Делите слике и видео снимке

Било да делите преко линка или са одређеним људима, Слике вам омогућавају да лакше и безбедније делите албуме.

Како функционишу дељени албуми
Организујте слике и видео снимке из догађаја, путовања или друге прилике да бисте повезали више људи преко дељених албума. Гледаоци могу да додају слике, видео снимке и коментаре. Албуме можете да делите путем линка или директно са неким.
Како штитимо дељене албуме

Пружамо вам контролу над тиме са киме и како делите албуме. Можете додајете и уклањате људе и да им ограничавате приступ. Дељење помоћу линка вам омогућава да делите слике помоћу URL-а који не може да се погоди и који увек можете да ресетујете.

Делите албум са одређеним људима

Можете да контролишете који корисници Google налога имају приступ вашем албуму. На пример, Сара је направила дељени албум „Деца“ и додала мужа и своје и његове родитеље у албум.

  • Додајте одређене људе у албум да бисте ограничили приступ на мању групу.
  • Свако ко има приступ албуму може да дода друге у дељени албум. Ако сте укључили обавештења, Google слике ће вас обавестити када се додају нови људи.
  • Изаберите да ли други могу да додају слике, коментаре и свиђања у албум.

Дељење помоћу линка

  • Брзо шаљите слике и видео записе путем линка уместо да додајете људе на листу.
  • Дељени линк је URL који људи не могу да погоде. Када се линк направи, други могу да га деле.
  • Да бисте ресетовали линк, искључите дељење помоћу линка, па га поново укључите. Стари линк више не ради, а нови можете да делите са људима у које имате поверење.
Имајте на уму:
  • Ако уклоните некога из дељеног албума, а дељење помоћу линка је укључено, свако са оригиналним линком и даље може да прегледа албум.
  • Да бисте другима који имају приступ онемогућили да додају слике, искључите „Сарадњу“ у Опцијама.
Ви имате контролу
Као власник албума имате контролу над дељеним сликама и видео снимцима.
  • Да бисте дељени албум претворили у приватни, уклоните све сараднике и искључите дељење помоћу линка. Када се албум претвори у приватни, сви коментари се уклањају и сарадници губе приступ. Увек можете поново да делите албум.
  • Када некога уклоните из албума, уклањају се све слике или коментари те особе.
  • Кад неког блокирате, не видите слике, видео снимке ни коментаре те особе нити она види ваше.
  • Само власник албума може да промени подешавања дељења помоћу линка.

Уклоните некога из албума

Морате да будете власник албума да бисте уклонили некога.

  1. Отворите жељени албум.
  2. Кликните на Још Још па Опције.
  3. Померите да бисте пронашли контакт који желите да уклоните.
  4. Кликните на Још Још па Уклони особу.
Да бисте укључили и искључили дељење помоћу линка:
  1. Отворите жељени албум па кликните на Још Још па Опције.
  2. Кликните на опцију за укључивање/искључивање поред дељења помоћу линка да бисте га укључили или искључили.

Сродни ресурси

Да ли вам је ово било корисно?
Како то можемо да побољшамо?