Legg til, endre eller fjern posisjoner fra bilder

Bildet ditt kan ha en posisjon hvis ett av følgende er tilfellet:

• GPS-en på kameraet ditt lagrer posisjonen din.
  • Google Foto kan anslå posisjoner ved hjelp av ulike typer informasjon, for eksempel Google-posisjonsloggen (hvis den er slått på), som lagres i Google-kontoen din. Sjekk Google-posisjonsloggen din. Du kan endre eller fjerne en posisjon som er anslått av Google Foto.
  • Du har lagt til en posisjon.

Legg til et sted

1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Åpne bildet eller videoen.
  3. Klikk på Info Informasjon og deretter Hvor ble dette tatt?
  4. Legg til eller velg en posisjon.

Rediger eller fjern posisjoner

1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Åpne bildet eller videoen.
  3. Klikk på Info Informasjon
  4. Ved siden av posisjonen klikker du på Mer Mer og deretter Rediger Endre.
  5. Legg til eller velg en posisjon. Du kan også velge Ingen posisjon for å fjerne posisjonen.

Du kan også redigere posisjonen for flere bilder samtidig ved å velge bildene og deretter Mer Mer og deretter Endre posisjonen.

Dette bør du vite om endring av posisjoner

• Du kan endre en posisjon du har lagt til eller som er anslått av Google Foto.
  • Når du endrer en posisjon som er lagret av kameraets GPS, blir posisjonen erstattet, men ikke slettet. Den opprinnelige posisjonen som er lagret av kameraets GPS, vises bare når du laster ned bildet eller deler det via andre apper. Posisjonen du legger til, deles bare i Google Foto.

Del bilder med posisjoner

Disse situasjonene oppstår kun hvis du ikke har slått av funksjonen som gjør at andre kan se hvor bildene dine er tatt. Nedenfor kan du finne ut hvordan du endrer innstillingene dine.

• Hvis du legger til en posisjon for et bilde og deretter deler bildet med noen via Google Foto, deler du også posisjonen.
  • Hvis du deler et bilde der posisjonen er anslått av Google Foto, deles ikke posisjonen.
  • Hvis du endrer en bildeposisjon som er anslått av enheten din, og deretter deler bildet i Google Foto, vises den endrede posisjonen.
  • Hvis du endrer en bildeposisjon som er lagret av GPS-en på kameraet ditt, og du deretter deler bildet via andre apper eller laster det ned, kan det hende at den opprinnelige posisjonen som ble lagret av kamera-GPS-en, vises.

Slutt å dele bildeposisjoner med andre

Når du deler et bilde via en link, kan bildeposisjonen bli delt hvis du har lagt den til, eller hvis den er lagt til av kameraets GPS.

Slutt å dele posisjonsinformasjon

1. Gå til photos.google.com/settings på en datamaskin.
  2. Klikk på Deling Pil ned.
  3. Slå på Fjern geografisk plassering i elementer som deles via linker. Etter dette blir elementer som deles via linker, delt uten posisjonsinformasjon.

Merk:

• Hvis du deler bilder eller videoer på andre måter, for eksempel ved å laste dem ned og sende dem til andre via e-post, deles de fortsatt med den posisjonen som er lagt til av kameraets GPS.
  • Hvis du allerede har delt et bilde eller en video via en link før du endret denne innstillingen, vises fortsatt posisjonsinformasjonen.
  • Selv om et bilde eller en video ikke inneholder posisjonsinformasjon, kan hvem som helst anslå posisjonen.