Kuvien ja videoiden poistaminen

Poistamasi varmuuskopioidut kuvat ja videot pysyvät roskakorissa 60 päivää, minkä jälkeen ne
poistetaan pysyvästi. Pysyvästi poistettuja kuvia ja videoita ei voi palauttaa. Lue, miten varmuuskopiointi laitetaan päälle.

Ennen kuvien ja videoiden poistamista

Lue, mistä kuvat ja videot poistetaan ja mistä ei

Google Kuvista poistamasi kohteet poistetaan myös

• Android- ja iOS-laitteilta, joihin on asennettu Google Kuvat ja joilla on varmuuskopiointi päällä
  • Google Kuvien albumeista
  • jaetuista albumeista ja keskusteluista, joihin kohteet on lisätty
  • joistakin Google Kuvien Highlight-videoista. Lue lisää Highlight-videoista poistetuista kuvista.

Poistamiasi kohteita ei poisteta automaattisesti seuraavista:

• Blogger
  • Drive
  • Gmail
  • paikallinen tallennustila, kun tiedostot ladataan iOS-laitteille ja joillekin laitteille, joiden käyttöjärjestelmä on Android 11 tai uudempi
  • YouTube.

Ennen kuin aloitat

Lataa ja asenna Google Kuvat ‑sovellus.

Kuvien ja videoiden poistaminen

Tärkeää: Jos poistat kuvia ja videoita Google Kuvat ‐sovelluksesta, samat kohteet poistetaan laitteelta. Jos kohteet on varmuuskopioitu, sama sisältö poistetaan kaikilta laitteilta, joilla on varmuuskopiointi päällä. Lue, miten varmuuskopioidut kuvat ja videot poistetaan Google Kuvista mutta ei laitteelta.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Kosketa pitkään kuvaa tai videota, jonka haluat siirtää roskakoriin. Voit valita useita kuvia ja videoita.
  4. Valitse yläreunasta Poista Poista.

Vinkki: Voit vapauttaa tilaa poistamalla kuvia. Jos poistat Google-tililtäsi tallennustilaa vievän kuvan, voit nähdä arvion vapautuvasta tilasta.

Mitä poistetuille kuville ja videoille tapahtuu

• Jos poistat Google Kuviin varmuuskopioidun kuvan tai videon, se pysyy roskakorissasi 60 päivää.
  • Jos poistat varmuuskopioimattoman kuvan tai videon laitteelta, jonka käyttöjärjestelmä on vähintään Android 11, se pysyy roskakorissasi 30 päivää.

Vinkki: Poistetut kuvat ja videot saattavat jäädä erilliselle muistikortille. Voit poistaa ne pysyvästi käyttämällä laitteen galleriasovellusta.

Roskakorin tyhjentäminen

Tärkeää: Jos saat Poista pysyvästi ‐kehotteen, kun siirrät kuvia ja videoita roskakoriin, roskakorisi on täynnä. Voit poistaa kyseiset kuvat ja videot pysyvästi, mutta jos haluat voida palauttaa ne, tyhjennä ensin roskakori. Kun tyhjennät roskakorin, siinä olevat kuvat ja videot poistetaan pysyvästi eikä niitä voi palauttaa.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse alareunasta Kirjasto ja sitten Roskakori ja sitten Lisää Lisää ja sitten Tyhjennä roskakori ja sitten Poista pysyvästi.

Kuvien ja videoiden poistaminen pysyvästi

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-laitteella.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse alareunasta Kirjasto ja sitten Roskakori ja sitten Valitse.
  4. Valitse kuva tai video, jonka haluat poistaa pysyvästi.
  5. Klikkaa yläreunasta Valitse Valitse.
  6. Valitse Poista ja sitten Poista pysyvästi.

Kohteen poistaminen laitteelta

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-laitteella.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse kuva tai video, jonka haluat poistaa Android-laitteelta.
  4. Valitse yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Poista laitteelta.

Lue lisää tilan vapauttamisesta laitteeltasi.

Käyttöoikeuden antaminen kuvien poistamiseen SD-kortilta

Vaihe 1: Varmista, että käytössäsi on Android 7.0 tai uudempi versio

Nämä ohjeet koskevat vain Android 7.0:ää ja sitä uudempia versioita. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Vaihe 2: Poista kuva tai video

Kun yrität poistaa valokuvan tai videon, voit antaa Google Kuville oikeuden lukea SD-korttisi.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse alareunasta Kirjasto ja sitten Laitteella olevat kuvat.
  4. Avaa SD-kortin kansio.
  5. Valitse kuva tai video, jonka haluat poistaa SD-kortilta.
  6. Valitse Poista Poista ja sitten Siirrä roskakoriin.
  7. Valitse Salli ja sitten Salli.

Varmuuskopioitujen kuvien ja videoiden poistaminen Google Kuvista mutta ei laitteelta

1. Laita varmuuskopiointi pois päältä Android-laitteen Google Kuvat ‐sovelluksessa.
    • Laita varmuuskopiointi pois päältä kaikilla laitteilla, joilla haluat kuvan tai videon pysyvän.
  2. Siirry tietokoneella tai mobiiliselaimella osoitteeseen photos.google.com/login.
  3. Poista valitut varmuuskopioidut kuvat ja videot.
  4. Odota Android-laitteella muutama minuutti ja varmista, että Wi-Fi-yhteys on muodostettu.
  5. Sulje Google Kuvat ‐sovellus ja avaa se uudelleen.
    • Poistetut kuvat saattavat edelleen olla Kuvat-näkymässä. Nämä kuvat ovat vain paikallisia kopioita. Voit tarkistaa kuvan varmuuskopioinnin tilan, kun napautat kuvaa ja sitten Lisää Lisää. Vieritä alas Tiedot-kohtaan.

Jätä varmuuskopiointi pois päältä, jotta kuvaa tai videota ei enää varmuuskopioida Google Kuviin ja ettei paikallista kopiota poisteta.

Vinkkejä:

• Jos jätät varmuuskopioinnin pois päältä, menetät sen edut. Lue lisää varmuuskopioinnin hyödyistä.
  • Jos haluat, että kuvat ja videot tallennetaan taas automaattisesti Google-tilille, voit laittaa varmuuskopioinnin päälle.
  • Jos laitat varmuuskopioinnin päälle, joskus
    • poistettu kuva tai video voidaan varmuuskopioida uudelleen, kun varmuuskopiointi otetaan uudelleen käyttöön
    • poistetun kuvan tai videon kopio voidaan poistaa laitteelta, kun varmuuskopiointi otetaan uudelleen käyttöön.