Sijaintien ymmärtäminen ja muokkaaminen

Kuvasi saattaa sisältää sijainnin seuraavissa tapauksissa:

• Laitteesi tallentaa sijaintisi.
  • Lisäsit sijainnin.
  • Google Kuvat saattaa arvioida sijainnin käyttämällä esimerkiksi Google-tilillesi tallennettua Google-sijaintihistoriaasi tai kuvassa havaitsemiaan maamerkkejä, vaikkapa Eiffel-tornia.

Sijainnin lisääminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Avaa kuva tai video.
  3. Klikkaa Tiedot Lisätietojaja sitten Missä tämä on otettu?
  4. Lisää tai valitse sijainti.

Sijainnin muokkaaminen tai poistaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Avaa kuva tai video.
  3. Klikkaa Tiedot Lisätietoja
  4. Valitse sijainnin vierestä Lisää Lisääja sitten Muokkaa Muokkaa.
  5. Lisää tai valitse sijainti. Voit myös poistaa sijainnin valitsemalla Ei sijaintia.

Voit muokata useiden kuvien sijaintia valitsemalla kuvat ja sitten Lisää Lisääja sitten Muokkaa sijaintia.

Hyvä tietää sijainnin muokkaamisesta

• Voit muokata lisäämääsi tai Google Kuvien arvioimaa sijaintia.
  • Kun muokkaat kamerasi GPS:n tallentamaa sijaintia, se korvaa kyseisen sijainnin mutta ei poista sitä. Kamerasi GPS:n tallentama alkuperäinen sijainti näkyy vain, kun lataat kuvan tai jaat sen muihin sovelluksiin. Lisäämäsi sijainti jaetaan vain Google Kuvissa.

Sijainnin sisältävän kuvan jakaminen

Näin käy vain, jos et lopeta kuviesi sijainnin näyttämistä. Lue ohjeet asetusten muuttamiseen alla.

• Jos lisäät sijainnin kuvaan ja jaat kuvan jollekulle Google Kuvissa, jaat myös sijainnin.
  • Jos jaat kuvan, jonka sijainti on Google Kuvien arvioima, sijaintia ei jaeta.
  • Jos muutit laitteesi arvioiman sijainnin ja jaat kyseisen kuvan Google Kuvissa, siinä näkyy muokattu sijainti.
  • Jos muutat kamerasi GPS:n tallentamaa sijaintia ja jaat kyseisen kuvan muihin sovelluksiin tai lataat sen, kuvassa saattaa näkyä kamerasi GPS:n tallentama alkuperäinen sijainti.

Lopeta kuvien sijainnin näyttäminen

Kun jaat kuvan linkin avulla, kuvan sijainti saatetaan jakaa, jos lisäsit sen tai kamerasi GPS liitti sen kuvaan.

Sijaintitietojen jakamisen lopettaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com/settings.
  2. Klikkaa Jakaminen Alanuoli.
  3. Ota käyttöön Poista maantieteellinen sijainti linkillä jaetuista kohteista. Mikään linkillä jakamasi kohde ei sisällä sijaintitietoja.

Huomaa:

• Jos jaat kuvan tai videon eri tavalla, esimerkiksi lataamalla ja lähettämällä sen sähköpostitse, se sisältää silti kamerasi GPS:n liittämän sijainnin.
  • Jos olet jo jakanut kuvan tai videon linkin avulla ennen tämän asetuksen muuttamista, sijaintitiedot näkyvät edelleen.
  • Vaikka kuva tai video ei sisällä sijaintitietoja, kuka tahansa voi pystyä arvioimaan sijainnin.

Sijainti voi yhä näkyä seuraavissa tapauksissa:

• Olet jakanut kuvan, videon tai albumin linkin avulla ennen asetusten muuttamista.
  • Jaat kuvan tai videon eri tavalla, kuten lataamalla tai lähettämällä sen sähköpostitse. Laitteesi alun perin tallentama sijainti näkyy tällöin ilman Google Kuvissa mahdollisesti tekemiäsi muokkauksia.