Entendre, cercar i editar les ubicacions de les fotos

Pots utilitzar les ubicacions de les fotos per organitzar-les, cercar-les i explorar-les en funció del lloc on les has fet.

És possible que les teves fotos incloguin una ubicació en els casos següents:

• La càmera del dispositiu ha desat la teva ubicació amb la foto.
  • Has afegit una ubicació.
  • Google Fotos estima la teva ubicació a partir d'informació com ara l'historial d'ubicacions de Google o els punts de referència detectats a la foto.

Gestionar la ubicació de les fotos

Per gestionar la informació d'ubicació de les fotos o dels vídeos, pots afegir una ubicació a un element que no en tingui, o editar o suprimir la ubicació estimada que Fotos hagi afegit.

Afegir una ubicació

1. A l'ordinador, ves a photos.google.com.
  2. Obre la foto o el vídeo en qüestió.
  3. Fes clic a Informació Informació i després Afegeix una ubicació.
  4. Afegeix una ubicació o selecciona'n una de les teves ubicacions recents.

Editar o suprimir una ubicació estimada

Important: només pots actualitzar o suprimir les ubicacions estimades. Si la càmera ha afegit automàticament la ubicació d'una foto o d'un vídeo, no podràs editar-la ni suprimir-la.

1. A l'ordinador, ves a photos.google.com.
  2. Obre la foto o el vídeo en qüestió.
  3. Fes clic a Informació Informació
  4. Al costat de la ubicació, fes clic a Més Més i després Edita .
    • Afegeix una ubicació o selecciona'n una de les teves ubicacions recents.
    • Per suprimir la ubicació estimada, fes clic a Suprimeix la ubicació.

També pots editar la ubicació de diverses fotos:

1. A l'ordinador, ves a photos.google.com.
  2. Selecciona les fotos que vulguis.
  3. Fes clic a Més Més i després Edita la ubicació.
    1. Afegeix o selecciona la ubicació.
    2. Per suprimir la ubicació, fes clic a Suprimeix la ubicació.
Consell: quan seleccionis diversos vídeos o fotos, és possible que se t'informi que Google Fotos no pot editar la informació d'ubicació afegida per la càmera. Per continuar, desselecciona les fotos o els vídeos en qüestió.

Compartir una foto amb ubicació

Si comparteixes una foto amb Google Fotos, és possible que la ubicació es comparteixi si l'has afegit o canviat tu o si la càmera l'ha proporcionada.

Les situacions que s'indiquen a continuació es produeixen si no amagues la ubicació de les fotos.

• Si afegeixes una ubicació a una foto o n'edites la ubicació estimada i després la comparteixes amb algú a Google Fotos, també compartiràs la ubicació.
  • Si la càmera afegeix una ubicació i comparteixes la foto a Google Fotos, es mostrarà la ubicació que ha proporcionat la càmera.
  • Si comparteixes una foto amb una ubicació estimada per Google Fotos, la ubicació no es compartirà.

Amagar les ubicacions de les fotos a altres persones

1. A l'ordinador, ves a photos.google.com/settings.
  2. A la part superior, fes clic a Compartició quadre d.
  3. Activa l'opció Amaga les dades d'ubicació de les fotos

Els àlbums, les converses i els enllaços nous o els elements que comparteixis amb algú no inclouran detalls de la ubicació.

Aquesta opció de configuració no afectarà les converses ni els àlbums compartits en què ja hagis contribuït. Això tampoc no afecta les fotos o els vídeos que comparteixis de manera diferent, com ara quan els baixes i els envies per correu electrònic a algú. En aquest cas, la ubicació original que ha desat el dispositiu es mostra sense els canvis que hagis fet a Google Fotos.

Encara que amaguis les ubicacions de les fotos a altres persones, poden esbrinar-les segons els punts de referència que hi apareguin.