Je foto's en video's verwijderen of terugzetten

Als je 'Back-up en synchronisatie' hebt ingeschakeld, blijven foto's en video's die je verwijdert 60 dagen in de prullenbak staan, voordat ze definitief worden verwijderd. Meer informatie over het inschakelen van Back-up en synchronisatie

Tip: Als je al je foto's wilt verplaatsen naar een ander account, deel je je fotobibliotheek met dat account.

Voordat je foto's en video's verwijdert

Meer informatie over waar je foto's en video's wel en niet worden verwijderd

Items die je uit Google Foto's verwijdert, worden ook verwijderd uit:

Items die je verwijdert, worden niet automatisch verwijderd uit:

• Blogger
  • YouTube
  • Gmail
  • Google+

Foto's en video's verwijderen

1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Wijs naar het item dat je wilt verwijderen. Klik linksboven op Selecteren Selecteren.
  3. Klik rechtsboven op Prullenbak Verwijderen en dan Verplaatsen naar prullenbak.

Tip: Als je een back-up hebt gemaakt van een foto of video voordat je deze verwijdert, blijft deze zestig dagen in de prullenbak staan.

Foto's en video's definitief verwijderen:

1. Ga naar de prullenbak op je computer.
  2. Wijs naar het item dat je definitief wilt verwijderen. Klik linksboven op Selecteren Selecteren.
  3. Klik rechtsboven op Definitief verwijderen en dan Verwijderen.

Foto's en video's terugzetten

Als je een verwijderd item wilt terugzetten, kijk je in de prullenbak of dit mogelijk is. Als er al een back-up is gemaakt van je foto of video en je deze verwijdert, blijft deze 60 dagen in de prullenbak staan.

1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Klik links op Prullenbak Verwijderen .
  3. Plaats de muisaanwijzer op de foto of video die je wilt terugzetten en klik op Selecteren Selecteren.
  4. Klik rechtsboven op Herstellen en dan Herstellen. De foto of video wordt teruggezet in je Google Foto's-account en in eventuele albums waarvan deze deel uitmaakte.

Zie je de foto of video niet?

Als een verwijderde foto of video niet in de prullenbak staat, kun je deze niet terugzetten. In de volgende gevallen kun je een foto niet terugzetten:

• Je hebt het item meer dan zestig dagen geleden naar de prullenbak verplaatst.
  • Je hebt het item naar de prullenbak verplaatst en vervolgens de prullenbak leeggemaakt.
  • Je hebt het item definitief verwijderd uit de prullenbak.
  • Je hebt het item definitief verwijderd uit de Galerij-app van je apparaat, zonder eerst een back-up te maken.

Schakel 'Back-up en synchronisatie' in zodat je foto's makkelijker kunt vinden en terugzetten.

Belangrijk:Als je Google Foto's-account 2 jaar inactief is of als je de opslaglimiet hebt overschreden, kan dit van invloed zijn op je content.Meer informatie