Kuvien sijaintien ymmärtäminen, löytäminen ja muokkaaminen

Voit käyttää kuvien sijainteja kuvien järjestämiseen, hakemiseen ja tutkimiseen niiden kuvauspaikan perusteella.

Kuvasi saattaa sisältää sijainnin seuraavissa tapauksissa:

• Laitteesi kamera tallentaa sijainnin kuvaan.
  • Lisäät sijainnin.
  • Google Kuvat arvioi sijaintisi käyttämällä esimerkiksi Google-sijaintihistoriaa tai kuvassa havaitsemiaan maamerkkejä.

Sijainnin lisääminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Avaa kuva tai video.
  3. Klikkaa Tiedot Tietoja ja sitten Missä tämä on otettu?
  4. Lisää tai valitse sijainti.

Sijainnin muokkaaminen tai poistaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Avaa kuva tai video.
  3. Valitse Tiedot Tietoja
  4. Klikkaa sijainnin vierestä Lisää Lisää ja sitten Muokkaa Muuta.
  5. Lisää tai valitse sijainti.
  6. Poista sijainti valitsemalla Ei sijaintia.

Voit myös muokata useiden kuvien sijaintia seuraavasti: Valitse haluamasi kuvat. Klikkaa Lisää Lisää ja sitten Muokkaa sijaintia.

Sijainnin sisältävän kuvan jakaminen

Jos jaat kuvan Google Kuvien avulla, kuvan sijainti saatetaan jakaa, mikäli lisäsit sen tai muutit sitä tai jos laitteesi arvioi sen.

Alla kerrotaan, mitä missäkin tilanteessa tapahtuu, jos et lopeta kuvien sijainnin näyttämistä

• Jos lisäät kuvaan sijainnin ja jaat sen jollekulle Google Kuvissa, jaat samalla myös sijainnin.
  • Jos laitteesi arvioi sijainnin ja jaat kuvan Google Kuvissa, siinä näkyy laitteen arvioima sijainti.
  • Jos muutat laitteesi arvioimaa sijaintia ja jaat kyseisen kuvan Google Kuvissa, siinä näkyy muokattu sijainti.
  • Jos jaat kuvan, jonka sijainnin Google Kuvat on arvioinut, ja jaat sitten saman kuvan Google Kuvissa, arvioitua sijaintia ei jaeta.

Kuvien sijaintien piilottaminen muilta

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com/settings.
  2. Klikkaa yläreunasta Jakaminen jakamisen tekstikupla.
  3. Laita Piilota kuvan sijaintitiedot päälle.

Kumppanille jakamasi uudet albumit, linkit, keskustelut tai tiedostot eivät sisällä sijaintitietoja.

Tämä asetus ei vaikuta jaettuihin albumeihin tai keskusteluihin, joihin olet jo osallistunut. Tämä ei myöskään vaikuta kuviin tai videoihin, jotka jaetaan eri tavalla, esimerkiksi kun lataat ne ja lähetät jollekin sähköpostitse. Laitteesi alun perin tallentama sijainti näkyy tällöin ilman Google Kuvissa tekemiäsi muokkauksia.

Vaikka piilottaisit kuvien sijainnit muilta, he voivat arvata sijainnin kuvissa näkyvien maamerkkien perusteella.