De locaties van je foto's begrijpen, vinden en bewerken

Je kunt de locaties van je foto's gebruiken om je foto's te ordenen, te zoeken en te verkennen op basis van waar ze zijn gemaakt.

Je foto kan in de volgende gevallen een locatie bevatten:

• De locatie wordt bij je foto opgeslagen door de camera van je apparaat.
  • Je voegt een locatie toe.
  • Google Foto's kan een schatting maken van de locatie op basis van informatie zoals je locatiegeschiedenis van Google of herkenningspunten die op je foto zijn gevonden.

Een locatie toevoegen

1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Open de foto of video.
  3. Klik op Info Informatie en dan Waar is deze foto genomen?
  4. Voeg de locatie toe of selecteer deze.

Een locatie bewerken of verwijderen

1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Open de foto of video.
  3. Klik op Info Informatie
  4. Klik naast de locatie op Meer Meer en dan Bewerken Bewerken.
  5. Voeg de locatie toe of selecteer deze.
  6. Klik op Geen locatie om de locatie te verwijderen.

Je kunt ook de locatie van meerdere foto's bewerken. Selecteer je foto's. Klik op Meer Meer en dan Locatie bewerken.

Een foto met een locatie delen

Als je een foto deelt via Google Foto's, wordt de locatie van de foto wellicht gedeeld als je deze hebt toegevoegd of als deze door de gps van je camera aan de foto is gekoppeld.

De volgende situaties kunnen zich voordoen als je niet voorkomt dat mensen de locatie van je foto's kunnen zien

• Als je een locatie aan een foto hebt toegevoegd en de foto vervolgens met iemand op Google Foto's hebt gedeeld, deel je ook de locatie.
  • Als je apparaat een locatie heeft geschat en je die foto op Google Foto's hebt gedeeld, wordt de door het apparaat geschatte locatie weergegeven.
  • Als je een locatie hebt bewerkt die door je apparaat is geschat en je die foto vervolgens op Google Foto's hebt gedeeld, wordt de bewerkte locatie weergegeven.
  • Als je een foto hebt gedeeld met een locatie die is geschat door Google Foto's en je die foto vervolgens op Google Foto's hebt gedeeld, wordt de geschatte locatie niet weergegeven.

De locaties van je foto's verbergen voor anderen

1. Ga op je computer naar photos.google.com/settings.
  2. Klik bovenaan op Delen tekstballon voor delen.
  3. Schakel Locatiegegevens van foto's verbergen in.

Voor nieuwe albums, links, gesprekken of items die je met een partner deelt, worden geen locatiegegevens weergegeven.

Deze instelling heeft geen invloed op gedeelde albums of gesprekken waaraan je al hebt bijgedragen. Dit heeft ook geen invloed op foto's of video's die je op een andere manier deelt, bijvoorbeeld door ze te downloaden en naar iemand te e-mailen. In dat geval wordt de oorspronkelijke locatie die door je apparaat is opgeslagen, weergegeven zonder de bewerkingen die je hebt aangebracht in Google Foto's.

Zelfs als je de locaties van je foto's voor mensen verbergt, kunnen ze de locatie misschien raden op basis van herkenningspunten in je foto.