Från och med den 15 maj 2024 och under de kommande månaderna kan du få fler funktioner utan kostnad. Mer information om vad som ändras hittar du i den här artikeln eller i Foto-communityn.

Redigera foton

Lägg till filter, beskär foton och mer på din mobila enhet eller dator. Om du vill redigera foton på din mobila enhet kan du använda Google Foto-appen. Vissa funktioner är inte tillgängliga på mobilwebben.

Tips! Om du har aktiverat säkerhetskopiering synkroniseras ändringarna med ditt Google Foto-konto.

Innan du börjar

Ladda ned och installera appen Google Foto.

Tips!
  • När du redigerar ett foto blir ikonen blå när du använder vissa funktioner på ett foto.
  • Tryck och håll nere på förhandsgranskningen för att jämföra det redigerade fotot med originalet.
  • Om du vill ångra ändringar i ett redigerat foto trycker du på Redigera Redigera följt av Återställ. Det går inte att ångra ändringar av foton som du sparar som en kopia.
  • När du har redigerat ett foto trycker du på Spara längst ned för att spara ändringarna. Det finns två sätt att spara:
    • Spara: Sparar dina ändringar i det ursprungliga fotot. Du kanske inte kan använda det här alternativet för vissa redigeringar.
    • Spara som kopia: Gör ett nytt foto med ändringarna utan att ändra originalet.
  • Vissa redigeringsfunktioner stöds inte på 32-bitarsenheter. Vissa funktioner kräver att du har minst 3 GB RAM och Android 8.0 eller senare för att du ska kunna använda dem.
  • Vissa funktioner är bara tillgängliga på Pixel. Om du inte hittar funktionen du letar efter kan du läsa mer om Google Foto-funktioner för Pixel-enheter.
  • För att kunna använda vissa redigeringsverktyg måste du först ladda ned verktyget. Installera genom att trycka på redigeringsverktyget följt av Installera.
    • Kontrollera att du är ansluten till wifi och har ledigt lagringsutrymme på enheten. Om du har problem med att ansluta till wifi kan du använda mobildata.
    • När du har installerat redigeringsverktyget måste du kanske stänga och öppna fotoredigeraren för att använda det.
  • Om du har mindre än 1 GB lagringsutrymme på enheten:
    • Det går inte att ladda ned vissa redigeringsverktyg. Läs mer om att frigöra utrymme på enheten för att göra plats för redigeringsverktyg.
    • Du kan ta bort redigeringsverktyg som du inte använder. Du måste installera om verktyget om du vill använda det igen.
Använda föreslagna ändringar

Viktigt! Enheten måste ha minst 3 GB RAM och Android 8.0 eller senare.

Google Foto föreslår redigeringsalternativ utifrån den typ av foto som du vill redigera. Du kan tillämpa detta med ett tryck.
  1. Öppna det foto som du vill redigera.
  2. Tryck på Redigera Redigera.
  3. Om du vill tillämpa en föreslagen ändring trycker du på förslagets namn.
    • Tryck till exempel på Förbättra .
  4. Om du vill ångra ändringarna trycker du på det föreslagna redigeringsalternativet igen.
  5. Tryck på Spara när du är klar.
Beskära eller rotera ett foto
  1. Öppna det foto som du vill redigera.
  2. Tryck på Redigera Redigera följt av Beskär.
    • Om du vill beskära bilden till olika bildproportioner, exempelvis en kvadrat, trycker du på Bildproportioner .
    • Om du vill ändra fotots perspektiv trycker du på Omvandla . Dra punkterna till kanterna på fotot du vill ha eller tryck på Auto.
    • Om du vill rotera ett foto 90 grader trycker du på Rotera .
      • Om du vill göra små justeringar för att beskära fotot använder du reglaget ovanför Rotera .
      • Tryck på Auto om du vill beskära fotot automatiskt.
        • Tips! Det beror på fotot om du kan beskära det.
  3. Om du vill spara en kopia av fotot med dina ändringar trycker du på Spara längst ned.
Använda verktyg

Obs!

• Vissa verktyg är bara tillgängliga på Pixel. Om du inte hittar verktyget du letar efter kan du läsa mer om Google Foto-funktioner för Pixel-enheter.
  • Om du vill använda Lägg till ljus och Balansera ljus i verktyget Porträttljus och den förbättrade funktionen för skärpa måste enheten ha minst 4 GB RAM.
  1. Öppna det foto som du vill redigera.
  2. Tryck på Redigera följt av Verktyg.
  3. Välj de verktyg du vill använda med fotot och gör ändringar.
  4. När du är klar trycker du på Klar.
  5. Om du vill ångra en effekt avmarkerar du alternativet eller trycker på Avbryt.

Tillgängliga verktyg

• Ta bort störande inslag genom att trycka på det magiska suddgummit .
    • Tryck på Radera om du vill ta bort störande inslag från fotot.
    • Tryck på Kamouflage om du vill ändra färg på störande inslag i fotot.
  • Tryck på Porträttljus om du vill justera position och ljusstyrka för porträtt av en person.
    • Du kan lägga till riktat ljus i foton på personer och manuellt eller automatiskt justera skarpa skuggor och ljus. Välj Lägg till ljus och Balansera ljus i verktyget Porträttljus.
  • Tryck på Oskärpa om du vill justera bakgrundsoskärpa.
    • Om du vill justera vilka delar av fotot som görs suddiga i stället för att vara i fokus kan du även använda Djup .
  • Om du vill välja mellan flera paletter och justera färgen och kontrasten på himlen klickar du på Himmel .
  • Tryck på Färgutsnitt om du vill minska mättnaden i bakgrunden men se till att förgrunden är i färg.
  • Du kan förbättra dina suddiga foton genom att trycka på Ta bort oskärpa.
Justera foton

Viktigt! Enheten måste ha minst 3 GB RAM och Android 8.0 eller senare.

1. Öppna det foto som du vill redigera.
  2. Tryck på Redigera Redigera följt av Justera.
  3. Välj vilken typ av effekt du vill använda på fotot.
  4. Flytta reglaget för att göra ändringar.
  5. När du är klar trycker du på Klar.
  6. Om du vill ångra en effekt avmarkerar du alternativet eller trycker på Avbryt.

Läs om fler sätt att justera foton

Viktigt! Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga på enheten.

• Tryck på Ljusstyrka om du vill justera ljusstyrkan eller mörkret generellt.
  • Tryck på Kontrast om du vill justera skillnaden i toner.
  • Tryck på Vitpunkt om du vill justera det ljusaste värdet.
  • Tryck på Svartpunkt om du vill justera det mörkaste värdet.
  • Tryck på Högdagrar om du vill justera detaljerna i de ljusaste områdena.
  • Tryck på Skuggor om du vill justera detaljerna i de mörkaste områdena.
  • Tryck på Mättnad om du vill justera intensiteten hos färgerna.
  • Tryck på Värme om du vill justera färgtemperaturen.
  • Tryck på Ton om du vill justera nyansen.
  • Tryck på Hudfärg om du vill justera mättnaden för de hudfärgade tonerna.
  • Tryck på Blå ton om du vill justera mättnaden för de blå tonerna, som himmel eller vatten.
  • Tryck på Färgutsnitt om du vill justera lokal kontrast för kanter.
  • Tryck på Skarpare om du vill öka skärpan i fina detaljer.
  • Tryck på Brusreducering om du vill jämna ut bruset.
  • Tryck på Vinjettering om du vill minska ljusstyrkan runt fotots kanter.
  • Tryck på HDR-effekt om du vill förbättra ljusstyrkan och kontrasten i bilden för ett mer balanserat foto.
Lägga till ett filter
  1. Öppna det foto som du vill redigera.
  2. Tryck på Redigera Redigera följt av Filter.
  3. Välj ett filter.
  4. Tryck på filtret igen.
  5. Flytta reglaget för att ändra filterstyrkan på fotot.
  6. Välj Original om du vill ångra ett filter.
Rita på, markera eller lägga till text i ett foto
  1. Öppna det foto som du vill redigera.
  2. Tryck på RedigeraRedigera följt av Markering.
    • Tryck på Penna Penna om du vill rita.
    • Tryck på Markera Markering om du vill lägga till markeringar.
    • Tryck på Text Text om du vill lägga till text på ett foto.
      • Om du vill flytta runt textrutan trycker du länge på den och drar den.
  3. När du är klar trycker du på Klar.
  4. Om du vill spara en kopia av fotot med dina ändringar trycker du på Spara som kopia.
Spara nya bilder från dina rörelsefoton

När du tar ett rörelsefoto av en vän eller en grupp, rekommenderar Google Foto ibland en annan bild från ditt rörelsefoto. Du kan även välja din favoritbild.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Öppna ett rörelsefoto.
  3. Svep upp på bilden.
  4. Tryck på Bilder i det här fotot.
  5. Bläddra igenom bilderna i fotot och välj din favorit.
    • Om du har tagit fotot med en Pixel 3 ser du kanske rekommenderade bilder. Ovanför rekommenderade bilder visas en vit prick.
    • Ovanför originalfotot visas en grå prick.
  6. Om du vill spara ett nytt foto trycker du på Spara kopia.

Bilder som du sparar visas bredvid originalbilden.

Skapa ett filmiskt foto

Viktigt! Enheten måste ha minst 3 GB RAM och Android 8.0 eller senare.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Tryck på önskat foto.
  3. Svep uppåt.
  4. Tryck på Skapaföljt av Filmiskt foto.
  5. Tryck på Spara längst ned.

Tips! Du kan även skapa filmiska foton på annat sätt:

1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Tryck på Skapa Skapa följt av Filmiskt foto högst upp.
  3. Välj ett foto.
  4. Tryck på Spara längst ned.
Ändra datum- och tidsstämplar
Viktigt! När du ändrar datum och tid för fotot visas det uppdaterade datumet och den uppdaterade tiden i Google Foto. Om du delar fotot med andra appar eller laddar ned det kan dock datumet och tiden som sparades av kameran visas på fotot.
  1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Tryck på ett foto.
  3. Tryck på Mer Mer högst upp.
  4. Tryck på datum och tidsstämpel.
  5. Välj nytt datum och ny tid.
  6. Tryck på Klart.

Tips!

• Foton som tagits före kl. 4.00 sorteras till föregående dag.
  • Du kan bara ändra datum och tidsstämplar i Foto-appen för säkerhetskopierade foton.
Använda Magisk redigering
Obs!
  • Alla Foto-användare kan använda Magisk redigering på Android och spara tio gånger per månad.
  • Enheten måste ha en 64-bitars kretsuppsättning med minst 4 GB RAM och Android 8.0 eller senare.
  • Den här funktionen är experimentell och fungerar kanske inte alltid som förväntat.

Du kan flytta runt eller ta bort delar av ett foto och använda förinställningar för sammanhang, som Himmel eller Gyllene timmen.

Redigera ett foto med Magisk redigering

1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Tryck på fotot som du vill redigera.
  3. Tryck på Redigera Justera volym följt av Magisk redigering Magic Editor.

Använda förinställningar för sammanhang

1. I läget för Magisk redigering trycker du på Förinställning Magic Editor.
  2. Välj en förinställning.
  3. Svep åt vänster för att scrolla igenom alternativen.
  4. Tryck på bockmarkeringen Done.
  5. Upprepa steg 1–3 om du vill fortsätta redigera fotot.
  6. Tryck på Spara kopia när du är klar.

Tips! Alternativen för förinställningar beror på ditt foto. Alla alternativ är inte tillgängliga samtidigt.

Flytta, ta bort eller ändra storlek på en del av fotot

1. I läget för Magisk redigering kan du trycka, rita en cirkel runt eller svepa för att välja en del av fotot.
    1. Zooma in för ökad noggrannhet.
    2. Flytta markeringen genom att trycka länge och dra den till önskad plats.
    3. Om du vill ändra storleken på markeringen trycker du länge på den och nyper med två fingrar.
    4. Om du vill ta bort ditt val trycker du på Radera.
  2. Tillämpa ändringen genom att trycka på bockmarkeringen Done.
  3. Upprepa steg 1–2 om du vill fortsätta redigera fotot.
  4. Tryck på Spara kopia när du är klar.

Tips! Det kan ta en stund innan fotoalternativ genereras i Magisk redigering.