Ta bort foton och videor

Du kan ta bort upp till 500 foton och videor från Google Foto-biblioteket eller SD-kortet åt gången.

Ta reda på hur du frigör utrymme och tar bort foton enbart från din enhet

Innan du tar bort foton och videor

Ta reda på vilka foton som tas bort och inte.

Foton och videor som du tar bort kommer också att tas bort från:

Bilder och videor som du tar bort kommer inte att tas bort automatiskt från:

• Blogger
  • YouTube
  • Gmail
  • Google+

Få mer tid att återställa borttagna foton och videor

Om du vill ha tid att återställa borttagna foton och videor aktiverar du säkerhetskopiering och synkronisering. Borttagna objekt finns kvar i papperskorgen i 60 dagar innan de raderas permanent.

Läs mer om att säkerhetskopiera dina foton och videor.

Ge behörighet att radera foton från SD-kortet

Steg 1: Kontrollera om du har Android 5.0 eller senare

De här stegen fungerar bara om du har Android 5.0 eller senare. Läs mer om hur du kontrollerar Android-versionen.

Steg 2: Välj SD-kortet

När du väljer minneskortet ger du Google Foto åtkomst till SD-kortet.

1. Öppna appen Google Foto Foton på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på menyn Meny uppe till vänster och sedan Inställningar och sedan SD-kortåtkomst.
  4. Tryck på Kom igång.
  5. Tryck på Mer Mer   uppe till höger och sedan Visa SD-kort.
  6. Välj minneskortet.
  7. Längst ned trycker du på Välj.

Se bilder på hur du anger behörighet för SD-kortet

1. Öppna appen Google Foto Foton på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på menyn Meny högst upp och sedan Inställningar och sedan SD-kortåtkomst.
  4. Tryck på Kom igång.

Recent

6. Tryck på Mer Mer   uppe till höger och sedan Visa SD-kort.

Show SD card

6. Välj minneskortet.

Select memory card

7. Längst ned trycker du på Välj.

Select

Radera foton och videor

1. Öppna appen Google Foto Foton på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på Foton längst ned.
  4. Tryck länge på fotot eller videon som du vill flytta till papperskorgen. Du kan även markera flera foton.
  5. Tryck på papperskorgen Papperskorgen uppe till höger och sedan Flytta till papperskorgen.

Tips!

• Om du vill flytta alla foton till ett annat konto kan du dela fotobiblioteket med det kontot. Läs om hur du delar biblioteket i Google Foto med ett annat konto.
  • Om du vill radera permanent från din enhet trycker du på Mer Mer och sedan Radera från enheten
  • Om ett foto eller en video som du har tagit bort kommer tillbaka, kan det/den finnas på ett löstagbart minneskort. Ta bort foton eller videon med enhetens galleriapp.

Återställa foton och videor

Om du vill återställa ett raderat objekt kollar du papperskorgen för att se om du kan återställa det. Om ditt foto eller din video redan har säkerhetskopierats och du har raderat den finns den kvar i papperskorgen i 60 dagar.

1. Öppna appen Google Foto Foton på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Meny Meny uppe till vänster och sedan papperskorgen Papperskorgen.
  3. Tryck och håll in på fotot eller videon som du vill återställa.
  4. Längst ned trycker du på Återställ. Fotot eller videon kommer att vara tillbaka:
    • i din mobil
    • i avsnittet Foton i appen
    • i alla album där det/den fanns.

Du hittar och återställer foton enklare genom att aktivera Säkerhetskopiera och synkronisera. Läs om hur du aktiverar Säkerhetskopiera och synkronisera.

Brenna är en Google Foto-expert och har skrivit den här sidan. Hjälp henne att förbättra den genom att lämna feedback nedan.