Kuvien sijaintien ymmärtäminen, löytäminen ja muokkaaminen

Voit käyttää kuvien sijainteja kuvien järjestämiseen, hakemiseen ja tutkimiseen niiden kuvauspaikan perusteella.

Kuvasi saattaa sisältää sijainnin seuraavissa tapauksissa:

• Laitteesi kamera tallentaa sijainnin kuvaan.
  • Lisäät sijainnin.
  • Google Kuvat arvioi sijaintisi esimerkiksi kuvassa näkyvien maamerkkien tai muiden kuvien sijaintitietojen perusteella.

Kuvien sijainnin muuttaminen

Voit muuttaa kuvan tai videon sijaintitietoja lisäämällä sijainnin kuvaan, jossa ei ole sijaintia. Voit myös muokata Kuvien lisäämää sijaintia tai poistaa sen.

Sijainnin lisääminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Avaa kuva tai video.
  3. Klikkaa Tiedot Tietoja ja sitten Lisää sijainti.
    • Lisää sijainti tai valitse jokin viimeisimmistä sijainneista.

Arvioidun sijainnin muokkaaminen tai poistaminen

Tärkeää: Voit päivittää tai poistaa vain arvioidun sijainnin. Jos kuvan tai videon sijainti on kameran automaattisesti lisäämä, et voi muokata tai poistaa sitä.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Avaa kuva tai video.
  3. Valitse Tiedot Tietoja.
  4. Klikkaa sijainnin kohdalta Lisää Lisää ja sitten Muokkaa .
    • Lisää sijainti tai valitse jokin viimeisimmistä sijainneista.
    • Jos haluat poistaa arvioidun sijainnin, klikkaa Poista sijainti.

Voit myös muokata useiden kuvien sijaintia seuraavasti:

1. Mene tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Valitse haluamasi kuvat.
  3. Klikkaa Lisää Lisää ja sitten Muokkaa sijaintia.
    • Lisää tai valitse sijainti.
    • Jos haluat poistaa sijainnin, klikkaa Poista sijainti.
Vinkki: Kun valitset useita kuvia tai videoita, saatat saada ilmoituksen, että Google Kuvat ei voi muuttaa kameran lisäämiä sijaintitietoja. Jatka poistamalla valinta kyseisistä kuvista tai videoista.

Puuttuvien sijaintien arviointi

Tärkeää: Jos laitat sijaintiarviot pois päältä, aiemmin arvioituja sijainteja ei poisteta, mutta voit muokata niitä tai poistaa ne.
  1. Avaa photos.google.com tietokoneella.
  2. Valitse yläreunasta Asetukset ja sitten Sijainti.
  3. Laita Arvioi puuttuvat sijainnit päälle tai pois päältä.

Sijainnin sisältävän kuvan jakaminen

Jos jaat kuvan Google Kuvien avulla, kuvan sijainti saatetaan jakaa, mikäli lisäsit sen, muutit sitä tai laitteen kamera lisäsi sen.

Voit valita, jaetaanko sijaintisi jaettuihin albumeihin, linkkeihin, tai keskusteluihin, jotka luot tai joihin liityt. Jos olet määrittänyt kumppanille jakamisen, kaikki jakamasi kuvat sisältävät paikkatiedot.

Jos jaat kuvien paikkatiedot:

• Jos lisäät sijainnin tai muutat kuvan arvioitua sijaintia ja jaat kuvan sitten jollekin Google Kuvissa, jaat myös sijainnin.
  • Jos kamera lisää sijainnin ja jaat kuvan Google Kuvissa, kuvassa näkyy kameran lisäämä sijainti.
  • Jos jaat kuvan, jonka sijainnin Google Kuvat on arvioinut, sijaintia ei jaeta.

Tämä ei vaikuta sellaisiin kuviin ja videoihin, jotka jaat Google Kuvien ulkopuolella, esimerkiksi lataamalla ne ja lähettämällä ne sähköpostitse. Laitteesi alun perin tallentama sijainti näkyy tällöin ilman Google Kuvissa tekemiäsi muokkauksia.

Vaikka piilottaisit kuvien sijainnin muilta, he saattavat arvata sijainnin kuvissa näkyvien maamerkkien perusteella.

Paikkatietojen jakaminen jaetuissa albumeissa

Kun lisäät kuvia jaettuihin albumeihin, voit valita, jaetaanko kuvien sijaintitiedot kussakin albumissa.

1. Mene tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Valitse Jakaminen .
  3. Valitse jaettu albumi.
  4. Valitse yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  5. Laita Jaa kuvan sijainti päälle tai pois päältä.

Voit myös valita, jaetaanko kuvien sijaintitiedot uuden jaetun albumin luomisen yhteydessä.

1. Mene tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Klikkaa Jakaminen ja sitten Luo jaettu albumi.
  3. Lisää uudelle jaetulle albumille nimi ja lisää sinne kuvia.
  4. Valitse yläreunasta Jaa ja sitten Albumin asetukset.
  5. Laita Jaa kuvan sijainti päälle tai pois päältä.

Vinkki: Tämä vaihtoehto näkyy myös silloin, kun jaat yksityisen albumin ensimmäistä kertaa.

Paikkatietojen jakaminen keskusteluissa

Kun lisäät kuvia uuteen luomaasi keskusteluun, kyseiset kuvat eivät sisällä paikkatietoja. Sijainnin jakaminen on oletuksena poissa päältä.

Jos aloitit keskustelun ennen 18.8.2021, paikkatiedot näkyvät lisäämissäsi ja aiemmin lisäämissäsi kuvissa, ellet ole aiemmin laittanut sijainnin jakamista pois päältä kyseisessä keskustelussa.

Jos haluat lisätä paikkatiedot kuviin, jotka lisäät tai olet lisännyt tiettyyn keskusteluun:

1. Mene tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Jakaminen  .
  3. Klikkaa keskustelua.
  4. Klikkaa keskustelusta tilisi profiilikuvaa tai alkukirjainta.
  5. Laita Jaa kuvien sijainti päälle.
Paikkatietojen jakaminen kumppanille jakamisen yhteydessä
Tärkeää: Jos olet määrittänyt kumppanille jakamisen, kaikki jakamasi kuvat sisältävät paikkatiedot. Jos olet määrittänyt kumppanille jakamisen ennen 18.8.2021, kuvien paikkatiedot jaetaan, ellet ole aiemmin laittanut sitä pois päältä.

Näin voit tarkistaa, jaetaanko paikkatiedot kumppanille jakamisen yhteydessä:

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Jakaminen  .
  3. Klikkaa kaverin nimeä.
  4. Valitse yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  5. Valitse "Kaverilla on pääsy" ‑kohdasta, haluatko jakaa sijaintitiedot.
Vinkki: Jos et vielä jaa sijaintitietoja mutta haluaisit jakaa ne, poista kumppani ja kutsu hänet uudelleen.