Je foto's en video's verwijderen en terugzetten

Als je 'Back-up en synchronisatie' hebt ingeschakeld, blijven foto's en video's die je verwijdert zestig dagen in de prullenbak staan, voordat ze definitief worden verwijderd. Meer informatie over het inschakelen van 'Back-up en synchronisatie'

Tip: Als je al je foto's wilt verplaatsen naar een ander account, deel je je fotobibliotheek met dat account.

Voordat je foto's en video's verwijdert

Meer informatie over waar je foto's en video's wel en niet worden verwijderd

Items die je uit Google Foto's verwijdert, worden ook verwijderd uit:

Items die je verwijdert, worden niet automatisch verwijderd uit:

• Blogger
  • YouTube
  • Gmail
  • Google+

Voordat je aan de slag gaat

Download en installeer de Google Foto's-app.

Foto's en video's verwijderen

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik op een foto of video die je wilt verplaatsen naar de prullenbak en houd deze vast. Je kunt meerdere items selecteren.
  4. Tik rechtsboven op Prullenbak Prullenbak en dan Verplaatsen naar prullenbak

Opmerkingen:

• Als je een foto of video verwijdert waarvan een back-up is gemaakt in Google Foto's, blijft deze zestig dagen in de prullenbak staan.
  • Als je een item van je Android-apparaat verwijdert waarvan geen back-up is gemaakt, blijft het item zestig dagen in de prullenbak staan.
  • Als je een foto of video in Google Foto's ziet die je dacht te hebben verwijderd, staat deze wellicht op een verwisselbare geheugenkaart. Verwijder de foto of video via de Galerij-app op je apparaat.

De prullenbak leegmaken

Als het bericht 'Definitief verwijderen' wordt weergegeven wanneer je een item naar de prullenbak verplaatst, is je prullenbak vol. Je prullenbak heeft 1,5 GB aan ruimte.

Belangrijk: Als je je prullenbak leegmaakt, verwijder je alle items in de prullenbak definitief.

De prullenbak leegmaken:

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik op Menu Menu en dan Prullenbak en dan Meer Meer en dan Prullenbak leegmaken en dan Verwijderen.

Een item verwijderen van je apparaat

Een item definitief van je apparaat verwijderen:

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Selecteer de items die je van je Android-telefoon of -tablet wilt verwijderen.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Verwijderen van apparaat.

Meer informatie over hoe je ruimte vrijmaakt op je apparaat

Het recht geven om foto's van je SD-kaart te verwijderen

Stap 1: Controleer of je Android 7.0 of hoger hebt

Deze stappen werken alleen als je Android 7.0 of hoger hebt. Meer informatie over het controleren van je Android-versie.

Stap 2: Verwijder een foto of video

Wanneer je probeert een foto of video te verwijderen, kun je toestaan dat Google Foto's je SD-kaart leest.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik linksboven op Menu Menu en dan Apparaatmappen
  4. Open de map op je SD-kaart.
  5. Selecteer het item dat je van je SD-kaart wilt verwijderen.
  6. Tik op Prullenbak Prullenbak en dan Verplaatsen naar prullenbak.
  7. Tik op Toestaan en dan Toestaan.

Open de instellingen van je apparaat om je rechten te wijzigen. Tik op Apps en dan Foto's en dan Opslag.

Foto's en video's terugzetten

Als je een item hebt verwijderd en dit wilt terugzetten, kijk je in de prullenbak of het item daar staat.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Prullenbak Prullenbak.
  3. Tik op de foto of video die je wilt terugzetten en houd deze vast.
  4. Tik onderaan op Herstellen. De foto of video wordt teruggezet:
    • In de Galerij-app van je telefoon
    • In je Google Foto's-bibliotheek
    • In de albums waarvan deze deel uitmaakte

Als het item niet in je prullenbak staat, is het mogelijk definitief verwijderd.

Zie je de foto of video niet?

Als een verwijderde foto of video niet in de prullenbak staat, kun je deze niet terugzetten. In de volgende gevallen kun je een foto niet terugzetten:

• Je hebt het item meer dan 60 dagen geleden naar de prullenbak verplaatst.
  • Je hebt het item naar de prullenbak verplaatst en vervolgens de prullenbak leeggemaakt.
  • Je hebt het item definitief verwijderd uit de prullenbak.
  • Je hebt het item definitief verwijderd uit de Galerij-app van je apparaat, zonder eerst een back-up te maken.

Schakel Back-up en synchronisatie in zodat je foto's gemakkelijker kunt vinden en terugzetten.