten.
  • Hvis du har endrer en bildeposisjon som er anslått av enheten din, og deretter deler bildet i Google Foto, vises den endrede posisjonen.
  • Hvis du deler et bilde der posisjonen er anslått av Google Foto, og du deretter deler det bildet i Google Foto, deles ikke den anslåtte posisjonen.

Slutt å dele bildeposisjoner med andre

1. Gå til photos.google.com/settings på en datamaskin.
  2. Klikk på Deling
  3. Slå på Fjern geografisk plassering i elementer som deles via linker. Etter dette blir elementer som deles via linker, delt uten posisjonsinformasjon.

Posisjonen kan fortsatt vises hvis du

• allerede hadde delt bildet, videoen eller albumet via en link før du endret innstillingene.
  • har delt bilder eller videoer på andre måter, for eksempel ved å laste dem ned og sende dem til andre via e-post – da vises den opprinnelige posisjonen som er lagret av enheten din, uten eventuelle endringer du har gjort i Google Foto