Ta bort foton och videor

Du kan ta bort upp till 500 foton och videor från Google Foto-biblioteket eller SD-kortet åt gången.

Ta reda på hur du frigör utrymme och tar bort foton enbart från din enhet

Innan du tar bort foton och videoklipp

Ta reda på vilka foton som tas bort och inte.

Foton och videoklipp som du tar bort kommer också att tas bort från:

Bilder och videoklipp som du tar bort kommer inte att tas bort automatiskt från:

• Blogger
  • YouTube
  • Gmail
  • Google+

Få mer tid att återställa borttagna foton och videoklipp

Om du vill ha tid att återställa borttagna foton och videoklipp aktiverar du säkerhetskopiering och synkronisering. Borttagna objekt finns kvar i papperskorgen i 60 dagar innan de raderas permanent.

Läs mer om att säkerhetskopiera dina foton och videoklipp.

Ge behörighet att radera foton från SD-kortet

Steg 1: Kontrollera om du har Android 5.0 eller senare

De här stegen fungerar bara om du har Android 5.0 eller senare. Läs mer om hur du kontrollerar Android-versionen.

Steg 2: Välj SD-kortet

När du väljer minneskortet ger du Google Foto åtkomst till SD-kortet.

1. Öppna appen Google Foto på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på menyn högst upp och sedan Inställningar och sedan SD-kortåtkomst.
  4. Tryck på Kom igång och sedan Senaste.
  5. Tryck på Mer Mer   uppe till höger och sedan Visa SD-kort.
  6. Välj minneskortet.
  7. Längst ned trycker du på Välj.

Se bilder på hur du anger behörighet för SD-kortet

1. Öppna appen Google Foto på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på menyn högst upp och sedan Inställningar och sedan SD-kortåtkomst.
  4. Tryck på Kom igång och sedan Senaste.

Recent

5. Tryck på Mer Mer   uppe till höger och sedan Visa SD-kort.

Show SD card

6. Välj minneskortet.

Select memory card

7. Längst ned trycker du på Välj.

Select

Steg 3: Ta bort foton och videor

Följ stegen nedan för att ta bort dina foton och videor.

Ta bort foton och videoklipp

1. Öppna appen Google Foto på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på Foton längst ned.
  4. Tryck länge på fotot eller videon som du vill flytta till papperskorgen. Du kan även markera flera foton.
  5. Tryck på papperskorgen nere till höger.

Tips! Om du vill flytta alla foton till ett annat konto kan du dela fotobiblioteket med det kontot. Läs om hur du delar biblioteket i Google Foto med ett annat konto.

Återställa foton och videor

• Om du vill få tillbaka ett borttaget läser du om hur du återställer foton och videoklipp.
  • Om ett foto eller en video som du har tagit bort kommer tillbaka, kan det/den finnas på ett löstagbart minneskort. Ta bort foton eller videon med enhetens galleriapp.

Brenna är en Google Foto-expert och har skrivit den här sidan. Hjälp henne att förbättra den genom att lämna feedback nedan.