Foto's en video's verwijderen

Je kunt maximaal 500 foto's en video's tegelijk verwijderen uit je Google Foto's-bibliotheek of van je SD-kaart.

Meer informatie over ruimte vrijmaken en foto's alleen van je apparaat verwijderen

Voordat je foto's en video's verwijdert

Weten waar foto's wel en niet worden verwijderd

Foto's en video's die je verwijdert, worden ook verwijderd op de volgende plaatsen:

Foto's en video's die je verwijdert, worden niet automatisch verwijderd uit:

• Blogger
  • YouTube
  • Gmail
  • Google+

Meer tijd krijgen om verwijderde foto's en video's terug te zetten

Als je tijd wilt hebben om verwijderde foto's en video's terug te zetten, schakel je 'Back-up en synchronisatie' in. Verwijderde items blijven 60 dagen in de prullenbak staan voordat ze definitief worden verwijderd.

Meer informatie over het maken van back-ups van je foto's en video's.

Het recht geven om foto's van je SD-kaart te verwijderen

Stap 1: Controleer of u Android 5.0 of hoger heeft

Deze stappen werken alleen als u Android 5.0 of hoger heeft. Meer informatie over het controleren van de Android-versie.

Stap 2: Selecteer uw SD-kaart

Wanneer u uw geheugenkaart selecteert, kunt u Google Foto's toegang verlenen tot uw SD-kaart.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik linksboven op Menu Menu en vervolgens Instellingen en vervolgens Toegang tot SD-kaart.
  4. Tik op Aan de slag.
  5. Tik rechtsboven op Meer Meer en vervolgens SD-kaart weergeven.
  6. Selecteer de geheugenkaart.
  7. Tik onderaan op Selecteren.

Afbeeldingen bekijken over hoe u toegang tot uw SD-kaart verleent

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik bovenaan op Menu Menu en vervolgens Instellingen en vervolgens Toegang tot SD-kaart.
  4. Tik op Aan de slag.

Recent

5. Tik rechtsboven op Meer Meer en vervolgens SD-kaart weergeven.

Show SD card

6. Selecteer de geheugenkaart.

Select memory card

7. Tik onderaan op Selecteren.

Select

Je foto's en video's verwijderen

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik onderaan op Foto's.
  4. Tik op een foto of video die u wilt verplaatsen naar de prullenbak en houd deze vast. Je kunt ook meerdere foto's selecteren.
  5. Tik rechtsboven op Prullenbak Prullenbak en vervolgens Verplaatsen naar prullenbak.

Tips:

• Als je al je foto's wilt verplaatsen naar een ander account, deel je je fotobibliotheek met dat account. Meer informatie over het delen van je Google Foto's-bibliotheek met een ander account.
  • Als je een foto definitief van je apparaat wilt verwijderen, tik je bij de foto op Meer Meer en vervolgens Verwijderen van apparaat
  • Als een verwijderde foto of video weer verschijnt, staat deze wellicht op een verwisselbare geheugenkaart. Verwijder de foto of video dan in de Galerij-app op je apparaat.

Foto's en video's terugzetten

Als je een verwijderd item wilt terugzetten, kijk je in de prullenbak of dit mogelijk is. Als er al een back-up is gemaakt van je foto of video en je deze verwijdert, blijft deze 60 dagen in de prullenbak staan.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menuen vervolgens Prullenbak Prullenbak.
  3. Tik op de foto of video die je wilt terugzetten en houd deze vast.
  4. Tik onderaan op Herstellen. De foto of video wordt teruggezet:
    • op je telefoon,
    • in het gedeelte Foto's van de app,
    • in de albums waarvan deze deel uitmaakte.

Schakel 'Back-up en synchronisatie' in zodat je foto's gemakkelijker kunt vinden en terugzetten. Meer informatie over het inschakelen van 'Back-up en synchronisatie'.

Brenna is expert op het gebied van Google Foto's en auteur van deze pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.