Inzicht krijgen in locaties en ze bewerken

Je foto kan in de volgende gevallen een locatie bevatten:

• Je apparaat slaat je locatie op.
  • Je hebt een locatie toegevoegd.
  • Google Foto's kan een schatting maken van de locatie op basis van informatie zoals je locatiegeschiedenis van Google (die is opgeslagen in je Google-account) of herkenningspunten die op je foto zijn gevonden (zoals de Eiffeltoren).

Een locatie toevoegen

1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Open de foto of video.
  3. Klik op Info Informatie en dan Waar is deze foto genomen?
  4. Voeg de locatie toe of selecteer deze.

Een locatie bewerken of verwijderen

1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Open de foto of video.
  3. Klik op Info Informatie
  4. Klik naast de locatie op Meer Meer en dan Bewerken Bewerken.
  5. Voeg de locatie toe of selecteer deze.
  6. Klik op Geen locatie om de locatie te verwijderen.

Je kunt ook de locatie van meerdere foto's bewerken. Selecteer je foto's. Klik op Meer Meer en dan Locatie bewerken.

Een foto met een locatie delen

Als je een foto deelt via een link, wordt de locatie van de foto wellicht gedeeld als je deze hebt toegevoegd of als deze door de gps van je camera aan de foto is gekoppeld.

De volgende situaties kunnen zich voordoen als je niet voorkomt dat mensen de locatie van je foto's kunnen zien

• Als je een locatie aan een foto hebt toegevoegd en de foto vervolgens met iemand op Google Foto's hebt gedeeld, deel je ook de locatie.
  • Als je apparaat een locatie heeft geschat en je die foto op Google Foto's hebt gedeeld, wordt de door het apparaat geschatte locatie weergegeven.
  • Als je een locatie hebt bewerkt die door je apparaat is geschat en je die foto vervolgens op Google Foto's hebt gedeeld, wordt de bewerkte locatie weergegeven.
  • Als je een foto hebt gedeeld met een locatie die is geschat door Google Foto's en je die foto vervolgens op Google Foto's hebt gedeeld, wordt de geschatte locatie niet weergegeven.

Voorkomen dat mensen de locatie van je foto's kunnen zien

1. Ga op je computer naar photos.google.com/settings.
  2. Klik op Delen
  3. Schakel Geografische locatie verwijderen uit items die zijn gedeeld via een link in. Alles wat je via een link deelt, bevat nu geen locatiegegevens meer.

In de volgende gevallen kan de locatie nog steeds worden weergegeven:

• Je hebt de foto, de video of het album al gedeeld via een link voordat je de instellingen hebt gewijzigd.
  • Je deelt een foto of video op een andere manier, bijvoorbeeld door deze te downloaden en naar iemand anders te e-mailen. De oorspronkelijke locatie die door je apparaat is opgeslagen, wordt vervolgens weergegeven zonder bewerkingen die je mogelijk hebt aangebracht in Google Foto's.