Je foto's en video's verwijderen of terugzetten

Als je 'Back-up en synchronisatie' hebt ingeschakeld, blijven foto's en video's die je verwijdert 60 dagen in de prullenbak staan, voordat ze definitief worden verwijderd. Meer informatie over het inschakelen van Back-up en synchronisatie

Tip: Als je al je foto's wilt verplaatsen naar een ander account, deel je je fotobibliotheek met dat account.

Voordat je foto's en video's verwijdert

Meer informatie over waar je foto's en video's wel en niet worden verwijderd

Items die je uit Google Foto's verwijdert, worden ook verwijderd uit:

Items die je verwijdert, worden niet automatisch verwijderd uit:

• Blogger
  • YouTube
  • Gmail
  • Google+

Voordat je aan de slag gaat

Download en installeer de Google Foto's-app.

Foto's en video's verwijderen

Je kunt maximaal 1500 items tegelijk verwijderen uit je Google Foto's-bibliotheek of van je SD-kaart.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je iPhone of iPad.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik op een foto of video die je naar de prullenbak wilt verplaatsen en houd deze vast. Je kunt meerdere items selecteren.
  4. Tik bovenaan op Prullenbak Verwijderen .

Belangrijk:

• Als je een foto of video verwijdert waarvan een back-up is gemaakt in Google Foto's, blijft deze zestig dagen in de prullenbak staan.
  • Als je een item definitief van je iPhone of iPad verwijdert waarvan geen back-up is gemaakt in Google Foto's, wordt het item definitief verwijderd. Meer informatie over het inschakelen van 'Back-up en synchronisatie'
  • Als je een foto of video in Google Foto's ziet waarvan je dacht dat je die had verwijderd, staat deze wellicht op een verwisselbare geheugenkaart. Verwijder de foto of video via de Galerij-app op je apparaat.

Een item definitief van je apparaat verwijderen:

1. Open de Google Foto's-app Foto op je iPhone of iPad.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Selecteer de items die je van je iPhone of iPad wilt verwijderen.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Verwijderen van apparaat.

Meer informatie over hoe je ruimte vrijmaakt op je apparaat

Foto's en video's terugzetten

Als je een item hebt verwijderd en dit wilt terugzetten, kijk je in de prullenbak of het item daar staat.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je iPhone of iPad.
  2. Tik onderaan op Bibliotheek en dan Prullenbak Verwijderen .
  3. Tik op de foto of video die je wilt terugzetten en houd deze vast.
  4. Tik onderaan op Herstellen. De foto of video wordt teruggezet:
  • In de Galerij-app van je telefoon
  • In je Google Foto's-account
  • In de albums waarvan deze deel uitmaakte

Als het item niet in je prullenbak staat, is het mogelijk definitief verwijderd.

Zie je de foto of video niet?

Als een verwijderde foto of video niet in de prullenbak staat, kun je deze niet terugzetten. In de volgende gevallen kun je een foto niet terugzetten:

• Je hebt het item meer dan zestig dagen geleden naar de prullenbak verplaatst.
  • Je hebt het item naar de prullenbak verplaatst en vervolgens de prullenbak leeggemaakt.
  • Je hebt het item definitief verwijderd uit de prullenbak.
  • Je hebt het item definitief verwijderd uit de Galerij-app van je apparaat, zonder eerst een back-up te maken.

Schakel Back-up en synchronisatie in zodat je foto's gemakkelijker kunt vinden en terugzetten.

Belangrijk:Als je Google Foto's-account 2 jaar inactief is of als je de opslaglimiet hebt overschreden, kan dit van invloed zijn op je content.Meer informatie