Upptäck skapade objekt

Viktigt! I Google Foto har du nu större kontroll över vilka typer av videor du kan skapa med videor med höjdpunkter. Videor med höjdpunkter ersätter filmer i Google Foto-appen.

Skapa videor med höjdpunkter

Viktigt! Den här funktionen är för närvarande inte tillgänglig på surfplattor.

Med Google Foto kan du snabbt skapa videor med höjdpunkter med minnesvärda ögonblick. Välj de personer, platser, teman eller datum som du vill inkludera så skapas en video med höjdpunkter automatiskt.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en iPhone.
  2. Tryck på Bibliotek följt av Verktyg längst ned.
  3. Tryck på Video med höjdpunkter i avsnittet Skapa ny.
  4. Välj ämne för din video med höjdpunkter.
    • Med Sök: I sökrutan kan du skriva några ord om de personer, platser, teman eller datum som ska ingå i videon med höjdpunkter. Exempel: Födelsedag, Museum eller Japan.
    • Med föreslagna personer, platser och tidsramar: Välj Vem, Var, När och annat bland de föreslagna objekten.
  5. Tryck på Nästa högst upp.
  6. Tryck på Spara.

Tips! Om du inte ser personerna eller tidsramen som du vill ha i förslagen kan du trycka på Lägg till person person add eller Lägg till datumintervall date range.

Skapa en video med höjdpunkter manuellt

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Bibliotek följt av Verktyg längst ned.
  3. Tryck på Markera video i avsnittet Skapa ny.
  4. Tryck på eller välj foton för att välja de foton och videor du vill ha i videon med höjdpunkter.
  5. Välj dina foton eller videor.
  6. Längst upp till höger trycker du på Skapa.
  7. När du är klar klickar du på Spara.
  8. Om du vill titta på videon med höjdpunkter trycker du på Spela upp Spela upp eller väntar på en avisering som meddelar att videon med höjdpunkter är klar.

Redigera en video med höjdpunkter

1. Tryck på Redigera Redigera på videon med höjdpunkter.
    • Ändra musik: Tryck på Musik .
    • Ändra ordning på klipp: Tryck länge på ett klipp för att dra det till en annan ordning.
    • Ta bort klipp: Tryck på Mer 더보기 följt av Ta bort bredvid klippet du vill ta bort.
  2. När du är klar klickar du på Spara.

Om du tar bort foton eller videor från Google Foto:

• Om du raderar ett foto eller en video som finns i en av dina videor med höjdpunkter så finns fotot eller videon kvar i videon med höjdpunkter om du inte redigerar den.
  • Om du redigerar en video med höjdpunkter som innehåller ett foto eller en video som har raderats tas videon automatiskt bort från videon med höjdpunkter.

Läs om hur du tar bort foton eller videor.

Skapa animationer

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Bibliotek följt av Verktyg längst ned.
  3. Välj Animation under Skapa.
  4. Välj de foton du vill lägga till i animationen.
  5. Längst upp till höger trycker du på Skapa.

Skapa ett filmiskt foto

Viktigt! Om du vill skapa ett filmiskt foto behöver du ett Google One-medlemskap.

1. Öppna Foto på din iPhone eller iPad Foto.
  2. Tryck på önskat foto.
  3. Svep uppåt.
  4. Tryck på Skapaföljt av Filmiskt foto.
  5. Tryck på Spara längst ned till höger.

Tips! Du kan även skapa filmiska foton på annat sätt:

1. Öppna Foto på din iPhone eller iPad Foto.
  2. Tryck på Bibliotekföljt avVerktyg.
  3. Under Skapa nytt trycker du på Filmiskt foto.
  4. Välj ett foto.
  5. Tryck på Spara längst ned till höger.

Hitta videor med höjdpunkter med animationer

1. Öppna Google Foto Foto på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Sök längst ned.
  3. Tryck på Videor med höjdpunkter eller Animationer under Skapat.