Valokuvien ja videoiden poistaminen ja palauttaminen

Jos varmuuskopiointi ja synkronointi ovat käytössä, poistamasi kuvat ja videot pysyvät roskakorissa 60 päivää ennen kuin ne poistetaan pysyvästi. Lue lisää varmuuskopioinnin ja synkronoinnin käyttöönottamisesta.

Vinkki: Jos haluat siirtää kaikki kuvasi toiselle tilille, jaa kuvakirjasto kyseiselle tilille.

Ennen valokuvien ja videoiden poistamista

Lue lisää siitä, mistä valokuvat ja videot poistetaan ja mistä ei.

Google Kuvista poistamasi kohteet poistetaan myös

Poistamiasi kohteita ei poisteta automaattisesti seuraavista palveluista:

• Blogger
  • YouTube
  • Gmail
  • Google+

Ennen kuin aloitat

Lataa ja asenna Google Kuvat ‑sovellus.

Kuvien ja videoiden poistaminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Kosketa pitkään kuvaa tai videota, jonka haluat siirtää roskakoriin. Voit valita useita kohteita.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Roskakori Roskakori ja sitten Siirrä roskakoriin

Huomioitavaa:

• Jos poistat Google Kuviin varmuuskopioidun valokuvan tai videon, se pysyy roskakorissasi 60 päivää.
  • Jos poistat Android-laitteeltasi varmuuskopioimattoman valokuvan tai videon, se pysyy roskakorissasi 60 päivää.
  • Jos näet Google Kuvissa valokuvan tai videon, jonka luulit poistaneesi, se saattaa olla erillisellä muistikortilla. Voit poistaa valokuvan tai videon laitteen galleriasovelluksen avulla.

Roskakorin tyhjentäminen

Jos näet Poista pysyvästi ‑pyynnön, kun yrität siirtää kohteen roskakoriin, roskakorisi on täynnä. Roskakoriisi mahtuu 1,5 Gt sisältöä.

Tärkeää: Jos tyhjennät roskakorin, sen sisältö poistetaan pysyvästi.

Roskakorin tyhjentäminen:

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse Valikko Valikko ja sitten Roskakori ja sitten Lisää Lisää ja sitten Tyhjennä roskakori ja sitten Poista.

Kohteen poistaminen laitteelta

Jos haluat poistaa kohteen pysyvästi laitteeltasi:

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse Android-puhelimelta tai ‑tabletilta poistettavat kohteet.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Poista laitteelta.

Lue lisää tilan vapauttamisesta laitteeltasi.

Käyttöoikeuden antaminen kuvien poistamiseen SD-kortilta

Vaihe 1: Varmista, että käytössäsi on Android 7.0 tai uudempi versio

Nämä ohjeet koskevat vain Android 7.0:ää ja sitä uudempia versioita. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Vaihe 2: Poista kuva tai video

Kun yrität poistaa valokuvan tai videon, voit antaa Google Kuville oikeuden lukea SD-korttisi.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten Laitteen kansiot
  4. Avaa SD-kortin kansio.
  5. Valitse sisältö, jonka haluat poistaa SD-kortilta.
  6. Valitse Roskakori Roskakori ja sitten Siirrä roskakoriin.
  7. Valitse Salli ja sitten Salli.

Voit palauttaa oikeudet avaamalla laitteen asetukset. Valitse Sovellukset ja sitten Kuvat ja sitten Tallennustila.

Kuvien ja videoiden palauttaminen

Jos haluat palauttaa poistamasi kohteen, katso, onko se roskakorissa.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten Roskakori Roskakori.
  3. Kosketa pitkään kuvaa tai videota, jonka haluat palauttaa.
  4. Valitse alareunasta Palauta. Valokuva tai video palautetaan
    • puhelimen galleriasovellukseen
    • Google Kuvat -kuvakirjastoon
    • albumeihin, joissa se oli.

Jos kohde ei ole roskakorissa, se on saatettu poistaa pysyvästi.

Eikö kuvaa tai videota näy?

Jos poistettu valokuva tai video ei ole roskakorissa, sitä ei voi palauttaa. Kuvaa ei voi palauttaa, jos

• kohde on siirretty roskakoriin yli 60 päivää sitten
  • kohde on siirretty roskakoriin ja roskakori on tyhjennetty sen jälkeen
  • kohde on poistettu pysyvästi roskakorista
  • kohdetta ei ole varmuuskopioitu ja se on poistettu pysyvästi laitteen Galleria-sovelluksesta.

Voit etsiä ja palauttaa kuvia helposti ottamalla käyttöön varmuuskopioinnin ja synkronoinnin.