Creaties ontdekken

Belangrijk: In Google Foto's heb je nu meer controle over de soorten video's die je kunt maken met video's met highlights. In de Google Foto's-app worden films vervangen door video's met highlights.

Video's met highlights maken

Belangrijk: Deze functie is op dit moment niet beschikbaar op tablets.

Met Google Foto's kun je snel video's met highlights maken voor onvergetelijke momenten. Selecteer de mensen, plaatsen, thema's of datums die je wilt toevoegen en er wordt automatisch een video met highlights gemaakt.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je iPhone.
  2. Tik onderaan op Bibliotheek en dan Tools.
  3. Tik in het gedeelte Nieuwe maken op Video met highlights.
  4. Kies het onderwerp van de video met highlights.
    • Via Zoeken: Typ in het zoekvak een paar woorden over de mensen, plaatsen, thema's of datums die je aan de video met highlights wilt toevoegen. Bijvoorbeeld Verjaardag, Museum of Japan.
    • Via suggesties voor mensen, plaatsen en perioden: Selecteer bij de voorgestelde items onder andere wie, waar en wanneer.
  5. Tik bovenaan op Volgende.
  6. Tik op Opslaan.

Tip: Als de mensen of periode die je wilt toevoegen niet in de suggesties staan, tik je op Persoon toevoegen person add of Periode date range.

Handmatig een video met highlights maken

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je iPhone of iPad.
  2. Tik onderaan op Bibliotheek en dan Tools.
  3. Tik in het gedeelte Nieuwe maken op Video met highlights.
  4. Tik op of selecteer foto's om de foto's en video's te kiezen die je aan de video met highlights wilt toevoegen.
  5. Selecteer je foto's of video's.
  6. Tik rechtsboven op Maken.
  7. Tik op Opslaan als je klaar bent.
  8. Als je de video met highlights wilt bekijken, tik je op Afspelen Afspelen of wacht je op de melding dat de video met highlights klaar is.

Een video met highlights bewerken

1. Tik bij de video met highlights op Bewerken Bewerken
    • Muziek wijzigen: Tik op Muziek .
    • De volgorde van clips wijzigen: Houd je vinger op een clip om deze naar een andere plaats te slepen.
    • Fragmenten verwijderen: Tik naast het fragment dat je wilt verwijderen op Meer 더보기 en dan Verwijderen.
  2. Tik als je klaar bent op Opslaan.

Als je foto's of video's verwijdert uit Google Foto's:

• Als je een foto of video verwijdert die in een van je video's met highlights wordt gebruikt, blijft die foto of video in de video met highlights staan, tenzij je die video met highlights bewerkt.
  • Als je een video met highlights bewerkt waarin een verwijderde foto of video voorkomt, wordt dat item automatisch verwijderd uit de video met highlights.

Meer informatie over hoe je foto's of video's verwijdert

Animaties maken

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je iPhone of iPad.
  2. Tik onderaan op Bibliotheek en dan Tools.
  3. Tik bij Nieuw item maken op Animatie.
  4. Kies de foto's die je wilt toevoegen aan de animatie.
  5. Tik rechtsboven op Maken.

Een filmische foto maken

Belangrijk: Je hebt een Google One-lidmaatschap nodig om een filmische foto te maken.

1. Open Foto's Foto's op je iPhone of iPad.
  2. Tik op de gewenste foto.
  3. Swipe omhoog.
  4. Tik op Maken en dan Filmische foto.
  5. Tik rechtsonder op Opslaan.

Tip: Je kunt ook op een andere manier filmische foto's maken:

1. Open Foto's Foto's op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Bibliotheek en dan Tools.
  3. Tik onder Nieuwe maken op Filmische foto.
  4. Selecteer een foto.
  5. Tik rechtsonder op Opslaan.

Je video's met highlights en animaties zoeken

1. Open Google Foto's Foto's op je iPhone of iPad.
  2. Tik onderaan op Zoeken .
  3. Tik onder Creaties op Video's met highlights of Animaties.