Forstå, finn og endre posisjoner i bilder

Du kan bruke bildeposisjoner til å organisere, søke i og utforske bildene basert på stedene der de ble tatt.

Bildet ditt kan ha en posisjon hvis ett av følgende er tilfellet:

• Kameraet på enheten din lagrer posisjonen din sammen med bildet.
  • Du legger til en posisjon.
  • Google Foto anslår posisjonen din basert på informasjon som Google posisjonslogg eller landemerker som er oppdaget i bildet.

Legg til posisjoner

1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Åpne bildet eller videoen.
  3. Klikk på Info Informasjon og så Hvor ble dette tatt?
  4. Legg til eller velg en posisjon.

Rediger eller fjern posisjoner

1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Åpne bildet eller videoen.
  3. Klikk på Info Informasjon
  4. Ved siden av posisjonen klikker du på Mer Mer og så Endre Rediger.
  5. Legg til eller velg en posisjon.
  6. Hvis du vil fjerne posisjonen, kan du klikke på Ingen posisjon.

Du kan også endre posisjonen for flere bilder: Velg bildene. Klikk på Mer Mer og så Endre posisjonen.

Del bilder med posisjoner

Hvis du deler bilder via Google Foto, kan bildeposisjonen bli delt hvis du har lagt den til, hvis du har endret den, eller hvis den er anslått av enheten din.

Følgende situasjoner oppstår hvis du ikke har slått av funksjonen som gjør at andre kan se hvor bildene dine er tatt

• Hvis du legger til en posisjon for et bilde og deretter deler bildet med noen via Google Foto, deler du også posisjonen.
  • Hvis enheten din anslår en posisjon og du deretter deler det bildet i Google Foto, vises posisjonen som er anslått av enheten.
  • Hvis du har endret en bildeposisjon som er anslått av enheten din, og du deretter deler bildet i Google Foto, vises den endrede posisjonen.
  • Hvis du deler et bilde der posisjonen er anslått av Google Foto, og du deretter deler det bildet i Google Foto, deles ikke den anslåtte posisjonen.

Forhindre at andre ser posisjonene til bildene dine

1. Gå til photos.google.com/settings på en datamaskin.
  2. Klikk på Deling tekstboble for deling øverst.
  3. Slå på Skjul posisjonsdata i bilder

Nye album, linker, samtaler eller elementer du deler med en partner, kommer ikke til å inneholde posisjonsinformasjon.

Denne innstillingen påvirker ikke delte album eller samtaler der du allerede har bidratt. Dette påvirker heller ikke bilder eller videoer du deler på andre måter, for eksempel når du laster dem ned og sender dem til andre. I slike tilfeller vises den opprinnelige posisjonen på enheten din uten eventuelle endringer du har gjort i Google Foto.

Selv om du hindrer andre i å se posisjonen til bildene dine, kan det hende at de gjetter den basert på landemerker i bildene.