Locaties van foto's en video's

Er kan een locatie zijn gekoppeld aan uw foto's en video's. Hier vindt u antwoorden op vragen die u mogelijk heeft over locatiegegevens:

Waarom komen de locaties vandaan?

Er zijn twee belangrijke bronnen voor metadata voor locaties in Google Foto's:

• De GPS-functie van uw camera kan gegevens direct opslaan in foto's en video's. (Als u deze functie wilt uitschakelen, moet u de instructies van de camera of app raadplegen.)
  • De locatie kan worden geschat door Google Foto's.

Wat is een geschatte locatie?

Google Foto's kan een schatting maken van de locatie op basis van informatie zoals uw locatiegeschiedenis van Google, die is opgeslagen in uw Google-account.

Hoe verwijder ik een geschatte locatie voor een foto?

U kunt locaties verwijderen die zijn geschat door Google Foto's. Dit doet u als volgt:

1. Open de foto of video in de Google Foto's-app.
  2. Tik op Info Informatie.
  3. Tik naast de locatie op Meer Meer.
  4. Tik op Locatie verwijderen en vervolgens op VERWIJDEREN.

Hoe stop ik het schatten van mijn locaties?

Als u niet wilt dat Google Foto's locaties schat, kunt u Locatiegeschiedenis uitschakelen. Houd er rekening mee dat hiermee Locatiegeschiedenis voor uw hele Google-account wordt uitgeschakeld. Mijn Locatiegeschiedenis van Google bekijken.

Locatiegeschiedenis uitschakelen
  1. Open de Google Foto's-app.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.
  3. Tik op Instellingen en vervolgensLocatie-instellingen voor Google en vervolgens Locatiegeschiedenis van Google.
  4. Zet de instelling bovenaan aan of uit.

Als ik een foto deel, kunnen mensen dan zien waar deze is gemaakt?

Dit is afhankelijk van de manier waarop de locatie is vastgelegd:

• Als de locatie aan de foto is gekoppeld door uw camera of een camera-app (bijvoorbeeld als u de foto heeft gemaakt met een smartphone), wordt de locatie samen met de foto gedeeld als u de foto heeft gedeeld via een deelbare link. In de onderstaande instructies vindt u meer informatie over hoe u het delen van locaties op deze manier kunt stoppen.
  • Als de locatie is geschat door Google Foto's, wordt die locatie niet gedeeld.
Voorkomen dat mensen zien waar uw gedeelde foto's zijn gemaakt

Met deze instelling kunt u locatiegegevens verbergen voor foto's en video's die:

• zijn gedeeld via een deelbare link in de Google Foto's-app, of
  • locatiegegevens bevatten die er direct in zijn opgeslagen door het gps-apparaat van de camera.

Voorkomen dat mensen zien waar uw gedeelde foto's zijn gemaakt

1. Open de Google Foto's-app.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu en vervolgens op Instellingen.
  3. Zet de schakelaar naast Geografische locatie verwijderen op Aan.
  4. Foto's en video's die u deelt via een deelbare link, bevatten vanaf nu geen locatiegegevens meer.

Opmerking: Deze instelling werkt alleen voor foto's en video's die u deelt via een deelbare link. Als u een foto of video op een andere manier deelt, bijvoorbeeld door deze te downloaden en naar iemand te e-mailen, kan de foto of video nog steeds locatiegegevens bevatten.

Brenna is expert op het gebied van Google Foto's en auteur van deze pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.