Kuvien ja videoiden jakaminen

Voit jakaa kuvia, videoita, albumeita ja elokuvia kenelle tahansa, myös muille kuin Google Kuvat ‑sovelluksen käyttäjille.

Ennen kuin aloitat

Lataa ja asenna Google Kuvat ‑sovellus.

Jakaminen muiden käyttäjien kanssa

Voit jakaa sisältöä perheenjäsenille, ystäville ja muille henkilöille, jos heidät on lisätty kontaktiluetteloosi. Voit jakaa myös lisäämällä puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse kuva, albumi tai elokuva.
  4. Valitse Jaa Jaa.
  5. Valitse Kirjoita nimi, puhelinnumero tai sähköpostiosoite tai valitse henkilöt, joille haluat jakaa.
  6. Voit lisätä viestin. Valitse sitten Lähetä. Voit muuttaa näitä viestejä toimintalokissa.

Huom. Jos jaat albumin, johon kasvoryhmien kuvat lisätään automaattisesti, lisätyt kuvat näkyvät kaikille käyttäjille, joilla on linkki albumiin.

Linkin lähettäminen tai jakaminen muihin sovelluksiin

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse jaettava kuva, albumi tai elokuva.
  3. Napauta Jaa Jaa.
  4. Valitse toinen sovellus jakamista varten tai lähetä linkki haluamallesi käyttäjälle.
  5. Sinua saatetaan pyytää valitsemaan jakamistapa. Valitse jokin seuraavista:
    • Linkki: Google Kuvat luo linkin jaettaviin kohteisiin. Jaettavien kohteiden laatu on sama kuin lataushetkellä. Kuka tahansa linkin saanut käyttäjä voi nähdä kuvat tai videot.
    • Alkuperäiset tiedostot: Google Kuvat lähettää jaettavat kohteet suoraan siihen sovellukseen, jolla haluat jakaa ne. Muut sovellukset saattavat pakata tiedostoja.
    • Pienet tiedostot: Google Kuvat lähettää kohteista pienemmät versiot suoraan siihen sovellukseen, jolla haluat jakaa ne.

Mitä tapahtuu, kun jaat sisältöä?

1. Kontaktit, joiden profiilikuvassa on kuvake Kuvat, käyttävät Google Kuvat ‑sovellusta. Jos lähetät Google Kuvien kautta:​
    • Henkilö saa sovelluksen sisäisen ilmoituksen.
    • Albumiin lisätään henkilön profiilikuva, joka näkyy haalistuneena, kunnes hän on nähnyt albumin.
    • Voit tehdä tämän vain, jos olet ollut henkilöön yhteydessä Googlen palveluiden kautta.
    • Kuvake Kuvat voi näkyä kontaktin kohdalla myös, jos hän on yhdistänyt puhelinnumeronsa Google-tiliinsä ja olet lisännyt sen Google-yhteystietoihisi.
  2. Jos jaat sisältöä puhelinnumeroon tai sähköpostiosoitteeseen:
    • Henkilö saa linkin albumiin tekstiviestillä tai sähköpostilla riippuen siitä, miten se on jaettu.
    • Albumiin lisätään yleinen profiilikuva, joka näkyy haalistuneena, kunnes henkilö klikkaa linkkiä ja näkee albumin.
    • Jos henkilö liittyy albumiin, hänen profiilikuvakseen vaihdetaan hänen Google-tilinsä profiilikuva.
  3. Saat sovelluksen sisäisen ilmoituksen, kun henkilö näkee albumin.
  4. Kaikki, joille linkki on jaettu, näkevät albumin. Tutustu jakamisasetusten muuttamiseen.

Mitä tapahtuu, kun sinulle jaetaan sisältöä?

1. Saat sähköpostin, tekstiviestin tai sovelluksen sisäisen ilmoituksen. Ilmoituksen tyyppi riippuu siitä, miten sisältö jaettiin.
  2. Kun napautat linkkiä nähdäksesi albumin, profiilikuvasi albumissa kirkastuu ja jakajalle lähetetään ilmoitus. Lue lisää siitä, miten poistua albumista.
  3. Jos sinulle on jaettu albumi sähköpostitse tai puhelinnumeroon ja liityt albumiin, profiilikuvaksesi vaihdetaan Google-tilisi profiilikuva.
  4. Lue lisää siitä, kuka voi jakaa sinulle sisältöä.
  5. Jos uskot jonkun lähettävän sinulle roskasisältöä, voit estää lähettäjän tai tehdä hänestä ilmoituksen.

Kuvien katselukutsun poistaminen

Jos sinut on kutsuttu puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen kautta, voit hylätä kuvien katselukutsun.

1. Valitse kutsusta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  2. Napauta Poista kutsu.

Kaikkien kuvien jakaminen toiselle tilille

Ehdotetusta jaosta jakaminen

Niiden albumien katseleminen, jotka olet jakanut tai joiden käyttäjäksi olet liittynyt

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta alareunasta Jakaminen.
  3. Aloita uusi jako ‑kohdassa näet jaetut albumisi ja jakamistoimintosi, kuten kommentit ja äskettäin lisätyt kuvat. Uusi jakamistoiminto näkyy lihavoituna.

Katso, kenelle olet jakanut albumin:

1. Avaa jakamasi kuva, video tai albumi.
  2. Napauta Lisää Lisää ja sitten Asetukset