De locatie van een foto toevoegen, bewerken of verwijderen

Je foto kan in de volgende gevallen een locatie bevatten:

• Je locatie wordt door de gps van je camera opgeslagen.
  • Google Foto's kan een schatting maken van de locatie op basis van informatie die is opgeslagen in je Google-account, zoals je locatiegeschiedenis van Google (indien ingeschakeld). Controleer je Locatiegeschiedenis van Google. Je kunt een locatie die is geschat door Google Foto's, bewerken of verwijderen.
  • Je hebt een locatie toegevoegd.

Een locatie toevoegen

1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Open de foto of video.
  3. Klik op Info Informatie en dan Waar is deze foto genomen?
  4. Voeg de locatie toe of selecteer deze.

Een locatie bewerken of verwijderen

1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Open de foto of video.
  3. Klik op Info Informatie
  4. Klik naast de locatie op Meer Meer en dan Bewerken Bewerken.
  5. Voeg de locatie toe of selecteer deze. Je kunt ook Geen locatie selecteren om de locatie te verwijderen.

Je kunt ook de locatie van meerdere foto's bewerken door de foto's te selecteren en dan Meer Meer en dan Locatie bewerken.

Wat je moet weten over het bewerken van een locatie

• Je kunt een locatie bewerken die je hebt toegevoegd of die is geschat door Google Foto's.
  • Wanneer je een locatie bewerkt die door de gps van je camera is opgeslagen, wordt die locatie vervangen maar niet verwijderd. De originele locatie die door de gps van je camera is opgeslagen, wordt alleen weergegeven wanneer je de foto downloadt of met andere apps deelt. De locatie die jij hebt toegevoegd, wordt alleen gedeeld in Google Foto's.

Een foto met een locatie delen

Deze situaties komen alleen voor als je niet voorkomt dat mensen de locatie van je foto's kunnen zien. Kijk hieronder voor meer informatie over hoe je de instellingen kunt wijzigen.

• Als je een locatie aan een foto toevoegt en deze vervolgens met iemand op Google Foto's deelt, deel je ook de locatie.
  • Als je een foto deelt met een locatie die door Google Foto's is geschat, wordt de locatie niet gedeeld.
  • Als je een locatie hebt gewijzigd die door je apparaat is geschat en je deelt die foto vervolgens op Google Foto's, wordt de bewerkte locatie weergegeven.
  • Als je een locatie hebt gewijzigd die door de gps van je camera is opgeslagen en je deelt die foto vervolgens met andere apps of je downloadt de foto, wordt mogelijk de oorspronkelijke locatie weergegeven die door de gps van je camera is opgeslagen.

Voorkomen dat mensen de locatie van je foto's kunnen zien

Wanneer je een foto via een link deelt, wordt de locatie van je foto mogelijk gedeeld als je er een hebt toegevoegd of als deze door de gps van je camera aan de foto is gekoppeld.

Het delen van locatiegegevens stoppen

1. Ga op je computer naar photos.google.com/settings.
  2. Klik op Delen Pijl-omlaag.
  3. Schakel Geografische locatie verwijderen uit items die zijn gedeeld via een link in. Alles wat je via een link deelt, bevat nu geen locatiegegevens meer.

Opmerkingen:

• Als je op een andere manier een foto of video deelt, bijvoorbeeld als je een foto downloadt en naar iemand e-mailt, bevat de foto nog steeds de locatie als deze door de gps van je camera aan de foto is gekoppeld.
  • Als je de foto of video al via een link hebt gedeeld voordat je deze instelling hebt gewijzigd, worden de locatiegegevens nog steeds weergegeven.
  • Ook als een foto of video geen locatiedetails bevat, kan iedereen nog steeds de locatie schatten.