Posisjoner for bilder og videoer

Bildene og videoene dine kan ha tilknyttede posisjoner. Her finner du svar på noen vanlige spørsmål om posisjonsdata:

Hvor kommer posisjonene fra?

Det finnes to hovedkilder til posisjonsmetadata i Google Foto:

• GPS-en til kameraet ditt kan registrere posisjonsopplysninger direkte på bilder og videoer. (Hvis du vil slå av denne funksjonen, må du se veiledningen for kameraet eller appen.)
  • Google Foto kan anslå en posisjon.

Hva er anslåtte posisjoner?

Google Foto kan anslå posisjoner ved hjelp av ulike typer informasjon, for eksempel Google-posisjonsloggen, som lagres i Google-kontoen din.

Hvordan fjerner jeg en anslått posisjon fra et bilde?

Du kan fjerne posisjoner som er anslått av Google Foto. Sånn gjør du det:

1. Åpne bildet eller videoen i Google Foto-appen.
  2. Trykk på Info Informasjon.
  3. Trykk på Mer Mer ved siden av posisjonen.
  4. Trykk på Fjern posisjonen, og deretter FJERN.

Hvordan hindrer jeg at posisjoner blir anslått for bildene mine?

Hvis du ikke vil at Google Foto skal anslå posisjoner, kan du slå av posisjonsloggen. Vær oppmerksom på at dette slår av posisjonsloggen for hele Google-kontoen din. Se posisjonsloggen min.

Slå av posisjonsloggen
  1. Åpne Google Foto-appen.
  2. Trykk på menyen Meny øverst til venstre.
  3. Trykk på Innstillinger og deretterGoogle-posisjonsinnstillingerog deretter Google posisjonslogg.
  4. Øverst slår du innstillingen på eller av.

Hvis jeg deler et bilde, kan folk se hvor det ble tatt?

Det avhenger av hvordan posisjonen ble registrert:

• Hvis posisjonen ble tilknyttet bildet av kameraet ditt eller en kameraapp (for eksempel hvis du tok bildet med en smarttelefon), deles posisjonen sammen med bildet hvis du har delt det med en delbar link. Finn ut hvordan du stopper deling av posisjoner på denne måten i veiledningen nedenfor.
  • Hvis posisjonen ble anslått av Google Foto, deles ikke posisjonen.
Hindre folk fra å se hvor de delte bildene dine ble tatt

Med denne innstillingen kan du skjule posisjonsopplysninger for bilder og videoer som

• ble delt via en delbar link med Google Foto-appen.
  • hadde posisjonsopplysninger registrert av kameraets GPS-enhet.

Hindre folk fra å se hvor de delte bildene dine ble tatt

1. Åpne Google Foto-appen.
  2. Trykk på menyen Meny øverst til venstre, og så på Innstillinger.
  3. Slå på bryteren ved siden av Fjern geografisk posisjon.
  4. Etter dette kommer bilder og videoer du deler via delbare linker, ikke til å inneholde posisjonsopplysninger.

Merk: Denne innstillingen fungerer bare for bilder og videoer du deler via en delbar link. Hvis du deler bilder eller videoer på en annen måte (for eksempel hvis du laster dem ned og sender via e-post), kan det hende at posisjonsopplysningene fortsatt er med.

Brenna er Google Foto-ekspert, og hun skrev denne artikkelen. Hjelp henne med å gjøre den enda bedre ved å gi en tilbakemelding nedenfor.