De locaties van je foto's begrijpen, vinden en bewerken

Je kunt de locaties van je foto's gebruiken om je foto's te ordenen, te zoeken en te verkennen op basis van waar ze zijn gemaakt.

Je foto kan in de volgende gevallen een locatie bevatten:

• De camera van je apparaat slaat de locatie bij je foto op.
  • Je voegt een locatie toe.
  • Google Foto's schat de locatie op basis van informatie zoals herkenningspunten in de foto en locaties in je andere foto's.

De locatie van je foto's beheren

Als je je foto- of videolocatiegegevens wilt beheren, kun je een locatie toevoegen aan een foto die er geen heeft, of een door Foto's toegevoegde geschatte locatie bewerken of verwijderen.

Een locatie toevoegen

Belangrijk: Als je een locatie aan een foto of video wilt toevoegen, moet je er eerst een back-up van maken.

1. Open Google Foto's Foto's op je iPhone of iPad.
  2. Open de foto of video.
  3. Tik op Meer Meer en dan Een locatie toevoegen .
    • Voeg een locatie toe uit je recente locaties of selecteer er een.

Een geschatte locatie van een foto bewerken of verwijderen

Belangrijk: Je kunt alleen geschatte locaties updaten of verwijderen. Als de locatie van een foto of video automatisch door de camera is toegevoegd, kun je de locatie niet bewerken of verwijderen.

1. Open Google Foto's Foto's op je iPhone of iPad.
  2. Open de foto of video.
  3. Tik op Meer Meer en dan Bewerken .
    • Voeg een locatie toe uit je recente locaties of selecteer er een.
    • Tik op Locatie verwijderen als je de geschatte locatie wilt verwijderen.

Je kunt ook de locatie van meerdere foto's bewerken:

1. Open Google Foto's Foto's op je iPhone of iPad.
  2. Selecteer de foto's waarvan je de locatie wilt bewerken.
  3. Tik op Meer Meer en dan Locatie bewerken.
    • Voeg de locatie toe of selecteer deze.
    • Tik op Locatie verwijderen als je de locatie wilt verwijderen.
Tip: Als je meerdere foto's of video's selecteert, zie je misschien een melding dat Google Foto's locatiegegevens die door de camera zijn toegevoegd, niet kan bewerken. Deselecteer die foto's of video's om verder te gaan.

Ontbrekende locaties schatten

Belangrijk: Als je locatieschattingen uitzet, worden de eerder geschatte locaties niet verwijderd. Je kunt ze wel bewerken of verwijderen.

1. Open Google Foto's Foto's op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op de profielfoto of initiaal van je account en dan Instellingen voor Google Foto's .
  3. Tik op Privacy en dan Locatieopties.
  4. Zet Ontbrekende locaties schatten aan of uit.

Eerder geschatte locaties vinden

Als je geschatte locaties uitzet, schat Foto's geen locaties voor nieuwe foto's. Je kunt geschatte locaties beheren en eerder geschatte locaties voor je nieuwe foto's gebruiken.

1. Open Google Foto's Foto's op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op de profielfoto of initiaal van je account en dan Instellingen voor Google Foto's .
  3. Tik op Privacy en dan Locatieopties en dan Geschatte locaties bekijken en beheren.

Een foto met een locatie delen

Als je een foto deelt via Google Foto's, kan de locatie van de foto worden gedeeld als je deze hebt toegevoegd of gewijzigd of als deze is toegevoegd door de camera.

Je kunt bepalen of je locatie wordt gedeeld in elk gedeeld album, elke gedeelde link of elk gedeeld gesprek dat je maakt of waaraan je deelneemt. Als je delen met een partner instelt, bevatten alle foto's die je deelt locatiegegevens.

De volgende situaties kunnen zich voordoen als je de locatie van je foto's deelt:

• Als je een locatie toevoegt of een geschatte locatie van een foto bewerkt en de foto daarna deelt met iemand op Google Foto's, deel je ook de locatie.
  • Als de camera een locatie toevoegt en je die foto deelt op Google Foto's, toont de foto de locatie die de camera heeft geleverd.
  • Als je een foto deelt met een locatie die is geschat door Google Foto's, wordt de locatie niet gedeeld.

Dit heeft geen invloed op foto's of video's die je buiten Google Foto's deelt, bijvoorbeeld als je ze downloadt en naar iemand e-mailt. In dit geval wordt de oorspronkelijke locatie die door je apparaat is opgeslagen, weergegeven zonder de bewerkingen die je hebt aangebracht in Google Foto's.

Zelfs als je de locaties van je foto's voor mensen verbergt, kunnen ze de locatie misschien raden op basis van herkenningspunten in je foto.

Je locatiegegevens delen in gedeelde albums

Als je foto's toevoegt aan gedeelde albums, kun je bepalen of de locatiegegevens van je foto's in elk album worden gedeeld.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Delen .
  3. Selecteer het gedeelde album.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Opties.
  5. Zet Fotolocatie delen aan of uit.

Je kunt ook bepalen of de locatiegegevens van je foto's worden gedeeld als je een nieuw gedeeld album maakt.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Delen en dan Gedeeld album maken.
  3. Voeg een titel en foto's toe aan het nieuwe gedeelde album.
  4. Tik bovenaan op Delen en dan Albumopties.
  5. Zet Fotolocatie delen aan of uit.

Tip: Je krijgt deze optie ook als je voor het eerst een privéalbum deelt.

Je locatiegegevens delen in gesprekken

Als je foto's toevoegt aan een nieuw gesprek dat je maakt, worden er geen locatiegegevens toegevoegd. Locatie delen staat standaard uit.

Als je vóór 18 augustus 2021 een gesprek hebt gestart, wordt de locatie weergegeven van foto's die je toevoegt of eerder aan dat gesprek hebt toegevoegd, tenzij je locatie delen eerder hebt uitgezet voor dat gesprek.

Zo deel je locatiegegevens voor de foto's die je toevoegt of hebt toegevoegd aan een specifiek gesprek:

1. Open Google Foto's Foto's op je iPhone of iPad.
  2. Tik bovenaan op Delen .
    • Belangrijk: Bij sommige gebruikers staat Delen onderaan.
  3. Tik op het gesprek.
  4. Tik in het gesprek op de profielfoto of initiaal van je account.
  5. Zet Fotolocatie delen aan.
Je locatiegegevens delen in Delen met partner
Belangrijk: Als je delen met partners instelt, bevatten alle foto's die je deelt locatiegegevens. Als je delen met partners vóór 18 augustus 2021 hebt ingesteld, worden de locatiegegevens van je foto's gedeeld, tenzij je dit eerder hebt uitgezet.

Zo check je of je locatiegegevens deelt in Delen met partner:

1. Open Google Foto's Foto's op je iPhone of iPad.
  2. Tik bovenaan op Delen .
    • Belangrijk: Bij sommige gebruikers staat Delen onderaan.
  3. Tik op de naam van je partner.
  4. Tik bovenaan op Meer Meer en dan Instellingen.
  5. Via 'NAME heeft toegang tot:' kun je checken of je locatiegegevens deelt.
Tip: Als je geen locatiegegevens deelt, maar dat wel wilt doen, verwijder je je partner en nodig je deze opnieuw uit.

Je foto's vinden op een kaart

Je kunt de locatie van je foto's en video's vinden op een interactieve kaart.

De kaartweergave vinden
  • Tik onderaan op Zoeken .
  • Tik op de kaart in het gedeelte met informatie over een foto.
  • Tik op plaatsnamen in de kopteksten met de datum in het hoofdraster van de foto.
De kaartweergave gebruiken

In het raster vind je de foto's uit je bibliotheek die zich in het zichtbare deel van de kaart bevinden, inclusief gedeelde foto's die je hebt opgeslagen.

• Het uitgelichte gebied wijzigen: Knijp en zoom in op de kaart.
  • Gemaakte foto's vinden in het zichtbare gebied van de kaart: Scroll door het raster of tik op de heatmap.

Zo check je of je locatiegegevens deelt in Delen met partner:

1. Open Google Foto's Foto's op je iPhone of iPad.
  2. Tik bovenaan op Delen .
    • Belangrijk: Bij sommige gebruikers staat Delen onderaan.
  3. Tik op de naam van je partner.
  4. Tik bovenaan op Meer Meer en dan Instellingen.
  5. Via 'NAME heeft toegang tot:' kun je checken of je locatiegegevens deelt.
Je tijdlijn bekijken

Je kunt de tijdlijn op je kaart gebruiken om je fotogeschiedenis te bekijken. Als je door foto's in het raster scrollt, wordt het pad geüpdatet om je tijdlijn te tonen voor de dag waarop de focus is geplaatst.

Deze functie is alleen beschikbaar als je locatiegeschiedenisgegevens hebt. Lees hier hoe je de locatiegeschiedenis aan- of uitzet

Zo zet je de tijdlijn aan of uit:
  1. Tik in de kaartweergave op Meer Meer.
  2. Zet Je persoonlijke tijdlijn tonen aan of uit.
Tips:
  • Je kunt Standaard, Satelliet of Terrein kiezen voor de kaartweergave.
  • Als je het hele tijdlijnpad voor een bepaalde dag wilt zien, tik je op Uitzoomen .
  • Als je de tijdlijn verbergt in je kaartweergave, worden je locatiegeschiedenisgegevens niet verwijderd door Foto's. Lees hier hoe je je locatiegeschiedenis verwijdert

Bepalen of je foto's locatiegegevens bevatten

1. Open Instellingen op je iOS-apparaat.
  2. Tik op Privacy en dan Locatieservices.
  3. Stel het recht Camera in op Tijdens het gebruik van de app.