Locaties van foto's en video's

Er kan een locatie zijn gekoppeld aan je foto's en video's. Hier vindt je antwoorden op eventuele vragen over locatiegegevens:

Waarom komen de locaties vandaan?

Er zijn twee belangrijke bronnen voor metadata voor locaties in Google Foto's:

• De GPS-functie van je camera kan gegevens direct opslaan in foto's en video's. (Als je deze functie wilt uitschakelen, moet je de instructies van de camera of app raadplegen.)
  • De locatie kan worden geschat door Google Foto's.

Wat is een geschatte locatie?

Google Foto's kan een schatting maken van de locatie op basis van informatie die is opgeslagen in je Google-account, zoals je locatiegeschiedenis van Google (indien ingeschakeld).

Hoe verwijder ik een geschatte locatie voor een foto?

Je kunt locaties verwijderen die zijn geschat door Google Foto's. Dat doe je als volgt:

1. Open de foto of video in de Google Foto's-app.
  2. Tik op Info Informatie.
  3. Tik naast de locatie op Meer Meer.
  4. Tik op Locatie verwijderen en vervolgens op Verwijderen.

Als ik een foto deel, kunnen mensen dan zien waar deze is gemaakt?

Dit is afhankelijk van de manier waarop de locatie is vastgelegd:

• Als de locatie aan de foto is gekoppeld door je camera of een camera-app (bijvoorbeeld als je de foto hebt gemaakt met een smartphone), wordt de locatie samen met de foto gedeeld als je de foto hebt gedeeld via een deelbare link. In de onderstaande instructies vind je meer informatie over hoe je het delen van locaties op deze manier kunt stoppen.
  • Als de locatie is geschat door Google Foto's, wordt die locatie niet gedeeld.
Voorkomen dat mensen zien waar je gedeelde foto's zijn gemaakt

Met deze instelling kun je locatiegegevens verbergen voor foto's en video's die:

• zijn gedeeld via een deelbare link in de Google Foto's-app, of
  • locatiegegevens bevatten die er rechtstreeks in zijn opgeslagen door het gps-apparaat van de camera.

Voorkomen dat mensen zien waar je gedeelde foto's zijn gemaakt

1. Open de Google Foto's-app.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en vervolgens op Instellingen.
  3. Zet de schakelaar naast Geografische locatie verwijderen op Aan.
  4. Foto's en video's die je deelt via een deelbare link, bevatten vanaf nu geen locatiegegevens meer.

Opmerking: Deze instelling werkt alleen voor foto's en video's die je deelt via een deelbare link. Als je een foto of video op een andere manier deelt, bijvoorbeeld door deze te downloaden en naar iemand te e-mailen, kan de foto of video nog steeds locatiegegevens bevatten.

Brenna is expert op het gebied van Google Foto's en auteur van deze pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.