Entendre les ubicacions i editar-les

És possible que les teves fotos incloguin una ubicació en els casos següents:

• Si el dispositiu desa la ubicació.
  • Si la hi has afegit tu.
  • Google Fotos pot estimar una ubicació a partir d'informació com l'historial d'ubicacions de Google, que s'emmagatzema al teu Compte de Google, o mitjançant els punts de referència que detecti a la teva foto, com ara la Torre Eiffel.

Afegir una ubicació

1. A l'ordinador, ves a photos.google.com.
  2. Obre la foto o el vídeo en qüestió.
  3. Fes clic a Informació Informació i després On s'ha fet la foto?
  4. Afegeix o selecciona una ubicació.

Editar o suprimir una ubicació

1. A l'ordinador, ves a photos.google.com.
  2. Obre la foto o el vídeo en qüestió.
  3. Fes clic a Informació Informació
  4. Al costat de la ubicació, fes clic a Més Més i després Edita Edita.
  5. Afegeix o selecciona la ubicació. Per suprimir-la, pots seleccionar l'opció "Sense ubicació".

Per editar la ubicació de diverses fotos, selecciona-les i després Més Més i després Edita la ubicació.

Què cal saber sobre editar una ubicació

• Pots editar una ubicació que hagis afegit o que hagi estimat Google Fotos.
  • En editar una ubicació desada pel GPS de la càmera, se substituirà la ubicació, però no se suprimirà. La ubicació original desada pel GPS de la càmera només apareixerà en baixar la foto o en compartir-la en altres aplicacions. La ubicació que tu afegeixis només es compartirà a Google Fotos.

Compartir una foto amb ubicació

Les situacions que s'indiquen a continuació només es poden produir si no impedeixes que altres persones vegin la ubicació de les teves fotos. Obtén informació sobre com pots canviar la configuració més avall.

• Si afegeixes una ubicació a una foto i la comparteixes amb algú a Google Fotos, també en compartiràs la ubicació.
  • Si comparteixes una foto amb una ubicació estimada per Google Fotos, la ubicació no es compartirà.
  • Si canvies la ubicació estimada pel teu dispositiu i després comparteixes la foto a Google Fotos, es mostrarà la ubicació editada.
  • Si canvies la ubicació desada pel GPS de la càmera i baixes o comparteixes la foto en altres aplicacions, és possible que es mostri la ubicació original desada pel GPS de la càmera.

Impedir que altres persones vegin la ubicació de les teves fotos

En compartir una foto mitjançant un enllaç, és possible que la ubicació de la foto es comparteixi si l'has afegit tu o el GPS de la càmera.

Deixar de compartir dades d'ubicació

1. A l'ordinador, ves a photos.google.com/settings.
  2. Fes clic a Compartir contingut Fletxa avall.
  3. Activa l'opció Suprimeix la ubicació geogràfica dels elements compartits amb un enllaç. Tot el que comparteixis mitjançant un enllaç no inclourà dades d'ubicació.

Nota:

• Si comparteixes una foto o un vídeo de manera diferent, com ara baixant-lo i enviant-lo a algú per correu electrònic, seguirà tenint la ubicació que el GPS de la càmera hi hagi afegit.
  • Si ja has compartit la foto o el vídeo mitjançant un enllaç abans de canviar aquesta opció de configuració, s'hi seguiran mostrant les dades d'ubicació.
  • Fins i tot si una foto o un vídeo no té dades d'ubicació, qualsevol persona en podria estimar la ubicació.

És possible que la ubicació també es mostri en els casos següents:

• Si ja has compartit la foto, el vídeo o l'àlbum amb un enllaç abans de canviar la configuració.
  • Si comparteixes una foto o un vídeo d'una altra manera, com ara baixant-los i enviant-los a algú per correu electrònic. En aquest cas, es mostrarà la ubicació original que ha desat el dispositiu sense els canvis que hagis pogut fer a Google Fotos.