Kuvien ja videoiden poistaminen tai palauttaminen

Jos olet laittanut varmuuskopioinnin ja synkronoinnin päälle, poistamasi kuvat ja videot pysyvät roskakorissa 60 päivää, minkä jälkeen ne poistuvat pysyvästi. Lue lisää varmuuskopioinnin ja synkronoinnin laittamisesta päälle.

Vinkki: Jos haluat siirtää kaikki kuvasi toiselle tilille, jaa kuvakirjasto kyseiselle tilille.

Ennen valokuvien ja videoiden poistamista

Katso, mistä valokuvat ja videot poistetaan ja mistä ei.

Google Kuvista poistamasi kohteet poistetaan myös

Poistamasi kohteet eivät poistu automaattisesti seuraavista:

• Blogger
  • YouTube
  • Gmail
  • paikallinen tallennustila, kun tiedostot on ladattu iOS-laitteelle tai laitteelle, jonka käyttöjärjestelmä on vähintään Android 11

Ennen kuin aloitat

Lataa ja asenna Google Kuvat ‑sovellus.

Kuvien ja videoiden poistaminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Kosketa pitkään kuvaa tai videota, jonka haluat siirtää roskakoriin. Voit valita useita kohteita.
  4. Valitse yläreunasta Poista Poista.

Tärkeää:

• Jos poistat Google Kuviin varmuuskopioidun valokuvan tai videon, se pysyy roskakorissasi 60 päivää.
  • Jos poistat varmuuskopioimattoman valokuvan tai videon laitteelta, jonka käyttöjärjestelmä on vähintään Android 11, se pysyy roskakorissasi 30 päivää.
  • Jos näet Google Kuvissa valokuvan tai videon, jonka luulit poistaneesi, se saattaa olla erillisellä muistikortilla. Voit poistaa valokuvan tai videon laitteen galleriasovelluksen avulla.

Roskakorin tyhjentäminen

Jos näet Poista pysyvästi ‑pyynnön, kun yrität siirtää kohteen roskakoriin, roskakorisi on täynnä. Roskakoriisi mahtuu 1,5 Gt sisältöä.

Tärkeää: Jos tyhjennät roskakorin, sen sisältö poistetaan pysyvästi.

Roskakorin tyhjentäminen:

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse alareunasta Kirjasto ja sitten Roskakori ja sitten Lisää Lisää ja sitten Tyhjennä roskakori ja sitten Poista pysyvästi.

Kohteen poistaminen laitteelta

Jos haluat poistaa kohteen pysyvästi laitteeltasi:

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse Android-puhelimelta tai ‑tabletilta poistettavat kohteet.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Poista laitteelta.

Lue lisää tilan vapauttamisesta laitteeltasi.

Käyttöoikeuden antaminen kuvien poistamiseen SD-kortilta

Vaihe 1: Varmista, että käytössäsi on Android 7.0 tai uudempi versio

Nämä ohjeet koskevat vain Android 7.0:ää ja sitä uudempia versioita. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Vaihe 2: Poista kuva tai video

Kun yrität poistaa valokuvan tai videon, voit antaa Google Kuville oikeuden lukea SD-korttisi.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse alareunasta Kirjasto ja sitten Laitteen kansiot
  4. Avaa SD-kortin kansio.
  5. Valitse sisältö, jonka haluat poistaa SD-kortilta.
  6. Valitse Poista Poista ja sitten Siirrä roskakoriin.
  7. Valitse Salli ja sitten Salli.

Voit palauttaa oikeudet avaamalla laitteen asetukset. Valitse Sovellukset ja sitten Kuvat ja sitten Tallennustila.

Kuvien ja videoiden palauttaminen

Jos haluat palauttaa poistamasi kohteen, katso, onko se roskakorissa.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse alareunasta Kirjasto ja sitten Roskakori Poista.
  3. Kosketa pitkään kuvaa tai videota, jonka haluat palauttaa.
  4. Valitse alareunasta Palauta. Valokuva tai video palautetaan
    • puhelimen galleriasovellukseen
    • Google Kuvat -kuvakirjastoon
    • albumeihin, joissa se oli.

Jos se ei ole roskakorissa, se on saatettu poistaa pysyvästi.

Eikö kuvaa tai videota näy?

Jos poistettu valokuva tai video ei ole roskakorissa, sitä ei voi palauttaa. Kuvaa ei voi palauttaa, jos

• se on siirretty roskakoriin yli 60 päivää sitten
  • se on siirretty roskakoriin ja roskakori on tyhjennetty sen jälkeen
  • se on varmuuskopioimaton ja siirretty roskakoriin yli 30 päivää sitten laitteella, jonka käyttöjärjestelmä on vähintään Android 11
  • se on poistettu pysyvästi roskakorista
  • sitä ei ole varmuuskopioitu ja se on poistettu pysyvästi laitteen Galleria-sovelluksesta.

Voit etsiä ja palauttaa kuvia helposti ottamalla käyttöön varmuuskopioinnin ja synkronoinnin.

Tärkeää: Tallennustilarajan ylittyminen tai Google Kuvat ‑tilin yli kaksi vuotta kestänyt käyttämättömyys saattavat vaikuttaa sisältöösi. Lue lisää tästä aiheesta.