Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Foto's en video's verwijderen

Foto's en video's waarvan je een back-up hebt gemaakt, blijven 60 dagen in de prullenbak staan, voordat ze
definitief worden verwijderd. Foto's en video's die definitief zijn verwijderd, kun je niet herstellen.Meer informatie over hoe je back-ups aanzet

Voordat je foto's en video's verwijdert

Waar je foto's en video's wel en niet worden verwijderd

Items die je uit Google Foto's verwijdert, worden hier ook verwijderd:

Items die je verwijdert, worden niet automatisch verwijderd uit:

• Blogger
  • Drive
  • Gmail
  • Lokale opslag als je bestanden hebt gedownload op iOS-apparaten en bepaalde apparaten met Android 11 of hoger
  • YouTube

Voordat je aan de slag gaat

Download en installeer de Google Foto's-app.

Foto's en video's verwijderen

Belangrijk: Als je foto's en video's verwijdert uit de Google Foto's-app, worden dezelfde items ook van je apparaat verwijderd. Als er een back-up van deze items is gemaakt, wordt deze content verwijderd op alle apparaten waarvoor back-ups aanstaan. Meer informatie over hoe je foto's en video's waarvan je een back-up hebt gemaakt, verwijdert uit Google Foto's, maar niet van je apparaat

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Houd je vinger op de foto of video die je naar de prullenbak wilt verplaatsen. Je kunt meerdere foto's en video's selecteren.
  4. Tik bovenaan op Verwijderen Verwijderen.

Tip: Sommige foto's besparen ruimte als je ze verwijdert. Als je een foto verwijdert die opslagruimte in je Google-account bespaart, krijg je misschien een schatting van de vrijgemaakte opslag.

Wat er gebeurt met foto's en video's die je hebt verwijderd

• Als je een foto of video verwijdert waarvan een back-up is gemaakt in Google Foto's, blijft deze 60 dagen in de prullenbak staan.
  • Als je een foto of video van je apparaat met Android 11 of hoger verwijdert waarvan geen back-up is gemaakt, blijft deze 30 dagen in de prullenbak staan.

Tip: Verwijderde foto's en video's kunnen op een verwijderbare geheugenkaart blijven staan. Als je ze definitief wilt verwijderen, gebruik je de galerij-app op je apparaat.

De prullenbak leegmaken

Belangrijk: Als je foto's en video's verwijdert en de prompt Definitief verwijderen krijgt, is de prullenbak vol. Je kunt ervoor kiezen deze foto's en video's definitief te verwijderen, maar als je ze later wilt kunnen herstellen, moet je eerst de prullenbak leegmaken. Als je de prullenbak leegmaakt, verwijder je alle foto's en video's in je prullenbak definitief. Je kunt ze dan niet meer herstellen.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik onderaan op Bibliotheek en dan Prullenbak en dan Meer Meer en dan Prullenbak leegmaken en dan Definitief verwijderen.

Foto's en video's definitief verwijderen

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik onderaan op Bibliotheek en dan Prullenbak en dan Selecteren.
  4. Kies de foto of video die je definitief wilt verwijderen.
  5. Klik bovenaan op Selecteren Selecteren.
  6. Tik op Verwijderen en dan Definitief verwijderen.

Een item verwijderen van je apparaat

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Selecteer de foto of video die je van je Android-apparaat wilt verwijderen.
  4. Tik bovenaan op Meer Meer en dan Verwijderen van apparaat.

Meer informatie over hoe je ruimte vrijmaakt op je apparaat

Toestemming geven om foto's van je SD-kaart te verwijderen

Stap 1: Check of je Android 7.0 of hoger hebt

Deze stappen werken alleen als je Android 7.0 of hoger hebt. Checken welke Android-versie je hebt.

Stap 2: Verwijder een foto of video

Wanneer je probeert een foto of video te verwijderen, kun je toestaan dat Google Foto's je SD-kaart leest.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik onderaan op Bibliotheek en dan Foto's op apparaat.
  4. Open de SD-kaart-map.
  5. Selecteer de foto of video die je van je SD-kaart wilt verwijderen.
  6. Tik op Verwijderen Verwijderenen dan Naar prullenbak.
  7. Tik op Toestaan en dan Toestaan.

Foto's en video's waarvan een back-up is gemaakt, verwijderen uit Google Foto's, maar niet van je apparaat

1. Zet back-ups uit in de Google Foto's-app op je Android-apparaat.
    • Zet back-ups uit op alle apparaten waarop je de foto of video wilt bewaren.
  2. Ga op je computer of in je mobiele browser naar photos.google.com/login.
  3. Verwijder de geselecteerde foto's en video's waarvan een back-up is gemaakt.
  4. Wacht een paar minuten en zorg dat je Android-apparaat verbinding heeft met wifi.
  5. Sluit de Google Foto's-app en open deze opnieuw.
    • Verwijderde foto's staan misschien nog steeds in je Foto's-weergave. Dit zijn lokale exemplaren. Als je de back-upstatus van de foto wilt checken, tik je op de foto en dan Meer Meer. Scroll naar Details.

Laat back-ups uit om te zorgen dat er niet opnieuw een back-up van de foto of video wordt gemaakt in Google Foto's en dat de lokale kopie niet wordt verwijderd.

Tips:

• Als je back-ups uit laat staan, raak je de voordelen van back-ups kwijt. Meer informatie over de voordelen van back-ups
  • Als je wilt dat je foto's en video's weer automatisch worden opgeslagen in je Google-account, kun je back-ups weer aanzetten.
  • Als je back-ups weer aanzet, gebeurt soms het volgende:
    • Er wordt opnieuw een back-up van de verwijderde foto of video gemaakt.
    • Het exemplaar van de verwijderde foto of video op je apparaat wordt verwijderd.