Foto's en video's verwijderen

U kunt maximaal 500 foto's en video's tegelijk verwijderen uit uw Google Foto's-bibliotheek of van uw SD-kaart.

Meer informatie over ruimte vrijmaken en foto's alleen van uw apparaat verwijderen

Voordat u foto's en video's verwijdert

Weten waar foto's wel en niet worden verwijderd

Foto's en video's die u verwijdert, worden ook verwijderd op de volgende plaatsen:

Foto's en video's die u verwijdert, worden niet automatisch verwijderd uit:

• Blogger
  • YouTube
  • Gmail
  • Google+

Meer tijd krijgen om verwijderde foto's en video's terug te zetten

Als u tijd wilt hebben om verwijderde foto's en video's terug te zetten, schakelt u 'Back-up en synchronisatie' in. Verwijderde items blijven 60 dagen in de prullenbak staan voordat ze definitief worden verwijderd.

Meer informatie over het maken van back-ups van uw foto's en video's.

Rechten verlenen om foto's van uw SD-kaart te verwijderen

Stap 1: Controleer of u Android 5.0 of hoger heeft

Deze stappen werken alleen als u Android 5.0 of hoger heeft. Meer informatie over het controleren van de Android-versie.

Stap 2: Selecteer uw SD-kaart

Wanneer u uw geheugenkaart selecteert, kunt u Google Foto's toegang verlenen tot uw SD-kaart.

1. Open de Google Foto's-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op uw Google-account.
  3. Tik bovenaan op Menu en vervolgens Instellingen en vervolgens Toegang tot SD-kaart.
  4. Tik op Aan de slag en vervolgens Recent.
  5. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens SD-kaart weergeven.
  6. Selecteer de geheugenkaart.
  7. Tik onderaan op Selecteren.

Afbeeldingen bekijken over hoe u toegang tot uw SD-kaart verleent

1. Open de Google Foto's-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op uw Google-account.
  3. Tik bovenaan op Menu en vervolgens Instellingen en vervolgens Toegang tot SD-kaart.
  4. Tik op Aan de slag en vervolgens Recent.

Recent

5. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens SD-kaart weergeven.

Show SD card

6. Selecteer de geheugenkaart.

Select memory card

7. Tik onderaan op Selecteren.

Select

Stap 3: Uw foto's en video's verwijderen

Volg de onderstaande stappen om uw foto's en video's te verwijderen.

Foto's en video's verwijderen

1. Open de Google Foto's-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op uw Google-account.
  3. Tik onderaan op Foto's.
  4. Tik op een foto of video die u wilt verplaatsen naar de prullenbak en houd deze vast. U kunt ook meerdere foto's selecteren.
  5. Tik in de rechterbovenhoek op Prullenbak .

Tip: Als u al uw foto's wilt verplaatsen naar een ander account, deelt u uw fotobibliotheek met dat account. Meer informatie over het delen van uw Google Foto's-bibliotheek met een ander account.

Foto's en video's terugzetten

• Bekijk informatie over het terugzetten van foto's en video's als u een verwijderd item wilt terughalen.
  • Als een verwijderde foto of video weer verschijnt, bevindt deze zich mogelijk op een verwisselbare geheugenkaart. Gebruik de Galerij-app van uw apparaat om de foto of video te verwijderen.

Brenna is expert op het gebied van Google Foto's en auteur van deze pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.