Slett bilder og videoer

Du kan slette opptil 500 bilder og videoer om gangen fra Google Foto-biblioteket eller SD-kortet ditt.

Finn ut hvordan du frigjør plass ved å slette bilder bare fra enheten din

Før du sletter bilder og videoer

Vær klar over hvor bilder blir og ikke blir fjernet.

Bilder og videoer du sletter, blir også fjernet fra:

Bilder og videoer du sletter, blir ikke automatisk fjernet fra:

• Blogger
  • YouTube
  • Gmail
  • Google+

Få mer tid til å gjenopprette slettede bilder og videoer

Hvis du vil ha tid på deg til å gjenopprette slettede bilder og videoer, kan du slå på sikkerhetskopiering og synkronisering. Slettede elementer oppbevares i papirkurven i 60 dager før de blir slettet for godt.

Finn ut mer om sikkerhetskopiering av bildene og videoene dine.

Før du begynner

Last ned og installer Google Foto-appen.

Slett bildene og videoene dine

1. Åpne Google Foto-appen Bilder på en Android-telefon eller et Android-nettbrett.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Trykk på Bilder nederst.
  4. Trykk og hold på bildet eller videoen du vil flytte til papirkurven. Du kan også velge flere bilder samtidig.
  5. Øverst til høyre trykker du på papirkurven Papirkurv og deretter Legg i papirkurven.
  6. Trykk for å bekrefte at du vil slette bildene.

Tips:

• For å flytte alle bildene dine til en annen konto kan du dele bildebiblioteket ditt med denne kontoen. Finn ut hvordan du deler Google Foto-biblioteket ditt med en annen konto.
  • Hvis du vil slette for godt fra enheten din, trykker du på Mer på bildet Mer og deretter Slett fra enheten
  • Hvis bilder eller videoer du har slettet, kommer tilbake, kan det hende de ligger på et uttakbart minnekort. Bruk galleriappen på enheten din for å slette det.

Gi tillatelse til å slette bilder fra SD-kortet ditt

Trinn 1: Sjekk om du har Android 5.0 eller nyere

Denne fremgangsmåten virker bare hvis du har Android 5.0 eller nyere. Finn ut hvordan du sjekker hvilken Android-versjon du har.

Trinn 2: Velg SD-kort

Når du velger minnekortet, gir du Google Foto tilgang til SD-kortet ditt.

1. Åpne Google Foto-appen Bilder på en Android-telefon eller et Android-nettbrett.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny og deretter Innstillinger og deretter Tilgang til SD-kortet.
  4. Trykk på Kom i gang.
  5. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og deretter Vis SD-kort.
  6. Velg minnekortet ditt.
  7. Trykk på Velg nederst.

Gjenopprett bilder og videoer

Hvis du vil få et slettet element tilbake, kan du sjekke papirkurven for å se om det er mulig. Hvis bilder eller videoer allerede er sikkerhetskopiert og du har slettet dem, blir de liggende i papirkurven i 60 dager.

1. Åpne Google Foto-appen Bilder på en Android-telefon eller et Android-nettbrett.
  2. Trykk på menyen Menyog deretter Papirkurv Papirkurv øverst til venstre.
  3. Trykk og hold på bildet eller videoen du vil gjenopprette.
  4. Trykk på Gjenopprett nederst. Bildet eller videoen kommer tilbake
    • på telefonen din
    • i «Bilder»-delen av appen
    • i eventuelle album det/den var lagret i

For å gjøre det enklere å finne og gjenopprette bilder, aktivér sikkerhetskopiering og synkronisering. Finn ut hvordan du aktiverer sikkerhetskopiering og synkronisering.