Radera foton och videor

Säkerhetskopierade foton och videor som du raderar finns kvar i papperskorgen i 60 dagar innan de
raderas permanent. Det går inte att återställa foton och videor som har raderats permanent.Läs mer om att aktivera säkerhetskopiering.

Innan du raderar foton och videor

Ta reda på var foton och videor tas bort och inte

Objekt som du raderar från Google Foto tas även bort från följande platser:

• Android- och iOS-enheter med Google Foto installerat och säkerhetskopiering aktiverat
  • album i Google Foto
  • delade album och konversationer som du har lagt till dem i
  • vissa videor med höjdpunkter i Google Foto. Läs mer om raderade foton i videor med höjdpunkter.

De objekt som du raderar tas inte automatiskt bort från följande platser

• Blogger
  • Drive
  • Gmail
  • Lokalt lagringsutrymme när filer laddas ned till iOS-enheter och vissa enheter med Android 11 eller senare
  • YouTube.

Radera foton och videor

1. Öppna photos.google.com/login på datorn.
  2. Klicka på fotot eller videon som du vill radera.
  3. Klicka på Välj Välj högst upp.
  4. Klicka på Radera Radera följt av Flytta till papperskorgen högst upp.
  5. Klicka på Ångra längst ned om du vill ångra åtgärden.

Tips!

• Om du säkerhetskopierade fotot eller videon innan du raderade det/den finns det/den kvar i papperskorgen i 60 dagar.
  • Vissa foton sparar utrymme när de tas bort. Om du raderar ett foto som sparar lagringsutrymme på ditt Google-konto kan du få en uppskattning av det återvunna lagringsutrymmet.

Tömma papperskorgen

Viktigt! Om du får en uppmaning om att radera permanent när du flyttar foton och videor till papperskorgen är papperskorgen full. Du kan välja att radera dessa foton och videor permanent, men om du vill kunna återställa dem måste du först tömma papperskorgen. När du tömmer papperskorgen raderar du alla foton och videor i papperskorgen permanent och de kan inte återställas.

1. Öppna photos.google.com/login på datorn.
  2. Klicka på Papperskorgen Radera.
  3. Klicka på Töm papperskorgen följt av Töm papperskorgen högst upp.

Radera foton och videor permanent

1. Öppna photos.google.com/login på datorn.
  2. Klicka på Papperskorgen Radera.
  3. Välj det foto eller den video som du vill radera permanent.
  4. Klicka på Välj Välj högst upp.
  5. Klicka på Radera permanent följt av Radera högst upp.