Dela foton och videoklipp

Du kan dela foton, videoklipp, album och filmer med vem som helst, även om de inte använder Google Foto-appen.

Dela foton och videoklipp

1. Öppna appen Google Foto .
  2. Tryck på fotot, albumet eller filmen för att dela.
  3. Tryck på Dela .
  4. Ange eller välj namn, telefonnummer eller e-postadress.

Andra sätt att dela

Du kan även:

• Dela till en annan app.
  • Trycka på Kopiera länk eller Skapa länk om du vill skicka någon en länk.
  • Trycka på Delat album om du vill skapa ett album som alla kan lägga till i.

Det här händer när du delar

1. Kontakter som har den här ikonen på sin profilbild använder appen Google Foto. Om du Skickar via Google Foto:​
    • De får en avisering i appen.
    • Deras profilbild läggs till i albumet och är nedtonad tills de har visat albumet.
    • Du kan bara göra detta om du har interagerat med dem via Googles tjänster.
    • De kan också visas med den här ikonen  om deras telefonnummer är anslutet till deras Google-konto och om du har lagt till det i Google Kontakter.
  2. Om du delar till ett telefonnummer eller en e-postadress:
    • De får en länk till albumet, via SMS eller e-post, beroende på hur det delades.
    • En generisk profilbild läggs till i albumet och är nedtonad tills de har visat albumet.
    • Om de går med i albumet ändras deras profilbild till deras profilbild för Google-kontot.
  3. När de ser albumet får du en avisering i appen.
  4. Alla som har den delade länken kan se albumet. Ta reda på mer om hur du ändrar delningsalternativen.

Detta händer när någon delar med dig

1. Du kan få ett e-postmeddelande, sms eller en avisering i appen, beroende på hur delningen gjorts.
  2. När du trycker på en länk för att se albumet blir din profilbild i albumet markerad och en avisering skickas till den som delat. Läs om hur du lämnar ett album.
  3. När du går med i albumet ändras din profilbild ändras till profilbilden för ditt Google-konto.
  4. Läs mer om vem som kan dela med dig .
  5. Om du tror att någon skickar spam till dig kan du blockera eller anmäla personen.

Se album som du har delat eller gått med i

1. Öppna appen Google Foto
  2. Tryck på Album och sedan Delat.

Så här ser du personer som du har har delat ett album med:

1. Öppna fotot, videon eller albumet som du har du delat.
  2. Tryck på Mer Mer och sedan Delningsalternativ.

Brenna är en Google Foto-expert och har skrivit den här sidan. Hjälp henne att förbättra den genom att lämna feedback nedan.